ROTTERDAM - Provast en TBI-onderneming JP van Eesteren hebben donderdag 7 juni op de Provada de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de Markthal Rotterdam. Het betreft de bovenbouw van het project en de afbouw van de ondergrondse parkeergarage. De totale investeringswaarde van de Markthal bedraagt circa € 175 mln. De bovenbouw bestaat uit de overdekte marktvloer, winkels en woningen.

In april was de financiering van € 85 mlndoor ABN AMRO Real Estate Finance hiervoor al rond. In september dit jaar wordt gestart met de bovenbouw. De parkeergarage is inmiddels gereed en is door TBI-onderneming Mobilis en Martens en Van Oord gerealiseerd. In september 2014 opent de Markthal haar deuren. De Markthal wordt het middelpunt van het Laurenskwartier. Het
Dit project in het Laurenskwartier te Rotterdam bestaat uit een grote overdekte marktvloer, 8000 m2 winkel- en horecaruimte, 226 appartementen (waarvan 124 koopappartementen) en een 4-laagse ondergrondse parkeergarage met 1200 parkeerplaatsen. De parkeergarage is verkocht aan de gemeente Rotterdam, de winkels, horeca en marktvloer aan Corio en 102 appartementen aan Vesteda. MVRDV architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.