Syntrus Achmea ontvangt Gouden Baksteen 2015

Syntrus Achmea Real Estate & Finance won gisteravond voor de tweede maal de Gouden Baksteen van JLL. Lingotto kreeg de Groene Baksteen 2015 voor het project A’dam Toren.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance won gisteravond voor de tweede maal de Gouden Baksteen van JLL. Lingotto kreeg de Groene Baksteen 2015 voor het project A’dam Toren.

De Gouden Baksteen 2015 werd gisteravond uitgereikt tijdens de eerste editie van Realwise, een jaarlijks evenement van JLL dat plaatsvond in de Hermitage in Amsterdam. Henk Jagersma, directievoorzitter bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, nam de prijs in ontvangst. In 2008 won Syntrus Achmea REF deze prijs ook al. De Gouden Baksteen is gekoppeld aan het jaarlijkse beleggersonderzoek van JLL naar het vastgoedbeleggingsbeleid van particuliere en institutionele (inter)nationale beleggers. In dit onderzoek onder 40 nationale en internationale vastgoedbeleggers verkozen de respondenten een collega die zich in hun ogen het afgelopen jaar heeft onderscheiden in onder meer strategie, gevoerd beleid of behaalde prestaties.

Dré van Leeuwen, head of Capital Markets bij JLL Nederland: ‘Syntrus Achmea Real Estate & Finance is altijd in meerdere of mindere mate actief geweest op de Nederlandse vastgoedmarkt en heeft gedurende de diverse cycli tijdig haar strategie bijgesteld. Het bedrijf is niet alleen actief als belegger in direct vastgoed, maar ook financier voor commercieel vastgoed en woningportefeuilles. Kortom, een allround speler op de Nederlandse vastgoedmarkt.’

Transformaties
De Groene Baksteen is dit jaar gekoppeld aan het thema transformaties. Transformaties spelen een steeds belangrijkere rol bij de verduurzaming van vastgoed doordat verouderd vastgoed opnieuw waarde toegekend krijgt. Collega-beleggers hebben de A’dam Toren verkozen als meest onderscheidende transformatie. Eric-Jan de Rooij, partner bij Lingotto ontwikkeling, nam de prijs in ontvangst.

Claudia Heimensen, head of Sustainability bij JLL: ‘De A’dam Toren laat zien dat transformatie een goed alternatief is voor nieuwbouw. Het gebruik van verouderd vastgoed draagt positief bij aan het vestigingsklimaat, evenals het aanjagen van nieuwe stedelijke ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor de A’dam Toren, maar ook voor de Neude en het Wijnhavenkwartier. Het gebouw dat Lingotto ontwikkeld heeft, kan echter gezien worden als een voorbeeld van nieuw vastgoed dat inspeelt op maatschappelijk trends, zoals verdichting van de stad door het multifunctionele karakter en de behoefte aan nieuwe concepten (Amsterdam Dance And Music). Bovendien is in deze ontwikkeling duurzaamheid als uitgangspunt genomen, waardoor de stad verrijkt wordt met een iconisch gebouw en de gebruiker tevens profiteert van de duurzame technologische innovaties van dit moment.’