PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Top Ontwikkelaars 2015: Privaat initiatief in opmars
Private partijen worden steeds belangrijker in de ontwikkeling van winkels, kantoren, logistiek vastgoed en hotels. Dat blijkt uit de jaarlijkse PropertyNL Top Ontwikkelaars, een onderzoek naar de marktpositie van partijen die actief in de ontwikkeling van commercieel vastgoed.
Nieuws  |  Dela Vastgoed verkoopt winkelcentra en woningen
Dela Vastgoed heeft na een onderhandse tender overeenstemming bereikt met Garden-End Building over de verkoop van een portefeuille bestaande uit 4 winkelcentra inclusief 117 woningen.
Nieuws  |  Start bouw China Center Hotel Amsterdam Airport
Op vrijdag 27 november zijn de acht symbolische eerste palen geslagen voor het China Center Hotel Amsterdam Airport in Hoofddorp, een initiatief van ontwikkelaar en investeerder China Center Hotel Group.
Transacties  |  Nederlands Instituut van Psychologen huurt in Utrecht
Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) huurt circa 730 m² kantoorruimte in Het Nieuwe Kantoor (HNK) in Utrecht.
Locus | Thema de stad vernieuwt- digitaal
 
Verschenen: Locus 5
De stad vernieuwt.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op locus najaar 2015 of op de afbeelding voor de digitale versie.
Nieuws  |  CBRE rondt upgrade van de Heuvel Eindhoven af
De renovatie van de Heuvel Eindhoven is officieel afgerond. Er zijn nieuwe huurders aangetrokken en bestaande huurders hebben uitgebreid.
Nieuws  |  Start bouw nieuwe Pathé Zwolle
Projectontwikkelaar Epicurus kondigt de ontwikkeling van een nieuwe Pathé bioscoop in Zwolle aan die in samenwerking met Multi wordt gerealiseerd.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Erasmus Medisch Centrum verlengt huur
Het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Euser Opslag & Verhuur hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe huurovereenkomst in Barendrecht.
Nieuws  |  Directievoorzitter Van Wijnen Edwin van den Berg: ‘Het blijft een procentenbusiness’
Van Wijnen heeft een ander risicoprofiel dankzij een groot aandeel kleinschalige woningbouwprojecten en onderhoudscontracten met corporaties
Wonen/werken  |  Analyse PropertyNL: Wat doen de aandeelhouders van Van Wijnen?
De grootaandeelhouders van ontwikkelende bouwer van Wijnen zijn de Rabobank en de 73-jarige Klaas de Leeuw. Hoe kijken zij tegen hun aandelenpakket aan nu Van Wijnen in rustiger vaarwater verkeert?
Transacties  |  MTC Transport huurt bedrijfsruimte in Rotterdam
MTC Transport huurt 3250 m² bedrijfsruimte, 350 m² kantoorruimte en circa 1400 terrein in Rotterdam.
Nieuws  |  De Top Ontwikkelaars 2015
Ontwikkeling van VolkerWessels: Noordelijk Havenhoofd in ScheveningenVolkerWessels, Dura Vermeer en Kroonenberg zijn de drie ontwikkelaars commercieel vastgoed (winkels, kantoren, bedrijfsruimten, hotels en overig) van Nederland, gesorteerd op geschatte beleggingswaarde van de projecten die in 2015 in aanbouw waren of in 2015 zijn opgeleverd.
Uit het magazine  |  In magazine nr. 11
PropertyNL Top-50 Ontwikkelaars
Ontwikkelaars tegen wil en dank
Nieuwe topman Van Wijnen
Kroonenberg verkoopt The Bank
Wethouder Van der Burg:
‘Amsterdam zoekt nieuwe grenzen’
Necrologie van Friese vastgoedsfinx
Transacties  |  Bouwinvest koopt 39 woningen in Apeldoorn
Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund, en Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van appartementengebouw De Rokade aan de Koninklijke allee Loolaan in Apeldoorn.
