WDP stapt actief in Luxemburg

WDP voegt een nieuwe kernmarkt aan zijn vastgoedportefeuilles toe: Luxemburg.

 

WDP kan meteen ook een eerste acquisitie aankondigen en heeft een optie genomen op een concessiegrond met ontwikkelingspotentieel (in functie van voorverhuringen).

WDP wordt mede-eigenaar van een vennootschap die eigenaar is van een bestaand gebouw van ongeveer 26.000 m² in eigendom van de joint venture S.O.L.E.I.L. S.A. Deze site wordt verhuurd aan Ampacet, een wereldwijde producent van basismengsels voor kleurstoffen voor plastic materialen. De site van S.O.L.E.I.L., biedt uitbreidingspotentieel van 26.000 m².

Het investeringsbedrag (op basis van 100% van de investering) bedraagt circa € 22 mln. Ampacet huurt de bestaande ruimte op basis van een huurcontract met een resterende looptijd van drie jaar. WDP gaat uit van een initieel rendement voor deze investering van ongeveer 7%.

WDP koopt 55% van de aandelen in de joint venture S.O.L.E.I.L. SA. De overige 45% is in handen van het Groothertogdom Luxemburg die joint venture partner zal blijven. Begin van 2017 zal de transactie naar verwachting zijn afgerond.

In de directe nabijheid van de Cargo-luchthaven van Luxembourg, neemt WDP bovendien een optie op een concessiegrond met ontwikkelingspotentieel voor een gebouw van ongeveer 50.000 m² in functie van voorverhuring. Het betreft een perceel met een oppervlakte van circa 9 ha, eigendom van het Groothertogdom Luxemburg, gelegen in de logistieke zone Eurohub Centre, te Contern.