Bouw woonwijk De Krijgsman kan starten

De gemeente Gooise Meren kan starten met de realisatie van 1300 woningen op het terrein van de Krijgsman in Muiden.

Dat is het gevolg van het feit dat er binnen de gestelde termijn geen nieuwe bezwaarschriften zijn ingediend tegen het plan. Dit blijkt uit een mededeling op de website van de gemeente.

De marktpartijen die de nieuwe wijk gaan realiseren zijn Dura Vermeer, KNSF Vastgoed, architectenbureau Hoogeveen, La4Sale landschapsarchitecten en bouwbedrijf Ufkens uit Apeldoorn. De woningen worden gerealiseerd op het terrein van de vroegere kruitfabriek in Muiden.

Op 12 oktober 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan de Krijgsman opnieuw vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft van 20 oktober tot en met 30 november 2016 voor beroep bij de Raad van State gelegen. In deze periode zijn er geen beroepsschriften binnen gekomen. Dit betekent dat het bestemmingsplan De Krijgsman onherroepelijk is geworden. De herontwikkeling van het terrein kan in de 2e helft van 2017 van start.

De gemeente en KNSF hebben de afgelopen maanden overleg gehad met de partijen die eerder beroep hebben aangetekend bij de Raad van State. Dit zijn de stichting Erfgoed Kruitpad Muiden en een vertegenwoordiger van de omwonenden van de woonwijk Noord West.

In dit overleg werd duidelijk dat deze partijen de doorgevoerde wijzigingen een verbetering vinden. Ze zien geen reden om voor een 2e keer in beroep te gaan. De gemeente en KNSF betrekken de belanghebbenden bij de uitwerking van het project. Alle partijen zijn blij dat er op deze manier een start kan worden gemaakt met de herontwikkeling van het terrein.

Gezien de enorme druk op de woningmarkt in de Amsterdamse regio kan in de komende jaren de Krijgsman met maximaal 1300 woningen en voorzieningen een belangrijke rol vervullen voor woningzoekenden in Muiden en omgeving. De verkoop van de woningen is inmiddels van start gegaan.

Laatste nieuws

Evenementen