Canada Life Investments financiert retailportfolio in Nederland

Canada Life Investments heeft een lening van € 40 mln verstrekt voor de herfinanciering van een winkelportefeuille aan een Nederlandse particuliere belegger. 

De portefeuille bestaat uit 14 winkelpanden, verdeeld over 9 steden in het hele land, waaronder Amsterdam, Den Haag, Zwolle, Nijmegen en Den Bosch. Alle panden bevinden zich in eersteklas winkelgebieden in stadscentra. Eyecatcher van de portefeuille is een pand gelegen aan de Kalverstraat in Amsterdam. Dit monumentale pand bestaat uit 2700 m². verdeeld over 5 verdiepingen. Het wordt volledig gerenoveerd en gebruikt als flagship store door het Nederlandse cosmeticamerk Rituals en opent zijn deuren in 2020. De rest van de portefeuille heeft sterke huurders als Etos, Sunglasshut, Scotch & Soda en Douglas. Naast de winkelunits bevat de portefeuille 29 woonappartementen en 2 kantoren die zich boven de winkelunits bevinden.

De investeerder werd geadviseerd door CBRE. De juridisch adviseur van de kredietnemer was Hogan Lovells en Canada Life Investments werd geadviseerd door Taylor Wessing.