AMSTERDAM - Flowamsterdam is begin mei opgeleverd aan het ROC van Amsterdam en aan belegger Green Real Estate. In dit door TCN ontwikkelde gebouw zullen de 16 MBO-opleidingen van het ROC van Amsterdam nauw gaan samenwerken met de bedrijven en instellingen op de begane grond en de eerste verdieping. De totale omvang van het recht tegenover de RAI gelegen gebouw bedraagt 35.000 m2, waarvan 9000 m2 commerciële ruimten en 21.000 m2 MBO-onderwijsfaciliteiten.

In het gebouw vestigen zich onder andere een supermarkt, fitnesscentrum en restaurant. De eerste ondernemers openen al voor de zomer hun deuren. De ROC opleidingen nemen gefaseerd hun intrek, de eerste opleiding doet in mei 2012 haar intrede.
Het ROC van Amsterdam is op dit moment met 35.000 leerlingen al één van de grootste ‘leveranciers’ van MBO-professionals in de regio en wil met het nieuwe community college concept, MBO College Zuid, in Flowamsterdam een nieuwe kwaliteitsslag maken.
Het gebouw bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn. Het schoolgedeelte van het gebouw omvat onder andere lesruimten, ateliers en praktijkruimten, sportzalen en een grote aula. Eind 2012 start TCN voor het ROC van Amsterdam met de realisatie van een tweede community college. De omvang van dit gebouw bedraagt 9000 m2, waarvan 7000 m2 VMBO-onderwijsfaciliteiten en 2000 m2 commerciële ruimten. Net als Flowamsterdam bevindt dit gebouw zich in Kop Zuidas.