WASSENAAR - Chris Thunessen, enig aandeelhouder van Metterwoon Vastgoed, heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gevraagd haar procedures tegen het retailconcern Ahold onmiddelijk te staken. Thunessen, die hogere kosten bij Ahold vreest, heeft een pakket van 12 mln aandelen Ahold en heeft daarmee een 0,8% belang in het retailconcern.

Dat schrijft De Telegraaf. Thunessen, eveneens VEB-lid, heeft de VEB voor een ultimatum gesteld. Wanneer de VEB niet voor het eind van deze week haar juridische actie tegen Ahold staakt, dan spant Thunessen een kort geding aan tegen de VEB. Thunessen vindt het volgens de krant de huidige drie externe onderzoeken die momenteel lopen tegen Ahold meer dan voldoende. Wéér een procedure - dit keer bij de Ondernemingskamer - door de VEB zou te veel aandacht vergen van het huidige Ahold management dat zich volgens Thunessen beter kan concentreren op het herstel van de onderneming. Bovendien zou een mogelijke schadevergoeding een sigaar zijn uit eigen doos omdat de aandeelhouders die toch zelf betalen. De VEB heeft bij monde van haar directeur Peter Paul de Vries al laten weten niet op de eis van Thunessen in te gaan.
Thunessen behoort tot één van de grootste particuliere vastgoedbeleggers van Nederland. Via Metterwoon Vastgoed bezit hij circa 7000 woningen en 1000 bedrijfspanden. Samen met Ed Maas van VHS is Thunessen de voornaamste financier van de politieke partij LPF.