PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  D&B The Facility Group huurt kantoorruimte in kantorenpark Heempark
Heempark in AmstelveenD&B The Facility Group verhuist eind dit jaar naar haar nieuwe kantoor gelegen in Heempark de Braak te Amstelveen. Hier zal zij één van de zes kantoorvleugels in gebouw Heempark 1 betrekken (circa 1.250 m²). De overige huurders zijn reclamebureau FHV BBDO en de Omnicom Media Groep.
Transacties  |  MN verkoopt winkels in Dongen
MN heeft (namens een van haar pensioenfondsen) een beleggingspropositie bestaande uit drie winkel-/wooncomplexen in het centrum van Dongen verkocht.
Transacties  |  Amerikaans bedrijf Eastern Fisheries kiest voor Staphorst
Het pand van Eastern Fisheries in StaphorstAmber Real Estate Investments Limited verkoopt ruim 2.000 m² koel- en vriesruimte en 400 m² kantoorruimte aan het Amerikaanse bedrijf Eastern Fisheries aan de H.G. Zwerusstraat in Staphorst.
Transacties  |  Mercedes-Benz verkoopt pand in Nijkerk
Het pand Nijverheidsstraat in NijkerkMercedes-Benz Nederland bv heeft de locatie aan de Nijverheidsstraat 55 in Nijkerk verkocht aan een particuliere belegger.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Transacties  |  Paprika huurt winkel in Delft
De Belgische retailer Paprika heeft opnieuw een winkel aan haar Nederlandse winkelbestand toegevoegd. De 14e winkel van Paprika zal nog voor het einde van dit jaar geopend worden aan de Vestpoort 51 te Delft.
Nieuws  |  Bij huisvesting blijken gezondheid en comfort belangrijker dan energiebesparing
CoreNet Global Benelux (de kennis- en netwerkorganisatie van eindgebruikers van kantoorhuisvesting) en FMN (de beroepsvereniging voor het facilitaire domein) hebben in het kader van het Convenant Aanpak Leegstand Kantoren een nieuwe stap gezet.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Kruidvat naar winkelcentrum Meerzicht Zoetermeer
Winkelcentrum MeerzichtBreevast heeft een huurovereenkomst afgesloten met A.S. Watson voor circa 433 m² winkelruimte ten behoeve van een vestiging van Kruidvat aan de Middelwaard 9+12 te Zoetermeer. Naar verwachting wordt deze vestiging in november 2015 geopend.
Nieuws  |  NVM en NVR komen tot gezamenlijk register onteigeningsdeskundigen
De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) hebben sinds maandag één register voor onteigeningsdeskundigen. Ze hebben hiertoe deze week een overeenkomst getekend.
Vestigingslocaties.nl  |  Breda schudt verlegenheid van zich af
Burgemeester DeplaBreda richt zich op kennisintensieve bedrijven. De 30.000 studenten en een snel groeiende gaming-sector maken de stad tot een bijzondere locatie in het zuiden van het land.

Door Erik de Boer
Financieel  |  De geheime wapens van Nederlands vastgoed
Minister BlokIn Londen werden de geheime wapens van Nederlands vastgoed onthuld: het lijkt een landje met middenmootsteden, maar draait in werkelijkheid mee aan de top.

Door Wabe van Enk
Nieuws  |  Karin Laglas: ‘Ymere wil ontwikkelen in middensegment’
Karin LaglasHuurwoningen aan de onderkant van het middensegment (€ 700–900) zijn van groot belang voor de doorstroming op de woningmarkt, zegt directievoorzitter Karin Laglas van woningcorporatie Ymere.

Door Paul Wessels
Transacties  |  Jones Day huurt Concertgebouwplein 20 Amsterdam
De voormalige Amsterdamse vestiging van Van LanschotKroonenberg Groep is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen met het internationale advocatenkantoor Jones Day voor het gebouw gelegen aan Concertgebouwplein 20 te Amsterdam.
