Zwolse ontwikkelaar VanWonen maakt debuut

Een nieuwe ontwikkelaar, VanWonen, heeft vrijdag 24 maart zijn debuut gemaakt in zijn thuisbasis Zwolle. Dat gebeurde met het startschot van de tweede fase van het woningbouwproject Kraanbolwerk.

Vrijdag is in de Zwolse binnenstad het officiële startschot gegeven voor de bouw van de tweede fase van het Kraanbolwerk-woningbouwproject aan de Thorbeckegracht. Het gaat om de bouw van 11 appartementen en 12 Hanzehuizen. Zowel de appartementen De Kraan (82 tot 179 m2) als de Hanzehuizen (140 tot 185 m2) zijn allemaal verkocht. 

De bouwstart betekende meteen het debuut voor de nieuwe Zwolse projectontwikkelaar VanWonen, nadat zij afgelopen woensdag de ontwikkelingsposities in Noord en Oost Nederland over heeft genomen van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep. Kraanbolwerk is het eerste project waarmee zij zich officieel aan de buitenwacht presenteert. 'Wij denken in beleving in plaats van in stenen,” aldus Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen. “Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en gezonde concepten.'

Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Brink van Zwolle, die het Kraanbolwerk als een prachtige ontwikkeling op een unieke plek in de stad ziet. 'Ik ben erg blij met de hoogwaardige bebouwing die hier wordt gerealiseerd en die bovendien zo goed aansluit bij het cultuurhistorische karakter van deze locatie. Ik feliciteer de toekomstige bewoners van deze huizen en appartementen; het zal een feest zijn om hier te mogen wonen.'

Tijdens de bijeenkomst werd ook vooruitgeblikt naar de volgende fase van het Kraanbolwerk. De belangstelling voor de stadswoningen en appartementen is groot.