PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Bas Group failliet, onzekerheid over 150 winkels
De winkelketens Dixons, iCentre en MyCom zijn failliet. Dat is het gevolg van het faillissement dat de curator heeft uitgesproken over moedermaatschappij Bas Group. Bij Bas Group werken ruim 1200 mensen in 150 winkels.
PropertyProfs  |  Jan van Duijvendijk start Barnsteen Advocatuur
Mr. Jan van Duijvendijk is in Baarn gestart met Barnsteen Advocatuur, een advies- en contractenpraktijk gespecialiseerd in projectontwikkeling, bouwrecht en vastgoed.
Transacties  |  Albert Heijn opent supermarkt aan Weteringschans
Ahold Real Estate heeft een winkelruimte van circa 770 m² (inclusief magazijn) gehuurd aan Weteringschans 165 in Amsterdam. Hier opent binnenkort een nieuwe AH supermarkt.
Transacties  |  Drie nieuwe huurders voor Koningstraat Arnhem
Recentelijk hebben 3 nieuwe huurders getekend voor winkels in de Koningstraat, onderdeel van het winkelhart in Arnhem.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Transacties  |  Kringloopwinkel verhuist in Papendrecht
Opnieuw & Co Papendrecht heeft voor een langdurige periode een huurcontract gesloten voor 1430 m² winkel-/ showroomruimte en 328 m² bedrijfsruimte aan de Burgemeester Keijzerweg 22 te Papendrecht.
Transacties  |  Kroonenberg verhuurt aan Op=Op in Rotterdam
Kroonenberg Groep is met Op=Op Voordeelshops een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor twee nieuwe winkels in Rotterdam.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Solide groei in wereldwijde vastgoedbeleggingsmarkt
Topsteden voor investering (excl. ontwikkeling)Ondanks de grote volatiliteit op de aandelenmarkt, onzekerheid over de ontwikkelingen in China en het Midden-Oosten en de naderende terugkeer van monetaire verkrapping in de Verenigde Staten, was het voor vastgoedbeleggers weer een solide jaar van stijgende volumes en vastgoedwaarden. Dit blijkt uit het nieuwste rapport Winning in Growth Cities van Cushman & Wakefield.
PropertyProfs  |  Ruud Hoefnagel en Robert Kievit aan de slag bij Ecorys
Ruud Hoefnagel en Robert KievitRuud Hoefnagel en Robert Kievit zijn aan de slag gegaan bij het adviesbureau Ecorys Vastgoed.
Transacties  |  Euro-Caps huurt in Rotterdam-Spaanse Polder
Vanwege groei en uitbreiding van zijn activiteiten heeft Euro-Caps het complex aan de aan de Mijestraat 35/Spaarnestraat 20 te Rotterdam-Spaanse Polder gehuurd.
Transacties  |  Ambius verlengt huurcontract in Duiven
Ambius heeft zijn huurcontract aan de Impact 6 in Duiven langjarig verlengd. Het complex betreft 6217 m² bedrijfsruimte met 1516 m² kantoorruimte.
Nieuws  |  Zuidas: torens van meer dan 100 meter op komst
ABN Amro dateert van vůůr de aangescherpte bouwvoorschriftenDe Zuidas in Amsterdam gaat de komende jaren echte hoogbouw krijgen. De gemeente is met verschillende partijen in overleg over kantoor- en woontorens van meer dan 100 meter. Op de Zuidas geldt nu een maximale bouwhoogte 75 meter.
Nieuws  |  EXPO: Patrizia bereikt doorbraak op Haagse beleggingsmarkt nieuwbouwwoningen
De locatie van het Haga Ziekenhuis aan de Leyweg in Den HaagDe Duitse belegger Patrizia investeert in een nieuwbouwproject met circa 600 huurwoningen in Den Haag. Dat is tijdens de Expo Real bekend gemaakt door de gemeente Den Haag, Heijmans en Patrizia.
