City Pads transformeert De Splinter te Rotterdam tot hotel

Deze week rondde transformatiespecialist City Pads de aankoop van De Splinter (7500 m²) in Rotterdam af. De Splinter (bouwjaar 2002) is een kantoorgebouw van 70 meter hoog, gelegen aan de Aert van Nesstraat 25 in het centrum. City Pads gaat het transformeren tot een hotel met circa 150 kamers.

Na ontwikkeling wordt het gebouw toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille. De bouw start naar verwachting medio 2017, waarna het hotel in het voorjaar van 2018 geopend kan worden. De huidige commerciële plint blijft behouden. Met de huidige kantoorhuurders (circa 1000 m²) lopen gesprekken over verplaatsing.

DTZ Zadelhoff Hospitality is gevraagd om namens de nieuwe eigenaar een huurder te zoeken voor de hoteloperatie. Hiertoe zal zij een tender uitschrijven, waarin hoteliers gevraagd wordt voor 20 oktober een huurvoorstel te doen.

City Pads kocht De Splinter van M7, die het gebouw eerder verwierf als onderdeel van een grotere portefeuille van Achmea.

City Pads ontwikkelde eerder hotels voor NH Collection te Eindhoven en Hotel2Stay in Amsterdam. Met wederom een transformatie van kantoor tot hotel, verbreedt City Pads haar specialisme. Directeur Marc Reijs: “De afgelopen jaren realiseerden wij op grote schaal woningen in voormalige kantoorgebouwen. Na Amsterdam en Eindhoven voegen we met De Splinter een derde hotel toe aan onze portefeuille. Het gebouw ligt midden tussen De Meent, de Coolsingel en de Lijnbaan: perfect voor een hotel.”

City Pads is onderdeel van de Foolen & Reijs Vastgoedgroep uit Eindhoven. Het bedrijf heeft de laatste vijf jaar bijna 400.000 m² aan transformaties gerealiseerd, goed voor zo’n 5500 woningen en inmiddels zo’n 450 hotelkamers. Het opereert als zelfstandig risicodragend projectontwikkelaar en is ontstaan uit jarenlange ervaring op het gebied van nieuwbouw, (studenten)huisvesting en transformaties van bestaande gebouwen naar nieuwe functies.