M7 stoot panden na korte tijd weer af

M7 Real Estate heeft een aantal niet-strategische beleggingen verkocht voor een bedrag van € 27,6 mln. 

Opmerkelijk daarbij is dat hieronder panden zitten die zij slechts enkele weken, in één geval slechts een maand, in bezit heeft gehad. De panden zijn via afzonderlijke transacties verkocht aan particuliere beleggers.

Het gaat om in totaal 64.640 m2, verspreid over 13 objecten. Het grootste pand dat M7 heeft afgestoten is Waldorpstraat, een kantoorgebouw van 17.000 m2 in Den Haag. Een ander groot pand is Parlevinkweg 1, een kantoorgebouw van 3.100 m2 in Venlo.

Alle verkochte panden zijn door M7 aangekocht in de periode juni 2014 – juni 2016.

De objecten zijn in afzonderlijke transacties van de hand gedaan. Kopers zijn niet genoemd maar betreffen onder andere lokale vastgoedontwikkelaars, particuliere beleggers, beheermaatschappijen, transformatiespecialisten en aanbieders van flexibele kantoorruimte.

Volgens Remko Dickhauf, managing director van M7 in Nederland, geven deze transacties aan ‘dat M7 zich bewijst als een asset en investment manager die waarde weet te creëren voor haar klanten. Volgens hem blijft er een sterke vraag naar vastgoed in Nederland, met name naar secundair vastgoed.

Door de verkopen verkleint M7 het risico in haar portefeuille en kan zij zich richten op management en waardecreatie van kantoor- en bedrijfspanden van een hoger kwaliteit.