PropertyProfs  |  Marcel Rep en Edwin Hermans naar FMT
Edwin HermansMarcel Rep is aangesteld als operations director van leegstandbeheerder FMT. Edwin Hermans wordt de nieuwe Business Development Manager.
Transacties  |  GGN huurt in Le Mirage in Utrecht
GGN, de grootste creditmanagementorganisatie van Nederland, huurt 865 m² op de 11e etage van kantoorgebouw Le Mirage in Utrecht.
Nieuws  |  EXPO: Nederlandse beleggingsmarkt onverminderd ‘hot’
Toplocatie ZuidasDe Nederlandse beleggingsmarkt is onverminderd ‘hot’ bij buitenlandse beleggers en zal de komende maanden een verdere versnelling te zien geven.
Nieuws  |  EXPO: Blok maakt Nederland aantrekkelijker voor buitenlands kapitaal
De Nederlandse overheid heeft een reeks van hervormingen doorgevoerd die volop kansen biedt voor buitenlandse beleggers.
Nieuws  |  ING en ABN Amro verstrekken Merin hypotheek van € 240 mln
ING Real Estate Finance en ABN AMRO hebben een vijfjarige hypothecaire lening van € 240 mln aan Merin verstrekt. De lening zal de groei van de portefeuille en de investeringen in het verbeteren van de duurzaamheid van de assets van de onderneming ondersteunen.
Transacties  |  KvK Den Haag kiest voor Koninginnegracht
Stena Realty heeft de begane grond en eerste etage in het gebouw aan de Koninginnegracht 12b-13 met ingang van 1 november 2015 verhuurd aan de Kamer van Koophandel Den Haag.
Transacties  |  Rituals en Holland & Barrett huren in Utrechtsestraat
Rituals Cosmetics en Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) hebben een huurovereenkomst gesloten in de Utrechtsestraat nummers 84 en 82 in Amsterdam.
PropertyProfs  |  Jacq van Sprundel en Paul Jansen vertrekken bij Hendriks
Directeur projectontwikkeling Jacq van Sprundel heeft na 14 jaar Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss verlaten. Ook Paul Jansen, directeur innovatie en strategie, is per 1 oktober opgestapt. Hij werkte 3,5 jaar bij het Brabantse bouwbedrijf.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Huub van Delft als taxateur aan de slag bij MVGM
Huub van Delft is vanaf 1 oktober werkzaam als taxateur onroerende zaken bij MVGM Vastgoedtaxaties.
PropertyProfs  |  Stefan Pentinga en Thijs Homveld naar Labré advocaten
Stefan PentingaDe vastgoedsectie van Labré advocaten te Amsterdam is in september uitgebreid met Stefan Pentinga (1984) en per 1 oktober met Thijs Homveld (1977).
PropertyProfs  |  Den Boef en Spruijt verder als Titan REIM
Arend den Boef en Vincent Spruijt hebben middels een management buy-out vanuit Caisson Investment Management (Netherlands) het volledige aandelenkapitaal verworven. De naam van het bedrijf is veranderd in Titan Real Estate Investment Management (Titan REIM).
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Bouwfonds IM koopt Eindhovens transformatieproject Philips voor € 82 mln
Bouwfonds IM heeft het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting van 33.000 m² in de buurt van het centraal station van Eindhoven gekocht voor € 82 mln. Het kantoor wordt momenteel door Stam + de Koning Bouw & Vastgoed (VolkerWessels) herontwikkeld tot woningen. Verkoper is Foolen & Reijs Vastgoed.
Transacties  |  Ned REIM koopt woningportefeuille van € 150 mln
De nieuwe Nederlandse investment en asset manager Ned REIM heeft namens een particuliere belegger een aanzienlijke woningportefeuille verworven voor circa € 150 mln.
Transacties  |  Fietsenwinkel Horizon huurt in centrum Utrecht
Horizon Bicycles heeft een winkel van circa 235 m² gehuurd aan de Oudegracht 65 in Utrecht.