Wonen/werken  |  Toegankelijk Internationaal Strafhof nodigt uit tot bezoek
De grote rechtszaalDe eerste zitting zal al in januari gaan plaats vinden in het gloednieuwe onderkomen van het Internationaal Strafhof (ICC: International Criminal Court) in Scheveningen.
Nieuws  |  Syntrus Achmea ontvangt Gouden Baksteen 2015
Drť van Leeuwen van JLL en Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & FinanceSyntrus Achmea Real Estate & Finance won gisteravond voor de tweede maal de Gouden Baksteen van JLL. Lingotto kreeg de Groene Baksteen 2015 voor het project A’dam Toren.
Nieuws  |  JLL: Beleggingsvolume 2015 gaat naar € 11 mrd
Het totale beleggingsvolume in direct Nederlands vastgoed komt in 2015 uit op circa € 11 mrd en nadert hiermee het recordjaar 2007.
Transacties  |  Op=Op huurt winkel in Breda
Op=Op huurt de winkel aan de Ginnekenstraat 128 te Breda van Van Tichelt Woninginrichting. De huursom is € 100.000.
Nieuws  |  Top Ontwikkelaars 2015: Ontwikkelaars tegen wil en dank
Bestaat het vak projectontwikkelaar commercieel vastgoed nog? De top-3 van de PropertyNL Top Ontwikkelaars vindt zichzelf geen echte ontwikkelaar
Transacties  |  Stationsweg Breda koopt kantoorpand
Stationsweg Breda bv heeft voor € 1,2 mln het kantoor aan Stationsplein 3-4 te Breda gekocht. De verkoper was Porto Kali Kantoren 6.
Transacties  |  Holland Immo Group koopt parkeergarage Enschede
Holland Immo Group heeft ten behoeve van Parking Fund Nederland IV de parkeergarage Koningsplein te Enschede gekocht. De verkoper is een particuliere belegger
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Aanvulling op interview met Roberto Meyer in Locus
MVSA Architects laat ons het volgende weten: in het interview met architect Roberto Meyer in het blad Locus, gepubliceerd op donderdag 26 november 2015, hebben wij geconstateerd dat er bij de foto van Rotterdam Centraal Station ten onrechte slechts Roberto Meyer is vermeld.
PropertyProfs  |  Arjan van der Neut in dienst van Janssen de Jong Projectontwikkeling
Arjan van der Neut is als nieuwe regiomanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling West-Nederland aan de slag gegaan.
PropertyProfs  |  Hans Bootsma adjunct-directeur bij Synchroon
Wegens groei van de organisatie wordt de directie van Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, per 1 januari 2016 uitgebreid met adjunct-directeur Hans Bootsma.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Particuliere belegger koopt appartementencomplex in Deventer
Een particuliere belegger heeft voor € 1,98 mln 13 appartementen met bijbehorende eigen parkeerplaats en vier extra parkeerplaatsen gekocht in Deventer. Verkoper is een woningstichting.
Transacties  |  Flying Tiger opent drie nieuwe winkels
Flying Tiger breidt uit met drie nieuwe winkels in Nederland.
Transacties  |  Petit Bateau verlengt huur in Den Haag
Syntrus Achmea Real Estate & Finance is namens voor Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen een langjarige huurverlenging overeengekomen voor de winkel van Petit Bateau Nederland in Den Haag.
Deal Focus
Deal Focus  |  Amerikaanse Westmont in unieke deal met huurcontracten hotels
Het Amerikaanse Westmont sluit een voor Nederlandse begrippen unieke deal met hotelontwikkelaar Bart van de Kamp en versterkt daarmee zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt.
