PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Calcasa: Woningen in steden NH duurder dan ooit
In het tweede kwartaal van 2015 steeg de woningwaarde door (3,8%) naar een gemiddelde van € 240.000. Op gemeenteniveau steeg de gemiddelde woningwaarde het sterkst in Bloemendaal (11,6%), gevolgd door de gemeentes Haarlem en Heemstede met 10,2%. De voorspelling voor Q2 2015 komt uit op 3,4% op jaarbasis.
Nieuws  |  Synchroon start met woningen en supermarkt op IJburg
Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, is gestart met de bouw voor blok 49b te IJburg Amsterdam. Dit blok bestaat uit een supermarkt op de begane grond van 1750 m², die verkocht is aan Deen. Boven de supermarkt worden 58 appartementen gerealiseerd voor de vrije sector huur.
PropertyProfs  |  Corten De Geer zet sectie huurrecht op
Advocatenkantoor Corten De Geer uit Amsterdam is uitgebreid met twee gespecialiseerde huurrechtadvocaten, Bas van Overeem en Maaike Cohen.
Vestigingslocaties.nl  |  Prologis werkt aan logistiek park in Eindhoven
Eindhoven wordt voor Prologis een van de belangrijkste logistieke centra in Europa. De ontwikkelaar wil in de wijk Acht in Eindhoven een compleet logistiek park realiseren.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Transacties  |  PingProperties koopt gebouw in Cascade-complex Groningen
PingProperties heeft, ten behoeve van het PingProperties Corporate Office fund IV, het eigendom van het Kadaster aan de Emmasingel 4 in Groningen verworven.
Vestigingslocaties.nl  |  Prologis bouwt 70.000 m2 voor Menlo in Eindhoven
Prologis heeft een overeenkomst gesloten met Menlo Logistics (Menlo), de logistiek en supply chain management dochter van het Amerikaanse Con-way Inc. (genoteerd aan de NYSE). Het betreft de ontwikkeling van een van een nieuw 70.000 m2 built-to-suit project in Eindhoven.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Dirk-Willem Huijser van Reenen naar Newomij Financieringen
Per 1 september is Dirk-Willem Huijser van Reenen in dienst getreden als manager kredietverlening bij Newomij Financieringen.
PropertyProfs  |  Joost Vooijs benoemd tot directeur WPM Retail
WPM Groep heeft Joost Vooijs (43) benoemd tot directeur WPM Retail. Hij wordt daarmee eindverantwoordelijk voor alle zaken op het gebied van retail.
Nieuws  |  Minister Blok start bouw Holland Park
Op vrijdag 4 september start de bouw van Holland Park in Diemen. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst verricht de starthandeling.
Winkelen  |  Jan Eef in Amsterdam wordt 'freezone'
De Jan Evertsenstraat in stadsdeel West in Amsterdam wordt de eerste straat waar de regelgeving voor ondernemers wordt versoepeld, een freezone. Het is een pilot.
Transacties  |  Inventum verlengt aan Galvanibaan in Nieuwegein
De Koninklijke Fabriek Inventum (B/E Aerospace) heeft haar huurcontract voor de Galvanibaan 5 te Nieuwegein langjarig verlengd.
Transacties  |  Hanos verlengt huur Nieuwegein
Valad Europe heeft het huurcontract met horecagroothandel Hanos-ISPC Utrecht meerjarig verlengd.
Nieuws  |  Woningen boven metrostation De Pijp Amsterdam
In de Amsterdamse wijk De Pijp aan de Ferdinand Bolstraat is TBI-onderneming ERA Contour gestart met de bouw van nieuwbouwproject Moving Up.
PropertyProfs  |  Floris Alkemade wordt nieuwe rijksbouwmeester
Per 1 september is architect en stedenbouwkundige Floris Alkemade rijksbouwmeester en voorzitter van het College van Rijksadviseurs.
Nieuws  |  Coberco-terrein in Arnhem teruggeleverd aan FrieslandCampina
Cobercokwartier cv, een samenwerkingsverband van Ballast Nedam en AM, heeft het voormalige Coberco-terrein in Arnhem teruggeleverd aan FrieslandCampina.
Nieuws  |  Bouwinvest transformeert noordelijk Citroën-gebouw Amsterdam
De voormalige noordelijke Citroën-garage aan het Stadionplein in Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming. Het monumentale gebouw gaat onderdak bieden aan kantoren, horeca en winkels.
Transacties  |  Shell verlengt huur in Weena 70 te Rotterdam
ASR vastgoed vermogensbeheer en Shell hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het huurcontract van circa 2700 m² kantoorruimte op de 8e en 9e etage van het Weena 70 in Rotterdam.
PropertyProfs  |  Robert Koot wordt portfolio manager bij Bouwinvest
Per 1 september stapt Robert Koot over van het research team naar International Investments binnen Bouwinvest.
Transacties  |  Allsafe Mini Opslag opent in Arnhem
Allsafe Mini Opslag opent binnenkort haar 18e vestiging in Arnhem op businesspark IJsseloord 2.
Transacties  |  Booking.com huurt ruim 13.500 m² in Piet Hein Buildings
Booking.com heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor circa 13.500 m² in gebouw Rood en Wit in de Piet Hein Buildings aan de Piet Heinkade te Amsterdam. Het gaat om een uitbreiding van de huidige metrage in Amsterdam.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Klaassen benoemd tot directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling Hurks
Per 1 september bekleedt Vivienne Klaassen (51) de nieuwe functie van algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij Hurks.
PropertyProfs  |  Twee nieuwe medewerkers voor Mayfield
Sanne van der Veer en Maikel Damen zijn beiden als technical support manager bij Mayfield Asset and Property Management uit Eindhoven aan de slag gegaan.
