Life Sciences Incubator op Utrecht Science Park geopend

Op Utrecht Science Park is een nieuw kantoorgebouw geopend, de Life Sciences Incubator (LSI).

Het 6100 m² grote gebouw staat aan de Heidelberglaan 8. Achter de markante glazen gevel bevindt zich een toegankelijke en flexibele werkomgeving met zowel laboratoria als kantoren. Door efficiënt gebruik van de ruimte kan de LSI toekomstige groei en krimp van de gebruikers – zowel startende als beursgenoteerde life-sciences-bedrijven – opvangen. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Mecanoo architecten waren verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie.

De schuine positionering van de gevelelementen in combinatie met het gebruik van de juiste zonwerende beglazing zorgt voor een natuurlijke zon- en warmtewering. De toepassing van glas en recyclebaar composiet heeft een positieve impact op de levenscycluskosten wat betreft vervanging, onderhoud en duurzaam materiaalgebruik. Resultaat van de integrale ontwerpaanpak is de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie, Breeam Outstanding.

Het atrium is een grote verblijfsruimte met veel daglicht dat binnenvalt door lichtstraten in het dak. 

De LSI is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en bijdragen van de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht. De Universiteit Utrecht en Utrecht Holdings zijn partner van de LSI.