Woningontwikkeling op het voormalige Campina terrein te Heiloo

De gemeente Heiloo heeft de samenwerkingsovereenkomst getekend met HBB Groep en De Geus Bouw voor de ontwikkeling en realisatie van 82 woningen op het voormalige Campina terrein te Heiloo.

Het nieuwbouwproject verwijst naar de naam Melco van de eerste melkfabriek die hier vroeger stond.

Wethouder Dellemijn is erg blij met het stukje nieuw Heiloo: ‘Het nieuwbouwproject Melco is een zeer mooi project wat zeker een meerwaarde geeft aan Heiloo. Het aanzicht vanaf de Kanaalweg en met name de Kennemerstraatweg zal zich sterk verbeteren. Op dit moment zijn daar nog roestige gevelplaten van de oude fabriek zichtbaar. Straks staat hier een grote diversiteit aan woningen met veel meer zichtlijnen. Wij als gemeente zijn zeer blij met het feit dat de huidige schoorsteen als gemeentelijk monument op de locatie zal blijven staan. HBB groep en De Geus Bouw gaan de schoorsteen opknappen.’

De schoorsteen op de locatie van het nieuwbouwproject heeft industriële-archeologische waarde vanwege de markante ligging, als herkenningspunt, stedenbouwkundige waarde en het is de laatste schoorsteen van de gemeente Heiloo. Hij heeft dus een monumentale waarde.

Onlangs is de eerste fase van het project in verkoop gegaan. Melco Ontwikkeling is een combinatie bestaande uit de ontwikkelende bouwers HBB Groep en De Geus Bouw.

Laatste nieuws

Evenementen