AMSTERDAM - Na de verzelfstandiging en beursnotering verhuist Douwe Egberts van Utrecht naar Amsterdam. D.E. Master Blenders 1713 vestigt zijn hoofdkantoor op Oosterdokseiland en heeft 5500 m2 kantoorruimte gehuurd in gebouw Alexander. Dat meldt het Parool. Gebouw Alexander is evenals het gehele Oosterdokseiland ontwikkeld door de combinatie MAB en Meyer Bergman (OOA cv). D.E. Masters Blenders heeft het gehele pand, dat grenst aan het kantoor van Vodafone, gehuurd.

De koffie- en theeproducent verkoos ODE boven de Zuidas vanwege de goede bereikbaarheid van het Centraal Station en de internationale uitstraling van de binnenstad, meldt Het Parool. Er komen ruim 200 mensen te werken en in juli verhuist het bedrijf.
Douwe Egberts, tot voor kort onderdeel van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee, beleefde dinsdag zijn beursintroductie op de Damrak onder de nieuwe naam D.E. Master Blenders 1713, in het bijzijn van premier Mark Rutte. De officiële notering is op 9 juli. Het koffie- en theebedrijf, dat merken voert als Douwe Egberts, Senseo, L'OR, Pilão, Merrild, Moccona, Pickwick en Hornimans, is actief in Europa, Brazilië, Australië en Thailand. De producten worden verkocht in meer dan 45 landen. Douwe Egberts realiseerde een omzet van meer dan € 2,6 mrd in het fiscale jaar 2011 en heeft wereldwijd ongeveer 7500 medewerkers.
De betrokken adviseurs bij de huurtransactie zijn Jones Lang LaSalle in collegiale samenwerking met DRS Makelaars namens verhuurder OOA CV en Solved namens D.E Master Blenders 1753.