Kelly Regterschot wordt directeur IBA Parkstad

Kelly Regterschot zal per 20 maart 2017 in dienst treden als algemeen directeur van IBA Parkstad.

Regterschot volgt Guido Derks op, die is vertrokken naar de Provincie Limburg. Derks is daar benoemd als algemeen directeur.

Kelly Regterschot (1975) was van april 2014 tot begin dit jaar wethouder in de Gemeente Landgraaf, totdat de coalitie viel over de gemeentelijke herindeling. Het college wilde samengaan met Heerlen. Ze staat op plaats 47 van de lijst van de VVD voor de landelijke verkiezingen.
In bestuurlijk Limburg staat Kelly Regterschot (1975) te boek als 'een stabiele, doortastende en ondernemende persoonlijkheid met een scherp oog voor economische ontwikkeling, mobiliteit en toerisme', aldus het persbericht van IBA Parkstad. Zo is zij in 2016 een van de drijvende krachten geweest achter de uitverkiezing van de regio Parkstad tot '‘s werelds beste toeristische bestemming.'
Voor de gemeente Den Haag heeft ze tussen 2001 en 2013 onder meer als planeconoom en projectleider gewerkt en als rechtstreekse adviseur van burgemeester Jozias van Aartsen. Ze heeft Sociale Geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

Binnen IBA Parkstad zal Regterschot sturen op zowel uitvoeringskracht en projectregie als op het leggen van verbindingen met de bewoners en diverse bestuurslagen binnen Parkstad, de Euregio en de provincie. Regterschot: 'Voor mij is deze functie een uitgekomen droom. IBA is een eenmalige mogelijkheid om als regio in gezamenlijkheid het verschil te gaan maken. We moeten dat heel concreet samen doen. IBA bewijst haar nut in de praktijk, in de projecten. Het is in dit proces heel belangrijk om als organisatie open en transparant te functioneren en hierdoor voor de bewoners van Parkstad aanspreekbaar te zijn. We hebben een goed verhaal. Nu moeten we het ook waarmaken.'

Samen met curator Jo Coenen zal Regterschot vorm geven aan de verdere uitrol van IBA Parkstad in een aantal geprioriteerde projecten en de effecten voor de toekomst.