Transacties  |  Gulpener koopt Dorpsstraat 30-30A in Gulpen
Exploitatiemaatschappij Gulpener heeft per 15 oktober het object gelegen aan Dorpsstraat 30-30a te Gulpen gekocht. Het geheel bestaat uit winkelruimte van ca. 172 m² met daarboven gelegen woning en opslag. Het object heeft een totaal oppervlakte van ca. 452 m².
Nieuws  |  Ibus neemt portefeuille bedrijfsruimten over
Asset manager Ibus heeft recent, na een succesvolle plaatsing van een nieuw fonds, de aankoop afgerond van een portefeuille bedrijfsgebouwen in Nederland. Het betreft diverse bedrijfsruimtes, kleinschalige kantoorunits en een grote logistieke hal gelegen in het midden en zuiden van het land.
Deal Focus  |  Cushman wordt nu klaargestoomd voor beursgang
De partners van DTZ Zadelhoff in Nederland doen een deal met Cushman & Wakefield op het moment dat de vastgoedmarkt sterk aantrekt en hun nieuwe moederbedrijf naar verwachting op termijn naar de beurs zal gaan.
Nieuws  |  TK Maxx krijgt 3000 m² grote winkel aan Guldenstraat in Groningen
De Amerikaanse outletketen TK Maxx krijgt een nieuwe vestiging van 3000 m² aan de Guldenstraat 20 in Groningen.
Transacties  |  Merin verhuurt bedrijfsruimte in Rotterdam
Merin heeft voor de verhuur van een distributiecomplex aan de Nieuwesluisweg 200 in Rotterdam een huurovereenkomst gesloten met een internationale handelsonderneming.
Nieuws  |  APG investeert in nieuw fonds Goodman
Goodman heeft in asset manager APG een nieuwe investeerder gevonden voor een nieuw Brits logistiek vastgoedfonds, Goodman UK Logistics Partnership.
Transacties  |  Lagerwey huurt kantoorruimte in De Poort te Barneveld
DPC Rembrandt 5 heeft een huurovereenkomst gesloten met Lagerwey Group voor 1370 m² kantoorruimte in kantoorgebouw De Poort aan het Nijverheidsplein 21 te Barneveld.
Nieuws  |  OVG bouwt 75.000 m² op Zuidas
De gemeente Amsterdam heeft onlangs OVG Real Estate geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel in de Zuidas.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Jelmer Schortinghuis gestart bij Savills Agency
Jelmer Schortinghuis is als consultant Tenant Representation gestart bij Savills Agency. Hij richt zich op het adviseren van huurders bij de aanhuur van kantoorruimte.
PropertyProfs  |  Leonie Buur versterkt AM Noordwest
Ir. Leonie Buur MRE MSc is in dienst getreden bij gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Zij zal als projectontwikkelaar het team van regio Noordwest versterken.
PropertyProfs  |  Jan van Duijvendijk start Barnsteen Advocatuur
Mr. Jan van Duijvendijk is in Baarn gestart met Barnsteen Advocatuur, een advies- en contractenpraktijk gespecialiseerd in projectontwikkeling, bouwrecht en vastgoed.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Vijf winkels verhuurd in centrum van Nijmegen
In het centrum van Nijmegen hebben verschillende particuliere beleggers vijf winkels verhuurd.
Transacties  |  Particuliere belegger koopt winkelruimte op Noordeinde
Een particuliere belegger heeft de winkelruimte met drielaagse bovenwoning van in totaal circa 400 m² bvo op het Noordeinde 40 te Den Haag gekocht.
Transacties  |  Drie nieuwe huurders voor Altera in Hoofddorp
Altera Vastgoed heeft drie nieuwe huurders voor bedrijventerrein Graan voor Visch-Zuid te Hoofddorp. In totaal gaat het om 1791 m² bedrijfsruimte.
Deal Focus
Deal Focus  |  Deal Schiekadeblok klapt ondanks aantrekkende markt
Gebouw Het Schieblock, RotterdamRabo en LSI nemen afscheid van het Schiekadeblok op het moment dat het stationsgebied in Rotterdam een hausse doormaakt.
