PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Fraunhofer Instituut vestigt zich op campus Universiteit Twente
Het Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer gaat samenwerken met de Universiteit Twente en opent een vestiging op de campus in Enschede.
Financieel  |  Gemeente neemt verlies op Galgenwaard
De gemeente Utrecht trekt zich financieel terug uit stadion Galgenwaard. Memid Galgenwaard, de Rabobank en gemeente Utrecht hebben een overeenkomst gesloten, waarbij de gemeente haar vordering (die voortvloeit uit een lening van € 25 mln uit 2003) op Memid Investments verkoopt aan de Rabobank.
Transacties  |  Nespresso en Villeroy & Boch huren op Gelderlandplein
Artist's impression van het vernieuwde GelderlandpleinKroonenberg Groep heeft met Nespresso en Villeroy & Boch overeenstemming bereikt voor een langjarige huurovereenkomst op het Gelderlandplein.
PropertyProfs  |  Jort van Sisseren naar Cyclus Property
Jort van Sisseren is als business developer in dienst getreden bij Cyclus Property.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Transacties  |  Viveste verkoopt 100 woningen aan particuliere belegger
Woningcorporatie Viveste heeft in totaal 101 woningen in Houten verkocht aan een particuliere belegger. Het betreft 81 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in de buurten Weiden, Velden en Sloten.
Transacties  |  Vanilia verlengt huur en breidt uit in Maastricht
Damesmodezaak Vanilia heeft voor haar vestiging aan de Maastrichter Brugstraat 10–12 in Maastricht een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst gesloten met de verhuurder van het pand, een particuliere belegger.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
PropertyProfs  |  Susan Perdijk naar taxatieteam Fris
Susan Perdijk is gestart als taxatieconsultant bij Fris. Zij zal zich bezighouden met de taxaties van bedrijfsmatig vastgoed en woningcomplexen.
Transacties  |  Kledingzaak Switch naar Baronie in Alphen aan den Rijn
Kledingzaak Switch zal op 18 september zijn deuren openen aan de Baronie 10 in Alphen aan den Rijn. De winkel wordt momenteel verbouwd en ingericht.
Transacties  |  Op=Op huurt winkelruimte in Deventer
Op=Op Voordeelshop heeft een winkelruimte van 285 m² gehuurd aan de Broederenstraat 6 te Deventer.
Transacties  |  Particuliere belegger koopt kantoorgebouw in Waddinxveen
Een particuliere belegger heeft het multi-tenant kantoorgebouw aan de Limaweg 15–19 te Waddinxveen gekocht. Het pand heeft een totale oppervlakte van 1545 m².
Transacties  |  Aanvulling op OmgevingsDienst huurt in centrum Eindhoven
Als aanvulling op het bericht OmgevingsDienst huurt in centrum Eindhoven in de nieuwsbrief van 2 juli 2015 kan nog vermeld worden dat ook DTZ Zadelhoff namens de verhuurder heeft opgetreden.
PropertyProfs  |  Bram Harding naar PingProperties
Bram Harding is in dienst getreden bij PingProperties als (re)development manager. Hij gaat meer vorm geven aan transformatie, herontwikkeling en woningontwikkeling binnen de portefeuille.
Wonen/werken  |  Hurks bouwt laboratiorium en restaureert hoofdkantoor Shell
Laboratorium Shell Amstedam-NoordNa de afronding van de engineeringsfase, start nu de uitvoeringsfase van de nieuwe laboratoriumvleugel L-Oost van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) in Amsterdam-Noord.
Nieuws  |  ASRE: Vergroot toegankelijkheid middensegment huurmarkt
Op de Nederlandse huurmarkt ontbreekt een betaalbaar en toegankelijk middensegment. Dit hindert het functioneren van de woningmarkt.
PropertyProfs  |  Dynamis versterkt team met Frank Verwoerd
Per 1 september versterkt Frank Verwoerd MSc het team van Dynamis als research manager. In deze functie is Verwoerd (26) onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van de diverse Sprekende Cijfers rapportages.
Winkelen  |  Forever 21 vraagt lening aan
Forever 21 heeft problemen met de groei en heeft externe investeerders om hulp gevraagd.
Financieel  |  Duitse vastgoedaandelen sluiten 2,8% hoger, Nederland 2,7% in de min
De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector - zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index - is afgelopen maand 3,4% lager gesloten. Alleen Duitsland (+2,8%) en Oostenrijk (+0,3%) noteerden zwarte cijfers. De Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven kwamen uit op 2,7% negatief.
Nieuws  |  Calcasa: Woningen in Noord-Holland duurder dan ooit
In het tweede kwartaal van 2015 steeg de woningwaarde door (3,8%) naar een gemiddelde van € 240.000. Op gemeenteniveau steeg de gemiddelde woningwaarde het sterkst in Bloemendaal (11,6%), gevolgd door de gemeentes Haarlem en Heemstede met 10,2%. De voorspelling voor Q2 2015 komt uit op 3,4% op jaarbasis.
Nieuws  |  Synchroon start met woningen en supermarkt op IJburg
Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, is gestart met de bouw voor blok 49b te IJburg Amsterdam. Dit blok bestaat uit een supermarkt op de begane grond van 1750 m², die verkocht is aan Deen. Boven de supermarkt worden 58 appartementen gerealiseerd voor de vrije sector huur.
PropertyProfs  |  Corten De Geer zet sectie huurrecht op
Advocatenkantoor Corten De Geer uit Amsterdam is uitgebreid met twee gespecialiseerde huurrechtadvocaten, Bas van Overeem en Maaike Cohen.
