PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Schiekadeblok volledig in eigendom van Rotterdam
Rotterdam, LSI en FGH Bank hebben de erfpachtmaatregel en de overige overeenkomsten ten aanzien van de ontwikkeling van het Schiekadeblok beeindigd. Dat maakt de gemeente bekend.
Vestigingslocaties.nl  |  Bedrijventerrein DocksNld officieel van start
Woensdag 9 september gaat het nieuwe bedrijventerrein DocksNld in 's-Heerenberg, gemeente Montferland, officieel van start.
PropertyProfs  |  Joris Winters in dienst bij Arcadis
Per 1 september 2015 is Joris Winters in dienst getreden als Sector leader Financial Institutions and Commercial Developers bij Arcadis Nederland.
Nieuws  |  Logistiek: Klant is koning
We mogen stellen dat logistiek vastgoed zich uit de niche ontworsteld heeft inmiddels een core-product is geworden binnen de vastgoedportefeuille.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Nieuws  |  Van Mierlo realiseert 41 woningen in Kwintsheul
Impressie van het plan De RankenOntwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de eerste fase van de locatie Park Sonnehoeck in Kwintsheul (De Gouw fase 2) in Monster bij Delft.
Winkelen  |  Winkelhuurprijzen Amsterdam stabiel
De markthuurprijzen in de meeste Amsterdamse winkelstraten blijven gelijk. Dit blijkt uit een
overzicht van markthuurprijzen van winkels en daghoreca dat DTZ Zadelhoff in opdracht van
de gemeente Amsterdam opstelde.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
PropertyProfs  |  Markus Beike in management team CBRE Hotels EMEA
Vastgoedadviseur CBRE heeft Markus Beike aangesteld als Managing Director van het snelgroeiende Hotel team in Europa, Midden-Oosten en Afrika.
Winkelen  |  NSI start herontwikkeling winkelcentrum Keizerslanden
NSI en de gemeente Deventer zijn een herontwikkelingsplan overeengekomen voor winkelcentrum Keizerslanden. Het winkelcentrum wordt gerenoveerd en er komt circa 4000 m² aan vloeroppervlakte bij.
PropertyProfs  |  Eelko Korteweg van Peak Development naar Greystar
Eelko Korteweg is benoemd als director Acquisitions and Development bij Greystar, een Amerikaanse/Europese long-term belegger en operator van woningen.
PropertyProfs  |  Robert Kat stapt over naar Spring Real Estate
Drs. Robert Kat MSRE MRICS RT VRT is toegetreden tot het team van Spring Real Estate. Hij gaat zich richten op de verdere uitbouw van de activiteiten op het gebied van investments, asset management en taxaties.
Winkelen  |  Hornbach krijgt vestiging in Amsterdam
Er komt een Hornbach in Amsterdam. Deze twaalfde Hornbach in Nederland verrijst langs de A10 in Sloterdijk. BAM Bouw en Techniek zal deze nieuwe vestiging realiseren.
Vestigingslocaties.nl  |  Bouw DC Primark van start op Borchwerf II
Logistics Capital Partners (LCP) is gestart met de bouw van het mega-distributiecentrum van 9 ha voor Primark op bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal in West-Brabant.
Nieuws  |  LSI Utrecht krijgt het Breeam Outstanding-ontwerpcertificaat
De Life Sciences Incubator (LSI) op het Utrecht Science Park, dat in opdracht van de Universiteit Utrecht wordt gerealiseerd, heeft het Breeam-NL ontwerpcertificaat Outstanding gekregen, de hoogst haalbare kwalificatie.
Transacties  |  Technip huurt nieuw hoofdkantoor in Zoetermeer
Technip Benelux heeft een huurovereenkomst getekend voor de vestiging van haar hoofdkantoor in de laagbouw van het complex Business Park Soeterweyde, gelegen aan de Afrikaweg 2 in Zoetermeer.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers MVGM
Robbie van den Oetelaar, Brian Ederveen en Roel van HouwelingenRobbie van den Oetelaar, Brian Ederveen en Roel van Houwelingen zijn in dienst getreden bij MVGM, de eerste twee als taxateur o.z. en de laatste als research consultant.
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw Delft wil verder met Van Leeuwenhoekkwartier
Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier. De gemeente is op zoek naar marktpartijen voor het plan.
Wonen/werken  |  Zwarte Hond realiseert studentenwoningen in Zwolle
Fotografie: Gerard van BeekNet buiten het historische centrum van Hanzestad Zwolle, aan het Zwarte Water, heeft De Zwarte Hond drie woongebouwen met studio’s voor studenten gerealiseerd.
Transacties  |  Stadgenoot verkoopt Furore Retail Amsterdam
Stichting Stadgenoot heeft de commerciële plint aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 46 en 60–64 in Amsterdam verkocht. De 553 m² bedrijfsruimte in Amsterdam-West is gekocht door JHF Schopman en Zonen bv, een particuliere belegger.
Transacties  |  Corum koopt nieuw Novotel Schiphol
Het Franse Corum Asset Management heeft onlangs ook het in aanbouw zijnde Novotel in Hoofddorp gekocht. Het 314 kamers tellende 4-sterren hotel tegenover het station in Hoofddorp zal voor het einde van dit jaar haar deuren openen.
Transacties  |  Ripe NCC huurt ruim 2700 m² in de Oost te Amsterdam
Ripe NCC heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met verhuurder NS Vastgoed voor circa 2700 m² kantoorruimte in gebouw de Oost aan het Stationsplein 5–7 te Amsterdam.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Gerrit Vreugdenhil nieuwe commissaris bij Stadgenoot
Gerrit Vreugdenhil is lid geworden van de raad van commissarissen van Stadgenoot. Vreugdenhil werd voorgedragen door Huurgenoot, de huurderskoepel van de Amsterdamse woningcorporatie.