Deal Focus  |  DEAL Focus: Scherp aanvangsrendement nieuw Novotel Hoofddorp
Het nieuwe Novotel-hotel dat in aanbouw is tegenover het station Hoofddorp is verkocht tegen een voor deze plek scherp bruto-aanvangsrendement van 7,08%. Dit laat zien hoe groot de belangstelling is van – veel buitenlandse – beleggers voor Nederlandse hotels.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Tilburg op jacht naar toppositie als logistieke hotspot
Met lage grondprijzen wil Tilburg de concurrentie met Venlo niet voeren, wel met goede service aan beleggers en een nieuw bedrijventerrein, Wijkevoort.
Vestigingslocaties.nl  |  High Tech Campus stemt belegger tevreden
Philips staat aan de basis van de zeer succesvolle High Tech Campus Eindhoven. Met een leegstand van slechts 1,5% moet ook eigenaar Ramphastos een tevreden belegger zijn.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  AM realiseert 70 woningen in Zeeburger Zilt in Amsterdam
Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start met de verkoop van 36 eengezinswoningen en 34 appartementen in het nieuwe plan Zeeburger Zilt op Zeeburgereiland in Amsterdam.
Wonen/werken  |  Verrassend veel transacties in woningmarkt
Het derde kwartaal van 2015 heeft veel woningtransacties opgeleverd. Dat is opmerkelijk, omdat er in de zomermaanden altijd minder verhuisbewegingen zijn dan in de lente.
Winkelen
Winkelen  |  Redevco en Hermes in joint venture
Redevco en Hermes Investment Management gaan samenwerken om voor € 250 mln aan retailvastgoed te kopen, onder andere in de Benelux. De bedrijven hebben dit op een persconferentie op de Expo Real in München verklaard.
Winkelen  |  Muziekwinkel Fame heropent in Media Markt
In de Media Markt vestiging Amsterdam Centrum op Oosterdokseiland (Oosterdokskade 67) vindt aanstaande zaterdag de officiële heropening plaats van muziekwinkel Fame.
Financieel
Financieel  |  Zes procent Nederlandse vastgoedleningen problematisch
De bereidheid van banken in Europa om vastgoed te financieren neemt toe, blijkt uit onderzoek van KPMG. Met name in Zuid-Europa, Kroatië en de Baltische staten is een aanzienlijk deel van de bestaande vastgoedleningen nog problematisch. In Nederland geldt dat voor 6% van de leningen.
Financieel  |  IDI Gazeley betaalt € 110 mln voor portefeuille Eurindustrial
IDI Gazeley betaalt € 110 mln voor de 13 logistieke objecten van Eurindustrial. Huurders zijn onder meer CTS Group, Sandd en Tiemex Logistic Services.
Juridisch
Juridisch  |  Vier jaar celstraf geëist vanwege fraude beleggingsfondsen
Het Openbaar Ministerie heeft tegen de hoofdverdachte Hans J. van het vastgoedfonds Weststaete en enkele andere fondsen vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Ook zes andere verdachten, waaronder zijn zoon en partner stonden maandag voor de rechter.
Juridisch  |  Top Vastgoedjuristen 2015: de kantoren op een rij
PropertyNL zette de juristen met een vastgoedafdeling op een rijtje. PropertyNL Top Vastgoedjuristen 2015: uit hoeveel juristen bestaat de vastgoedafdeling en welke grote transacties en projecten hebben ze het afgelopen jaar begeleid?
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- Top financiers: nek-aan-nek race met nieuwe nummer één
- Ymere gaat tegen wil minster in
- Top vastgoedjuristen: internationale geldgolf
- Leegstand onder 1,5% op High Tech Campus
- Afscheid Jaap Gillis DGBC: ‘Politiek schiet tekort’
ABN Amro heeft grootste productie vastgoedleningen in eerste halfjaar
ABN Amro is opgeklommen naar de nummer één positie in de jaarlijkse Top Vastgoedfinanciers van PropertyNL.