Edmond de Rothschild zet in op vastgoed in Benelux

De Zwitserse private bank Edmond de Rothschild brengt zijn drie Europese vastgoedentiteiten Cleaveland, Cording Real Estate Group en Orox onder in één merk: Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management, met een focus onder meer op de Benelux.

De nieuwe entiteit is een gevolg van de actievere rol die Edmond de Rothschild Groep wil spelen in de vastgoedsector, waarbij de groep zich richt op lange termijnbeleggingen. Edmond de Rotschild REIM richt zich op het faciliteren en financieren van belangrijke transformaties in de sector, met een sterke focus op verstedelijking en stadsontwikkeling, het ontwikkelen van nieuwe, duurzame gebouwen en de herontwikkeling en energie-optimalisatie van verouderde gebouwen.

Edmond de Rothschild is vooral bekend van zogenoemde clubdeals. Edmond de Rothschild REIM zal dit ook gaan doen, maar is ook voor institutionele investeerders die geïnteresseerd zijn in fondsen met thematische, sectorale of regionale focus.

De Europese vastgoedentiteiten van Edmond de Rothschild zijn in de loop der jaren opgebouwd door acquisities, zoals van Cleaveland, dat in 2016 werd overgenomen door Edmond de Rothschild. Het bedrijf staat momenteel onder leiding van François Grandvoinnet. Cording Real Estate Group is in 2018 overgenomen. Het bedrijf is, onder leiding van Rodney Bysh, actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux. Het Zwitserse Orox is opgericht in 2007 en werkte al samen met Edmond de Rothschild bij de lancering van verschillende vastgoedfondsen in Zwitserland. Onder leiding van Pierre Jacquot en Arnaud Andrieu werd het bedrijf in 2012 onderdeel van Edmond de Rothschild.

Het vandaag gevormde Edmond de Rothschild REIM heeft 9 kantoren, 120 medewerkers en een portefeuille van € 10,4 mrd assets onder management. Pierre Jacquot (foto) is benoemd tot ceo, Arnaud Andrieu is adjunct directeur en Rodney Bysh wordt hoofd Business Development. Een exclusief interview met Jacquot volgt morgen in de nieuwsbrief.

Vincent Taupin, ceo van Edmond de Rothschild, zegt in een commentaar op de oprichting van het vastgoedbedrijf: ‘We zijn ervan overtuigd dat de ontwikkelingen in de vastgoedsector onze samenleving drastisch hervormen en staan klaar voor een sleutelrol in deze transformatie. We willen met het vastgoed dat wij managen actief aan meebouwen met best-in-class beleggingen die de wereld vooruit helpen. Dat is onderdeel van ons DNA: sterke overtuigingen, actief asset management en locale focus.’

Edmond de Rothschild als geheel is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in Private Banking en Asset Management en bedient een internationale klantenrkring van families, ondernemers en institutionele beleggers. De groep is behalve in real estate actief in corporate finance, private equity en fund services. De groep heeft wereldwijd € 150 mrd aan assets onder management en telt 2700 medewerkers die actief zijn vanuit 32 locaties wereldwijd.

Laatste nieuws

Evenementen