Deal Focus  |  The Bank duurste kantorendeal ooit in Nederland
De verkoop van The Bank door Kroonenberg Groep aan Deka Immobilien voor ruim € 275 mln is niet alleen de grootste single-asset transactie tot nu toe dit jaar, maar is met een geschatte BAR van 4,25% ook de duurste kantorendeal tot nu toe in Nederland.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Montea investeert € 50 mln in Tilburg en Aalsmeer
Montea heeft op Green Park Aalsmeer een perceel gekocht met een oppervlakte van 60.000 m². In Tilburg kocht Montea een logistiek gebouw van ca 20.000m² magazijnruimte en ca 1.400m² kantoorruimte op een terrein van ca 34.000m²
Vestigingslocaties.nl  |  10.000 extra woningen rond Sloterdijk
In Amsterdam Sloterdijk kunnen 10.000 extra woningen worden gebouwd. De Metropoolregio Amsterdam heeft hierover met het Rijk afspraken gemaakt. Dit betekent dat het gebied zich kan ontwikkelen tot een interessante en levendige locatie om te wonen en te werken.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Bouw van nieuwbouwproject Grauwaart gestart
BPD–ASR is van start gegaan met de bouw van project Grauwaart, deelplan 2 in Leidsche Rijn Utrecht. Dit deelplan bestaat uit 38 woningen, waarvan de realisatie in handen is van Van Wijnen Utrecht.
Wonen/werken  |  Verkoop appartementen Pontsteiger Amsterdam Noord begonnen
De verkoop van de appartementen van wat het hoogste woongebouw van Amsterdam moet worden, is gestart. Ontwikkelaars zijn Dura Vermeer en De Nijs Projectontwikkeling.
Winkelen
Winkelen  |  Groeistop Batavia Stad en wijkwinkelcentra Lelystad
Batavia StadBatavia Stad en wijkwinkelcentra in Lelystad mogen niet verder groeien, omdat de concurrentie voor het Stadshart dan te groot wordt. De geplande uitbreiding van Batavia Stad kan nog wel doorgaan.
Winkelen  |  Decathlon Breda opent deuren
Decathlon heeft woensdag in Breda de deuren van haar zesde Nederlandse vestiging. Binnen de nieuwe vrijetijdslocatie Breepark aan de A27 is Decathlon de eerste organisatie die aftrapt.
Financieel
Financieel  |  Rabobank Amsterdam financier van A'dam Toren
De A'dam Toren in aanbouwRabobank Amsterdam is de financier geworden van de A’dam Toren, de vroegere toren van Shell op Overhoeks in Amsterdam Noord. De bank tekent zowel voor financiering van de transformatie als een aantal nieuwe initiatieven die de initiatiefnemers van het nieuwe werk- en uitgaanscomplex introduceren.
Financieel  |  Beursnotering WDP op Damrak met gongslag een feit
De beursnotering van het WDP-aandeel op Euronext Amsterdam is een feit. Daarmee is WDP meteen het eerste logistiek vastgoedbedrijf met een notering op het Damrak.
Juridisch
Juridisch  |  Hoge Raad: verhuurmakelaar mag geen bemiddelingskosten rekenen
Verhuurmakelaars die tegelijk optreden voor de verhuurder en de woningzoekende, mogen woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening brengen. Dat blijkt uit een uitspraak die de Hoge Raad vrijdag heeft gedaan.
Juridisch  |  Vier jaar celstraf geëist vanwege fraude beleggingsfondsen
Het Openbaar Ministerie heeft tegen de hoofdverdachte Hans J. van het vastgoedfonds Weststaete en enkele andere fondsen vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Ook zes andere verdachten, waaronder zijn zoon en partner stonden maandag voor de rechter.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 10
- Oplossing kantorenleegstand:
Ruimte voor 20.000 vluchtelingen
- Jaap Blokhuis & Heino Vink
- PropertyNL Top Beleggers
- Snippe bouwt 2000 studentenwoningen
- Nieuwe voorzitter Eigen Haard
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- Top financiers: nek-aan-nek race met nieuwe nummer één
- Ymere gaat tegen wil minster in
- Top vastgoedjuristen: internationale geldgolf
- Leegstand onder 1,5% op High Tech Campus
- Afscheid Jaap Gillis DGBC: ‘Politiek schiet tekort’