Summa koopt Propertize-bleeder La Ciguena

Summa, het bedrijf van de familie Gerard Cok, heeft het Spaanse resort La Ciguena gekocht. 

Corendon zal het resort gaan exploiteren. Het gaat de naam Marble AMA Andalusië dragen. Het vakantieresort bestaat onder meer uit een luxe hotel met ruim 200 suites, kamers en appartementen en binnen- en buitenzwembaden. Het resort maakt gebruik van en ligt aan een 27 holes golfbaan.

Marble AMA Andalusië, voorheen AMA Andalusië Health Resort, kwam enkele jaren geleden in het nieuws als het ontwikkelingsproject La Ciguena, gefinancierd door SNS Bank. Sinds 2006 heeft SNS € 85 mln in het resort gestoken. In 2013 was het complex niet opgeleverd. Het Spaanse resort staat (mede) symbool voor de problemen bij de bank die gered moest woden door de Staat.

La Ciquena is ruim 10 jaar geleden ontwikkeld door Cees Priem met een financiering van Bouwfonds Property Finance, dat toen nog onder de vleugels van ABN Amro viel. In 2006 nam SNS Reaal de vastgoedfinancier over voor € 840 mln. Nadat SNS Reaal begin 2013 was genationaliseerd heeft SNS Property Finance het toen, deels niet afgebouwde, vakantiecomplex verkocht. Aanvankelijk was Summa in beeld als koper, maar de transactie ging niet door omdat SNS Property Finance zich terugtrok. Het vakantieresort ging toen naar een Nederlandse investeringsmaatschappij. Deze investeringsmaatschappij kwam alsnog tot overeenstemming met Summa.

Summa is de investeringsmaatschappij van Gerard Cok en familie. Miranda Cok is er ceo van. Het bedrijf omschrijft zichzelf als investeringsmaatschappij die naast koop, verhuur en (her)ontwikkeling van vastgoed participeert in verschillende kansrijke projecten. Het bedrijf werd in 1994 opgericht en timmert sindsdien aan de weg in Europa.