PropertyProfs
Dirk-Willem Huijser van Reenen naar Newomij Financieringen
Per 1 september is Dirk-Willem Huijser van Reenen in dienst getreden als manager kredietverlening bij Newomij Financieringen.
PropertyProfs  |  Joost Vooijs benoemd tot directeur WPM Retail
WPM Groep heeft Joost Vooijs (43) benoemd tot directeur WPM Retail. Hij wordt daarmee eindverantwoordelijk voor alle zaken op het gebied van retail.
PropertyProfs  |  Floris Alkemade wordt nieuwe rijksbouwmeester
Per 1 september is architect en stedenbouwkundige Floris Alkemade rijksbouwmeester en voorzitter van het College van Rijksadviseurs.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  PingProperties koopt gebouw in Cascade-complex Groningen
PingProperties heeft, ten behoeve van het PingProperties Corporate Office fund IV, het eigendom van het Kadaster aan de Emmasingel 4 in Groningen verworven.
Transacties  |  Inventum verlengt aan Galvanibaan in Nieuwegein
De Koninklijke Fabriek Inventum (B/E Aerospace) heeft haar huurcontract voor de Galvanibaan 5 te Nieuwegein langjarig verlengd.
Transacties  |  Hanos verlengt huur Nieuwegein
Valad Europe heeft het huurcontract met horecagroothandel Hanos-ISPC Utrecht meerjarig verlengd.
Deal Focus
Deal Focus  |  Marriott troeft Hilton af in Rotterdam
Millennium toren in RotterdamMet de aankoop van de Millennium Toren én het binnenhalen van Marriott als nieuw label voor het hotel in die toren slaat het Tjechische PPF Real Estate in Rotterdam een slag ten opzichte van Hilton Hotels en zijn meerderheidsaandeelhouder Blackstone.
Deal Focus  |  Generali-deal: Nederlands winkelvastgoed in trek
De aankoop van de Generali-portefeuille door het Britse Tristan Capital onderstreept hoe gewild Nederlands vastgoed momenteel is bij internationale beleggers en dat winkelvastgoed weer in trek is nu de tekenen van economisch herstel toenemen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Prologis werkt aan logistiek park in Eindhoven
Eindhoven wordt voor Prologis een van de belangrijkste logistieke centra in Europa. De ontwikkelaar wil in de wijk Acht in Eindhoven een compleet logistiek park realiseren.
Vestigingslocaties.nl  |  Prologis bouwt 70.000 m² voor Menlo in Eindhoven
Prologis heeft een overeenkomst gesloten met Menlo Logistics (Menlo), de logistiek en supply chain management dochter van het Amerikaanse Con-way Inc. (genoteerd aan de NYSE). Het betreft de ontwikkeling van een van een nieuw 70.000 m² built-to-suit project in Eindhoven.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Colliers: Kantorenmarkt profiteert niet van economisch herstel
De activiteit van eindgebruikers op de Nederlandse kantorenmarkt is in 2015 tot nu toe beperkt gebleven. De positieve economische ontwikkelingen hebben nog niet geleid tot een significante groei van de opnameniveaus.
Wonen/werken  |  Chinezen transformeren Amsterdams Paleis van Justitie tot vijfsterren-plus hotel
Met het Chinese Chow Tai Fook vond het Rijksvastgoedbedrijf een oplossing voor de verkoop van het Amsterdamse Paleis van Justitie, die aanvankelijk discutabel leek. Het wordt een Rosewood-hotel waarvan de kamerprijs 20% boven dat van de Amsterdamse vijfsterrenhotels komt te liggen.
Winkelen
Winkelen  |  Jan Eef in Amsterdam wordt 'freezone'
De Jan Evertsenstraat in stadsdeel West in Amsterdam wordt de eerste straat waar de regelgeving voor ondernemers wordt versoepeld, een freezone. Het is een pilot.
Winkelen  |  Amerikaanse fast food restaurants geïnteresseerd in Nederland
Dairy Queen, Five Guys, TGI Friday's en Dunkin' Donuts zijn geïnteresseerd in Nederlandse vestigingen.
Financieel
Financieel  |  Omzet ASVB stijg met 50%
De omzet van ASVB, een netwerk van ruim 20 bouwbedrijven, is het eerste halfjaar ten opzichte van 2014 met 50% gestegen tot € 245 mln. Het resultaat voor belastingen kwam uit op € 7,3 mln.
Financieel  |  Huuropbrengsten Groothandelsgebouwen nemen af
In het eerste halfjaar 2015 zijn de huuropbrengsten van Groothandelsgebouwen met 9,6% gedaald tot € 6,65 mln (eerste halfjaar 2014: € 7,35 mln).
Juridisch
Juridisch  |  Groen licht voor nieuwe supermarkt en dagwinkels in Raamsdonksveer
Op 26 augustus 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State, dat de centrumontwikkeling van Kikx Development in Raamsdonksveer definitief doorgang mag vinden.
Juridisch  |  Neprom berispt Ballast Nedam
De Neprom, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft het bouw/ontwikkelbedrijf Ballast Nedam, lid van de Neprom, berispt vanwege een integriteitsschending die zich in 2007 bij Ballast Nedam heeft voorgedaan.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Schaarste woninglocaties drijft kantoortransformatie
- Sterk gestegen opname in logistiek
- Amerikaan Heitman stapt in sociale sector
- Mark Bouwens: ‘Reggeborgh zet kaarten weer op Nederland’
- PropertyEU: Investing in the Netherlands
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Top Woningontwikkelaars
- Cijfers eerste halfjaar 2015
- Wereldhave wordt groter dan servet
- Special Zorgvastgoed
- Interviews Daan van de Vorm, Taco van Hoek, Paul Oremus, Erwin Drenth