Deal Focus
Deal Focus  |  Deal Schiekadeblok klapt ondanks aantrekkende markt
Gebouw Het Schieblock, RotterdamRabo en LSI nemen afscheid van het Schiekadeblok op het moment dat het stationsgebied in Rotterdam een hausse doormaakt.
Deal Focus  |  DEAL Focus: Scherp aanvangsrendement nieuw Novotel Hoofddorp
Het nieuwe Novotel-hotel dat in aanbouw is tegenover het station Hoofddorp is verkocht tegen een voor deze plek scherp bruto-aanvangsrendement van 7,08%. Dit laat zien hoe groot de belangstelling is van – veel buitenlandse – beleggers voor Nederlandse hotels.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Tilburg op jacht naar toppositie als logistieke hotspot
Met lage grondprijzen wil Tilburg de concurrentie met Venlo niet voeren, wel met goede service aan beleggers en een nieuw bedrijventerrein, Wijkevoort.
Vestigingslocaties.nl  |  High Tech Campus stemt belegger tevreden
Philips staat aan de basis van de zeer succesvolle High Tech Campus Eindhoven. Met een leegstand van slechts 1,5% moet ook eigenaar Ramphastos een tevreden belegger zijn.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  ABN Amro verwacht stijging woningverkopen met 15%
Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht dat het aantal woningverkopen in 2015 fors hoger uitkomt dan aanvankelijk gedacht.
Wonen/werken  |  Transformatie komt in Arnhem op stoom
In Arnhem groeit het aantal transformatieprojecten sterk. Waar in 2013 nog maar een handvol gebouwen zijn getransformeerd, komt de teller in 2015 uit op 14, in totaal circa 60.000 m².
Winkelen
Winkelen  |  Winkeliers en bewoners starten coöperatie voor aankoop en huur winkels
In de Jan Evertsenstraat in Amsterdam richten winkeliers en buurtbewoners een coöperatie op om gezamenlijk winkelpanden op te kopen of te huren.
Winkelen  |  Meer vraag en aanbod pop-up locaties
Steeds meer leegstaande winkel- en bedrijfspanden in de Amsterdamse binnenstad zijn grote trekpleisters voor retailers en startende ondernemers. Zij starten er een pop-up store, met als doel om op een speelse manier consumenten kennis te laten maken met hun product.
Financieel
Financieel  |  Eerste investeerder voor Bouwinvest Office Fund
Citroengebouw in AmsterdamPer juli 2015 heeft een Franse verzekeringsmaatschappij zich voor € 10 mln gecommitteerd aan het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund (Bouwinvest Office Fund).
Financieel  |  GPR 250 Europe Index onveranderd in september
De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector – zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index – is afgelopen maand nauwelijks van de plaats gekomen (–0,0%). Hierdoor is het totaalrendement voor het derde kwartaal op 3,6% positief uitgekomen met Europa als het best renderende continent.
Juridisch
Juridisch  |  Vier jaar celstraf geëist vanwege fraude beleggingsfondsen
Het Openbaar Ministerie heeft tegen de hoofdverdachte Hans J. van het vastgoedfonds Weststaete en enkele andere fondsen vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Ook zes andere verdachten, waaronder zijn zoon en partner stonden maandag voor de rechter.
Juridisch  |  Top Vastgoedjuristen 2015: de kantoren op een rij
PropertyNL zette de juristen met een vastgoedafdeling op een rijtje. PropertyNL Top Vastgoedjuristen 2015: uit hoeveel juristen bestaat de vastgoedafdeling en welke grote transacties en projecten hebben ze het afgelopen jaar begeleid?
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- Top financiers: nek-aan-nek race met nieuwe nummer één
- Ymere gaat tegen wil minster in
- Top vastgoedjuristen: internationale geldgolf
- Leegstand onder 1,5% op High Tech Campus
- Afscheid Jaap Gillis DGBC: ‘Politiek schiet tekort’
ABN Amro heeft grootste productie vastgoedleningen in eerste halfjaar
ABN Amro is opgeklommen naar de nummer één positie in de jaarlijkse Top Vastgoedfinanciers van PropertyNL.