PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Van der Laan: meer samenwerking bij internationale acquisitie
Burgemeester Van der Laan van Amsterdam ziet het nadrukkelijk als zijn taak om met de grote steden en regio's gezamenlijk op te trekken voor de promotie van Nederland als vestigingslocatie. Van der Laan ziet Amsterdam samen met Rotterdam als de internationale trekker voor de rest van het land.
Nieuws  |  Vesteda verkoopt voor de helft minder woningen
De bruto huuropbrengsten van Vesteda bleven in de eerste zes maanden van dit jaar nagenoeg gelijk. Het resultaat na belastingen verdubbelde daarentegen.
Nieuws  |  Eerste huurder voor gebouw Cumulus op Schiphol-Rijk
Gebouw Cumulus op Schiphol-RijkElectronics for Imaging huurt ruim 1.700 m² kantoorruimte en 40 parkeerplaatsen in gebouw Cumulus aan de Tupolevlaan 65-75 te Schiphol-Rijk. De specialist in printtechnologie is de eerste huurder in het gebouw.
Nieuws  |  Kroonenberg rolt Unitz-concept verder uit
De vestiging van Unitz aan de Apollolaan in Amsterdam ZuidKroonenberg Groep heeft recent in Amsterdam nieuwe Unitz gerealiseerd. Zowel aan de Apollolaan in Zuid als in The Curve aan de TT Vasumweg in Noord zijn nieuwe Unitz beschikbaar. De eerste huurders hebben hun intrek inmiddels genomen.
Locus | Thema hotspots logistiek - digitaal
 
Verschenen: Locus 4
Over hotspots logistiek.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Nieuws  |  Nordcapital verkoopt kantoor in Delft voor € 20,8 mln
Het gebouw aan de Schoemakerstraat in DelftHet kantoorpand Schoemakerstraat 97 in Delft is door Nordcapital verkocht voor € 20,82 mln. Koper is P.S. Plantage BV in opdracht van Professor Schoemaker Plantage CV. Dit blijkt uit gegevens van het kadaster.
Nieuws  |  Alliantie koopt Air Products-terrein voor € 20,1 mln
De nieuwe vestiging van Air Products op PolanenParkAir Products heeft haar bedrijfscomplex in Amsterdam-Noord voor € 20,97 mln verkocht aan corporatie De Alliantie. Dit blijkt uit gegevens van het kadaster.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Charles Vögele huurt in De Hoven in Delft
Winkelcentrum De Hoven in Delft, als de bouw van de bovenliggende appartemententoren gereed isCharles Vögele huurt een winkelruimte van circa 1.150 m2 in winkelcentrum De Hoven in Delft-Zuid. De retailer heeft daarover overeenstemming bereikt met Van der Vorm Vastgoed BV.
Transacties  |  1055 m2 verhuurd in Office 105 in Amsterdam
In het net gerenoveerde kantoorgebouw ‘Office 105’ gelegen aan de Weesperstraat 105 A te Amsterdam hebben Seabury Transportation Holdings en Bureau Rekenkamer Metropool Amsterdam 1.055 m2 gehuurd.
Transacties  |  Zizzi opent winkel in Arena Den Bosch
Winkelcentrum Arena Den BoschHet Deense modemerk Zizzi heeft een huurovereenkomst afgesloten van 5 jaar voor een winkelruimte van 250 m². Medio oktober 2015 zal Zizzi haar deuren openen.
Transacties  |  Bitmind huurt 1400 m2 in Gouda
Bitmind, een ICT-specialist, heeft circa 1.400 m² kantoorruimte gehuurd aan de Nijverheidsstraat 24 te Gouda.
Wonen/werken  |  Chinezen transformeren Amsterdams Paleis van Justitie tot vijfsterren-plus hotel
Met het Chinese Chow Tai Fook vond het Rijksvastgoedbedrijf een oplossing voor de verkoop van het Amsterdamse Paleis van Justitie, die aanvankelijk discutabel leek. Het wordt een Rosewood-hotel waarvan de kamerprijs 20% boven dat van de Amsterdamse vijfsterrenhotels komt te liggen.
