ROTTERDAM – Vastned, het Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping, heeft in het tweede kwartaal 16 nieuwe Franse huurovereenkomsten getekend voor in totaal € 1,6 mln. Het betreft zowel nieuwe verhuringen als huurvernieuwingen in onder andere Lille en Thoiry.

In Lille heeft Vastned de kwaliteit van haar high street portefeuille sterk verbeterd. Met schoenenspecialist Eram is een nieuwe huurovereenkomst getekend voor 318 m2 op Rue Faidherbe 38-44. Deze komt bovenop de eerder dit jaar getekende huurovereenkomst met Monop’ in dezelfde straat. Op Place de la Gare 8 heeft Vastned ervoor gekozen een ouderwets restaurant op te splitsen in twee afzonderlijke units en trendy restaurants So Good (98 m2) en O’Sushi (58 m2) aan te trekken als nieuwe huurders, waarmee het pand een nieuwe hoogkwalitatieve uitstraling heeft gekregen. Op Rue de la Grande Chaussée, waar Vastned reeds winkels bezit die verhuurd zijn aan luxemerken Louis Vuitton en La Perla, is een nieuwe huurovereenkomst voor 429 m2 gerealiseerd met modeketen Cyrillus.
In Val Thoiry zijn diverse huurovereenkomsten getekend voor in totaal 2632 m2 met onder andere schoenenspecialisten France Arno en Eram en sportartikelenwinkel Go Sport. Er is een nieuwe huurovereenkomst gesloten met sportketen Courir en de winkel in Val Thoiry zal worden verplaatst naar een grotere unit die van buitenaf zichtbaar is. Deze wijziging zal de aantrekkelijkheid van Val Thoiry sterk verhogen.