PropertyProfs  |  ASRE organiseert Talent Seminar
Op 25 september 2015 organiseert de ASRE een Talent Seminar. Tijdens deze middag worden vastgoedgerelateerde scriptie-onderzoeken gepresenteerd.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Charles Vögele huurt in De Hoven in Delft
Winkelcentrum De Hoven in Delft, als de bouw van de bovenliggende appartemententoren gereed isCharles Vögele huurt een winkelruimte van circa 1.150 m2 in winkelcentrum De Hoven in Delft-Zuid. De retailer heeft daarover overeenstemming bereikt met Van der Vorm Vastgoed BV.
Transacties  |  1055 m2 verhuurd in Office 105 in Amsterdam
In het net gerenoveerde kantoorgebouw ‘Office 105’ gelegen aan de Weesperstraat 105 A te Amsterdam hebben Seabury Transportation Holdings en Bureau Rekenkamer Metropool Amsterdam 1.055 m2 gehuurd.
Transacties  |  Zizzi opent winkel in Arena Den Bosch
Winkelcentrum Arena Den BoschHet Deense modemerk Zizzi heeft een huurovereenkomst afgesloten van 5 jaar voor een winkelruimte van 250 m². Medio oktober 2015 zal Zizzi haar deuren openen.
Deal Focus
Deal Focus  |  Marriott troeft Hilton af in Rotterdam
Millennium toren in RotterdamMet de aankoop van de Millennium Toren én het binnenhalen van Marriott als nieuw label voor het hotel in die toren slaat het Tjechische PPF Real Estate in Rotterdam een slag ten opzichte van Hilton Hotels en zijn meerderheidsaandeelhouder Blackstone.
Deal Focus  |  Generali-deal: Nederlands winkelvastgoed in trek
De aankoop van de Generali-portefeuille door het Britse Tristan Capital onderstreept hoe gewild Nederlands vastgoed momenteel is bij internationale beleggers en dat winkelvastgoed weer in trek is nu de tekenen van economisch herstel toenemen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Campussen willen gemeenschappelijk vastgoedfonds
De acht grootste campussen in Nederland onderzoeken de mogelijkheid een gemeenschappelijk fonds op te zetten voor de financiering van te realiseren campusgebouwen.
Vestigingslocaties.nl  |  Haarlem zoekt investeerders voor stationsgebied Haarlem-Spaarnwoude
Station Haarlem SpaarnwoudeDe gemeente Haarlem zoekt investeerder voor het gebied rond het station Haarlem-Spaarnwoude. Doelgroep van de marktconsultatie die deze week is gestart zijn ondernemers, ontwikkelaars en investeerders die kunnen zorgdragen voor een gemengd programma met bijvoorbeeld bedrijvigheid, wonen, onderwijs, short-stay en zorg.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Colliers: Kantorenmarkt profiteert niet van economisch herstel
De activiteit van eindgebruikers op de Nederlandse kantorenmarkt is in 2015 tot nu toe beperkt gebleven. De positieve economische ontwikkelingen hebben nog niet geleid tot een significante groei van de opnameniveaus.
Wonen/werken  |  Chinezen transformeren Amsterdams Paleis van Justitie tot vijfsterren-plus hotel
Met het Chinese Chow Tai Fook vond het Rijksvastgoedbedrijf een oplossing voor de verkoop van het Amsterdamse Paleis van Justitie, die aanvankelijk discutabel leek. Het wordt een Rosewood-hotel waarvan de kamerprijs 20% boven dat van de Amsterdamse vijfsterrenhotels komt te liggen.
Winkelen
Winkelen  |  Amerikaanse fast food restaurants geïnteresseerd in Nederland
Dairy Queen, Five Guys, TGI Friday's en Dunkin' Donuts zijn geïnteresseerd in Nederlandse vestigingen.
Winkelen  |  Jumbo groeit door en opent binnenkort Foodworld in Veghel
CHV terreinSupermarktketen Jumbo opent steeds meer afhaalpunten. Het zijn er inmiddels 100 en aan het eind van het jaar waarschijnlijk 150. Ook kunnen er in het hele land nog supermarkten bijkomen.
Financieel
Financieel  |  Omzet ASVB stijg met 50%
De omzet van ASVB, een netwerk van ruim 20 bouwbedrijven, is het eerste halfjaar ten opzichte van 2014 met 50% gestegen tot € 245 mln. Het resultaat voor belastingen kwam uit op € 7,3 mln.
Financieel  |  Huuropbrengsten Groothandelsgebouwen nemen af
In het eerste halfjaar 2015 zijn de huuropbrengsten van Groothandelsgebouwen met 9,6% gedaald tot € 6,65 mln (eerste halfjaar 2014: € 7,35 mln).
Juridisch
Juridisch  |  Groen licht voor nieuwe supermarkt en dagwinkels in Raamsdonksveer
Op 26 augustus 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State, dat de centrumontwikkeling van Kikx Development in Raamsdonksveer definitief doorgang mag vinden.
Juridisch  |  Neprom berispt Ballast Nedam
De Neprom, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft het bouw/ontwikkelbedrijf Ballast Nedam, lid van de Neprom, berispt vanwege een integriteitsschending die zich in 2007 bij Ballast Nedam heeft voorgedaan.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Schaarste woninglocaties drijft kantoortransformatie
- Sterk gestegen opname in logistiek
- Amerikaan Heitman stapt in sociale sector
- Mark Bouwens: ‘Reggeborgh zet kaarten weer op Nederland’
- PropertyEU: Investing in the Netherlands
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Top Woningontwikkelaars
- Cijfers eerste halfjaar 2015
- Wereldhave wordt groter dan servet
- Special Zorgvastgoed
- Interviews Daan van de Vorm, Taco van Hoek, Paul Oremus, Erwin Drenth