GRONINGEN - KPN Mobile gaat de komende maanden al haar afdelingen in Groningen samenvoegen in de KPN-borg bij het NS Centraal Station. De bijna 800 personeelsleden van dit groeiende KPN-onderdeel zijn nu nog verspreid over verschillende gebouwen in de stad. Het naastgelegen Hunzehuys aan de Stationsweg, momenteel in gebruik bij Atos Origin sinds de overname van KPN Datacenter, komt voor verhuur beschikbaar. In totaal gaat het daarbij om 15.870 m2 kantoorruimte.

De ruimte in de KPN-borg kwam beschikbaar doordat KPN de hoofddirectie vanuit Groningen heeft terugverhuisd naar Den Haag. De concentratie van KPN Mobile benadrukt de bedoeling van KPN om de mobiele communicatie vanuit Groningen te blijven besturen.
In het pand naast de KPN-borg, het Hunzehuys (zie foto), komt binnenkort bijna 16.000 m2 kantoorruimte beschikbaar. Dit kantorencomplex bestaat uit drie gebouwdelen verdeeld over zeven verdiepingen met gemengde functies in de plint. Het pand is momenteel nog in gebruik bij Atos Origin maar deze zal het gebouw leegmaken nu het huurcontract binnenkort afloopt. De vraaghuurprijs bedraagt € 135 per m2. De verhuur is in handen van DTZ Zadelhoff Groningen. Atos Origin heeft reeds een vestiging in Groningen.