Nieuws  |  Transformaties: meer, maar nog te weinig
De transformatie van overtollig vastgoed - vooral van kantoren - versnelt, maar het blijft een druppel op de gloeiende plaat. Dat blijkt uit het 1e PropertyNL onderzoek naar transformaties.
Nieuws  |  Tholu koopt voor uitbreiding 34.000 m² bedrijventerrein in Ede
De gemeente Ede verkoopt 34.538 m² meter grond aan Tholu op het bedrijventerrein A12 in Ede. Tholu, het internationaal georiënteerde bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en distribueren van bulkverpakkingen, zal met deze grond de huidige locatie verder uitbreiden.
Nieuws  |  ABB herontwikkelt Rabobank-pand in Pijnacker
Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep en Rabobank Zuid-Holland Midden hebben de overeenkomst getekend waarbij ABB het pand van de Rabobank verwerft in Pijnacker. Met het tekenen van de overeenkomst is de volgende stap genomen voor het invullen van de centrumlocatie.
Nieuws  |  'Propertize onderzoekt overname'
Propertize heeft zakenbank Lazard in de arm genomen om te onderzoeken of het mogelijk is Propertize in zijn geheel, inclusief de netto-leningportefeuille van € 4,3 mrd te verkopen.
Transacties  |  Bonita Damesmode huurt in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Het internationale modemerk Bonita heeft een overeenkomst gesloten met a.s.r. vastgoed ontwikkeling voor de huur van circa 90 m² aan de Binnendoor 57 (hoek met Doorsteek) in het Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen.
Transacties  |  Teleperformance huurt 4641 m² in Zoetermeer
Teleperformance heeft een huurovereenkomst getekend voor 4641 m² kantoorruimte en 62 parkeerplaatsen voor het gebouw Ierlandlaan 45 te Zoetermeer. De verhuurder is Klaverblad Exploitatie Bedrijf.
Transacties  |  Citibank verlengt in WTC Schiphol Airport
Citibank International Limited Netherlands Branch verlengt haar huurovereenkomst voor circa 1300 m² kantoorruimte in WTC Schiphol Airport.
Nieuws  |  Porto Kali verkoopt zes kantoorpanden
Porto Kali Kantoren 1-12 BV heeft in het afgelopen halfjaar zes kantoorgebouwen verkocht en geleverd aan diverse particuliere beleggers.
Nieuws  |  Hoofdkantoren Bart Smit en Intertoys worden samengevoegd
Blokker Holding gaat de hoofdkantoren van speelgoedketens Bart Smit in Volendam en Intertoys in Waddinxveen te integreren en samen vestigen in één nieuw pand in Amsterdam Zuidoost.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Klaassen benoemd tot directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling Hurks
Per 1 september bekleedt Vivienne Klaassen (51) de nieuwe functie van algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij Hurks.
PropertyProfs  |  Twee nieuwe medewerkers voor Mayfield
Sanne van der Veer en Maikel Damen zijn beiden als technical support manager bij Mayfield Asset and Property Management uit Eindhoven aan de slag gegaan.
PropertyProfs  |  ASRE organiseert Talent Seminar
Op 25 september 2015 organiseert de ASRE een Talent Seminar. Tijdens deze middag worden vastgoedgerelateerde scriptie-onderzoeken gepresenteerd.
PropertyPROFS | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Callcenter in Rainbouw Offices
Mayfield Asset and Property Management heeft voor haar opdrachtgever DPC Vermeer 1 een langjarige huurovereenkomst gesloten met een Europese groep voor callcenters voor 1350 m² kantoorruimte en 10 parkeerplaatsen gelegen aan de Arena Boulevard 61-75 te Amsterdam.
Transacties  |  OVG Real Estate koopt pand Maxium in Rotterdam
OVG Real Estate koopt kantoorpand Maxium aan de Marten Meesweg in Rotterdam van een Duits vastgoedfonds.
Transacties  |  BigGym huurt 4000 m² in Enschede
BigGym heeft 4000 m² gehuurd aan het Schuttersveld 1-2 in Enschede.
