Briefing: Nieuwe Ontwikkelaars

 

Op 14 november a.s. organiseert PropertyNL een briefing over de nieuwe ontwikkelaars. Na de financiële crisis verdween de klassieke projectontwikkelaar grotendeels uit het vastgoed. Nu bijna 10 jaar later zijn creatieve, ontwikkelende partijen weer volop terug. Maar het vak is ingrijpend veranderd: van aanbod- en (vreemd) kapitaal gestuurd naar een focus op de behoefte van de werkelijke klant: de retailers, kantoorgebruiker of distributeur. Vastgoed heeft alleen waarde als de gebruikers er geld mee kunnen verdienen. Wat zijn de belangrijkste succesfactoren voor een ontwikkelaar om de klant te verleiden?

Michel Leemhuis, managing director van Kadans, laat zien hoe belangrijk specialisatie is voor een ontwikkelaar, met een focus op de kennisintensieve, logistieke en industriële sector. In Oaktree Capital Management heeft Kadans een partner gevonden voor de Europese expansie van haar portefeuille in science park-vastgoed.

Toon Haverals: We zagen de opmars van de Belgische belegger in Nederland, daar komt de creativiteit van de ontwikkelaar nu bij. Toon Haverals, CEO van Life, is een nieuwe Belgische ontwikkelaar op de Nederlandse markt en kocht ondermeer het voormalige Stationspostkantoor bij Den Haag HS om dit te herontwikkelen tot woningen.

Bas van Veggel, managing partner van Timeless Investments en co founder van COD en B. Building Business, is zoon van Hans van Veggel, met Multi Vastgoed een van de grondleggers van het ontwikkelvak in Nederland. Van Veggel laat ondermeer met B Amsterdam (in de voormalige kantoren van IBM en Mexx) zien dat het mogelijk is nieuw leven te blazen in een gebied dat jarenlang leegstand heeft gekend.

Gerad Schoenaker van SENS Real Estate, ontwikkelaar van onder andere Legoland in Schevingen, naast het Kurhaus. Samen met partner Abdel Salemi was Schoenaker één van de ontwikkelaars die ook tijdens de crisis steeds bezig bleef met projecten die werden ontwikkeld vanuit een visie op de gehele stad. SENS was vanaf 2012 bezig met de plannen voor het Legoland Discovery Centre.

Bart Meijer treedt in de voetsporen van zijn vader Ton Meijer (de oprichter van MAB) en rukt met Meijer Realty Partners (MRP) op als een van de toonaangevende en meest creatieve ontwikkelaars in Nederland. Kocht de ontwikkelactiviteiten van ASR, nam Haaglanden Megastores over en ontwikkelt logistieke centra in Bleiswijk.

Locatie: Amsterdam
Wanneer: Dinsdag 14 november 2017 | 15.30 - 18.00
Prijs: €215 Inclusief Netwerkborrel
€50,- vroegboekkorting voor 1 november
Dagvoorzitter: Wabe van Enk | PropertyNL

 

  • Startdatum: 14-11-2017
Inschrijven