Camelot Campus La Luna ontvangt eerste bewoners

Vrijdag 26 augustus is de door Camelot Real Estate ontwikkelde Campus La Luna in Eindhoven in gebruik genomen.

De wooncampus is ondergebracht in het getransformeerde voormalig faculteitsgebouw van de TU Eindhoven. De ingebruikneming vond plaats doordat studenten en medewerkers, afkomstig uit 27 landen, de sleutels hebben gekregen van een van de 441 nieuwe studio’s die in het gebouw zijn ondergebracht. Bijzonder bij de transformatie is dat alle studio’s volledig gestoffeerd en gemeubileerd zijn opgeleverd.

‘Van kurketrekker tot wc-rolhouder, van bankstel tot bureau, alles staat hagelnieuw voor ze klaar. De nieuwe bewoners hoeven bij wijze van spreken alleen maar hun koffer en laptop open te klappen, in te loggen op de wifi en ze zijn gesetteld’, aldus Giamo Tenlima, operations manager van Camelot Beheer.

De transformatie is met de sleuteloverdracht overigens nog niet afgerond. Momenteel wordt druk gebouwd aan de algemene voorzieningen in de plint van het gebouw. Ruim 5.000 m² is hier bestemd voor een kinderdagverblijf, horeca, supermarkt en ruimtes voor studieverenigingen. Dat deel van het complex zal in het najaar worden opgeleverd.

‘Ons doel was om de sleutel van de woonstudio’s voor het begin van het studiejaar aan de studenten te kunnen overhandigen, en dat is gelukt.’, aldus projectleider Gert-Jan van der Sande van Camelot Real Estate, de eigenaar en ontwikkelaar van het complex.

CEO Joost van Gestel van moederbedrijf Camelot Europe: ‘Wij hebben ons ontwikkeld van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder naar een bedrijf dat helpt bij het ontwikkelen, beheren en investeren in transformatieprojecten. Daarmee sla je twee vliegen in één klap; overtollige kantoren en schoolgebouwen verdwijnen van de markt en broodnodige betaalbare starterswoningen en studentenkamers komen er voor terug.’

Laatste nieuws

Evenementen