Deal Focus
Deal Focus  |  Marriott troeft Hilton af in Rotterdam
Millennium toren in RotterdamMet de aankoop van de Millennium Toren én het binnenhalen van Marriott als nieuw label voor het hotel in die toren slaat het Tjechische PPF Real Estate in Rotterdam een slag ten opzichte van Hilton Hotels en zijn meerderheidsaandeelhouder Blackstone.
Deal Focus  |  Generali-deal: Nederlands winkelvastgoed in trek
De aankoop van de Generali-portefeuille door het Britse Tristan Capital onderstreept hoe gewild Nederlands vastgoed momenteel is bij internationale beleggers en dat winkelvastgoed weer in trek is nu de tekenen van economisch herstel toenemen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Campussen willen gemeenschappelijk vastgoedfonds
De acht grootste campussen in Nederland onderzoeken de mogelijkheid een gemeenschappelijk fonds op te zetten voor de financiering van te realiseren campusgebouwen.
Vestigingslocaties.nl  |  Haarlem zoekt investeerders voor stationsgebied Haarlem-Spaarnwoude
Station Haarlem SpaarnwoudeDe gemeente Haarlem zoekt investeerder voor het gebied rond het station Haarlem-Spaarnwoude. Doelgroep van de marktconsultatie die deze week is gestart zijn ondernemers, ontwikkelaars en investeerders die kunnen zorgdragen voor een gemengd programma met bijvoorbeeld bedrijvigheid, wonen, onderwijs, short-stay en zorg.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Wielewalers richten eerste nieuwe wooncoöperatie op
Bewoners van de wijk de Wielewaal in Rotterdam hebben besloten een nieuwe wooncoöperatie op te richten. Dit omdat zij geen vertrouwen meer hebben in de woningcorporatie waar zij nu van huren, Woonstad Rotterdam.
Wonen/werken  |  Amsterdam heeft zelfbouwkavels voor 500 woningen
Het zelfbouwaanbod voor 2015 van de Gemeente Amsterdam is bekend. Hier kunnen een kleine 500 woningen worden gebouwd: een recordaantal.
Winkelen
Winkelen  |  Amerikaanse fast food restaurants geïnteresseerd in Nederland
Dairy Queen, Five Guys, TGI Friday's en Dunkin' Donuts zijn geïnteresseerd in Nederlandse vestigingen.
Winkelen  |  Jumbo groeit door en opent binnenkort Foodworld in Veghel
CHV terreinSupermarktketen Jumbo opent steeds meer afhaalpunten. Het zijn er inmiddels 100 en aan het eind van het jaar waarschijnlijk 150. Ook kunnen er in het hele land nog supermarkten bijkomen.
Financieel
Financieel  |  Omzet ASVB stijg met 50%
De omzet van ASVB, een netwerk van ruim 20 bouwbedrijven, is het eerste halfjaar ten opzichte van 2014 met 50% gestegen tot € 245 mln. Het resultaat voor belastingen kwam uit op € 7,3 mln.
Financieel  |  Huuropbrengsten Groothandelsgebouwen nemen af
In het eerste halfjaar 2015 zijn de huuropbrengsten van Groothandelsgebouwen met 9,6% gedaald tot € 6,65 mln (eerste halfjaar 2014: € 7,35 mln).
Juridisch
Juridisch  |  Groen licht voor nieuwe supermarkt en dagwinkels in Raamsdonksveer
Op 26 augustus 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State, dat de centrumontwikkeling van Kikx Development in Raamsdonksveer definitief doorgang mag vinden.
Juridisch  |  Neprom berispt Ballast Nedam
De Neprom, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft het bouw/ontwikkelbedrijf Ballast Nedam, lid van de Neprom, berispt vanwege een integriteitsschending die zich in 2007 bij Ballast Nedam heeft voorgedaan.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Top Woningontwikkelaars
- Cijfers eerste halfjaar 2015
- Wereldhave wordt groter dan servet
- Special Zorgvastgoed
- Interviews Daan van de Vorm, Taco van Hoek, Paul Oremus, Erwin Drenth
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- De prijs van duurzaamheid
- Europa’s grootste herontwikkelingslocatie
- Rosenbaum verkoopt zijn vastgoed
- Interview Cees Gehrels, Vastint
- Bart Meijer verlost ING van megatrauma Megastores