Camelot beheert leegstaand vastgoed voor gemeente Venlo

Gemeente Venlo en Camelot Europe hebben een driejarig contract getekend voor het beheer van al het leegstaande vastgoed binnen de gemeente.

De gemeente schreef een tender uit voor twee percelen: één voor het in gebruik name van anti-kraakpanden en één voor tijdelijke verhuur. Camelot kwam in beide percelen als beste uit de bus. Met de keuze voor Camelot stapt de gemeente over van meerdere leveranciers naar één partij voor het beheer van haar leegstaande vastgoed, waardoor er een betere waarborging van de kwaliteit en uniformiteit van leegstandbeheer ontstaat.

De gemeente had de wens om het aantal aanspreekpunten terug te dringen. Door een dedicated team voor de Gemeente Venlo samen te stellen, zijn de lijnen tussen de gemeente en Camelot heel kort, aldus de leegstandsbeheerder.
Mechelke Hamers, Technisch adviseur gemeente Venlo: "Social return hebben wij als een belangrijk beoordelingspunt in onze aanbesteding verwerkt. Camelot Europe is daar op slimme wijze mee omgegaan. Zij stellen vanuit onze kaartenbak, waarin mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zijn opgenomen, een lokale beheerder aan voor het reilen en zeilen op de locatie. Ook hun plan van aanpak voor het overnemen van de huidige contracten was sterk. Van de communicatie richting de bewoners tot het uitvoeren van de incasso en alles wat daartussen geregeld moet worden, zowel naar ons toe als naar de bewoners: het plan stak goed in elkaar.” 

Met de toewijzing van het contract heeft Camelot een flink aantal woningen en werkruimten beschikbaar op het Frederik Hendrikkazerneterrein en in wijk Q4 in Venlo. Richard de Roo, commercieel directeur Camelot vertelt over de plannen: “Het kazerneterrein wordt binnen een aantal jaar ontwikkeld tot een leisure dome waar vele exploitanten zich zullen vestigen. Totdat hier daadwerkelijk verbouwd gaat worden, zorgen wij voor bezetting van het huidige terrein door de panden in gebruik te geven aan zowel bewoners als startende ondernemers op basis van bruikleenovereenkomsten. Op het kazerneterrein creëren we ondertussen bovendien een pop-upmuseum om de omgeving mee te nemen in de ontwikkeling van het terrein: we willen hier de geschiedenis van het Fort van Venlo tonen, de bouwplannen laten zien en de toekomstplannen van het Kazernekwartier weergeven.”

Camelot neemt ook het beheer van panden in de wijk Q4, die wordt ontwikkeld tot creatief woon- en winkelgebied, voor haar rekening. De Roo over de tijdelijke verhuur en ingebruikname: “Er is al veel interesse voor zowel de panden op het kazerne terrein als in Q4, want de prijzen zijn door de tijdelijkheid van het contract zeer aantrekkelijk en volledig inclusief. Maar er zijn nog woningen en kantoorruimtes vrij waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden via onze website.”