PropertyProfs  |  Anneke Rosman stapt over naar Waltmann Bedrijfshuisvesting
Waltmann – een onderdeel van de Beumer Groep – heeft Anneke Rosman aangetrokken als makelaar voor de aan- en verhuur van kantoorruimte in de regio Utrecht.
PropertyProfs  |  Ominder Dhillon naar M&G Investments
De Europese vermogensbeheerder M&G Investments heeft Ominder Dhillon benoemd tot als global head of institutional distribution.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Action huurt in winkelcentrum Diemerplein
De winkelformule Action vestigt zich binnenkort in winkelcentrum Diemerplein in Diemen. De vestiging van ruim 1000 m² zal naar verwachting eind oktober de deuren openen.
Transacties  |  TNT verlengt huurcontract in Zwolle
TNT Nederland en Agco Onroerend Goed II zijn een huurverlenging overeengekomen voor het bedrijfscomplex aan de Mindenstraat 5 in Zwolle.
Transacties  |  Corum koopt voor € 27,5 mln kantoor van ruim 16.000 m² in Zoetermeer
Merin heeft het kantoorgebouw aan de Rontgenlaan 75 in Zoetermeer verkocht aan het Franse Corum.
Deal Focus
Deal Focus  |  Marriott troeft Hilton af in Rotterdam
Millennium toren in RotterdamMet de aankoop van de Millennium Toren én het binnenhalen van Marriott als nieuw label voor het hotel in die toren slaat het Tjechische PPF Real Estate in Rotterdam een slag ten opzichte van Hilton Hotels en zijn meerderheidsaandeelhouder Blackstone.
Deal Focus  |  Generali-deal: Nederlands winkelvastgoed in trek
De aankoop van de Generali-portefeuille door het Britse Tristan Capital onderstreept hoe gewild Nederlands vastgoed momenteel is bij internationale beleggers en dat winkelvastgoed weer in trek is nu de tekenen van economisch herstel toenemen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Voormalig KPN-gebouw Sloterdijk wil 500.000 bezoekers
Het vroegere KPG-gebouw wordt entertainment complexHet voormalige kantoor van KPN in Amsterdam Sloterdijk wordt omgebouwd tot een omvangrijk entertainment complex dat mikt op jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers.
Vestigingslocaties.nl  |  Van Wijnen en Green ontwikkelen World Food Center in Ede
Van Wijnen Groep en Green gaan samen het World Food Center (WFC) in Ede ontwikkelen en realiseren. De gemeente Ede heeft deze week besloten daarvoor toestemming te geven.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Hurks bouwt laboratiorium en restaureert hoofdkantoor Shell
Laboratorium Shell Amstedam-NoordNa de afronding van de engineeringsfase, start nu de uitvoeringsfase van de nieuwe laboratoriumvleugel L-Oost van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) in Amsterdam-Noord.
Wonen/werken  |  Colliers: Kantorenmarkt profiteert niet van economisch herstel
De activiteit van eindgebruikers op de Nederlandse kantorenmarkt is in 2015 tot nu toe beperkt gebleven. De positieve economische ontwikkelingen hebben nog niet geleid tot een significante groei van de opnameniveaus.
Winkelen
Winkelen  |  ING wil deel van Maastrichts winkelcentrum Mosae Forum verkopen
ING Vastgoedontwikkeling verkoopt een gedeelte van het winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht.
Winkelen  |  Forever 21 vraagt lening aan
Forever 21 heeft problemen met de groei en heeft externe investeerders om hulp gevraagd.
Financieel
Financieel  |  Gemeente neemt verlies op Galgenwaard
De gemeente Utrecht trekt zich financieel terug uit stadion Galgenwaard. Memid Galgenwaard, de Rabobank en gemeente Utrecht hebben een overeenkomst gesloten, waarbij de gemeente haar vordering (die voortvloeit uit een lening van € 25 mln uit 2003) op Memid Investments verkoopt aan de Rabobank.
Financieel  |  Duitse vastgoedaandelen sluiten 2,8% hoger, Nederland 2,7% in de min
De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector - zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index - is afgelopen maand 3,4% lager gesloten. Alleen Duitsland (+2,8%) en Oostenrijk (+0,3%) noteerden zwarte cijfers. De Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven kwamen uit op 2,7% negatief.
Juridisch
Juridisch  |  Groen licht voor nieuwe supermarkt en dagwinkels in Raamsdonksveer
Op 26 augustus 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State, dat de centrumontwikkeling van Kikx Development in Raamsdonksveer definitief doorgang mag vinden.
Juridisch  |  Neprom berispt Ballast Nedam
De Neprom, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft het bouw/ontwikkelbedrijf Ballast Nedam, lid van de Neprom, berispt vanwege een integriteitsschending die zich in 2007 bij Ballast Nedam heeft voorgedaan.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Schaarste woninglocaties drijft kantoortransformatie
- Sterk gestegen opname in logistiek
- Amerikaan Heitman stapt in sociale sector
- Mark Bouwens: ‘Reggeborgh zet kaarten weer op Nederland’
- PropertyEU: Investing in the Netherlands
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Top Woningontwikkelaars
- Cijfers eerste halfjaar 2015
- Wereldhave wordt groter dan servet
- Special Zorgvastgoed
- Interviews Daan van de Vorm, Taco van Hoek, Paul Oremus, Erwin Drenth