PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Verkoop vastgoed uit faillissement Groengoed
Het vastgoed uit de boedel van de faillissementen van diverse Groengoed vennootschappen wordt grotendeels in de komende periode geleidelijk door curatoren in clusters te koop aangeboden.
Vestigingslocaties.nl  |  Alkmaar zet in op nieuw speerpunt Data Science
Het Noordzeekanaal is voor nieuwe vestigers een steeds minder groot probleem, waardoor Alkmaar ook in het vizier komt van internationale bedrijven
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Valad Benelux
Valad Benelux heeft een aantal nieuwe medewerkers aan haar team toegevoegd in de eerste helft van 2015.
Transacties  |  Acacia Water huurt kantoorruimte in Gouda
Acacia Water huurt 600 m² kantoorruimte met een eigen parkeerterrein in Gouda.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Vastned scoort met aankoop op toplocatie
De opening van Forever21, gezien van de Rokin-kantVastned heeft haar positie in de topwinkelstraat van Nederland, de Kalverstraat, belangrijk versterkt. Zij heeft voor €108 mln het pand verworven waar recent moderetailers Forever21 en Pull & Bear hun flagship stores hebben gevestigd.
Financieel  |  Positieve herwaardering portefeuille Vesteda
Over het eerste kwartaal van 2015 zag Vesteda de bezettingsgraad uitkomen op 96,6% tegen 95,2% vorig jaar in dezelfde periode.
Nieuws  |  Gasthuiskwartier in Den Bosch start met nieuwbouw 120 woningen
Eerste fase GasthuiskwartierDe gemeente ’s-Hertogenbosch en vof GZG (een samenwerkingsverband van AM en Heijmans) hebben woensdag 20 mei de plannen voor Gasthuiskwartier, voorheen bekend als het GZG-terrein, gepresenteerd.
Winkelen  |  Ophef over megasupermarkt in Apeldoorn
Dekamarkt bouwt zijn supermarkt vestiging aan de Vlijtseweg in Apeldoorn om tot een megasupermarkt van 4000 m². Deze moet in 2015 open gaan.
Financieel  |  Heijmans haalt € 21,4 mln op met aandelenemissie
Heijmans heeft € 21,4 mln opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.
Nieuws  |  Start bouw The Student Hotel in Eindhoven
BAM Bouw en Techniek regio Zuid start 22 mei met de bouw van The Student Hotel.
Transacties  |  Superdry huurt in centrum van Maastricht
Portare huurt, ten behoeve van de Superdry formule, per 1 juli 2015 een winkelruimte in het centrum van Maastricht
Transacties  |  Jumbo vestigt zich in winkelcentrum Zijdelwaard
Jumbo Supermarkten huurt winkelruimte in winkelcentrum Zijdelwaard aan het Zijdelwaardplein 60 te Uithoorn.
Nieuws  |  De Nijs bouwt 250 energiezuinige huizen in Kolenkitbuurt
De Nijs Projectontwikkeling bouwt 250 woningen in de Kolenkitbuurt, in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer (stadsdeel West). Het project is gedoopt tot 'Rapsody in West'.
Nieuws  |  FD: 'Manager PostNL profiteert privé van verkoop postkantoren'
Een vastgoedmanager van PostNL blijkt jarenlang met dubbele petten te hebben gewerkt. Hij profiteerde zelf financieel van de verkoop van postkantoren en ander vastgoed dat hij voor PostNL verkocht. Dit meldt Het Financieele Dagblad op basis van eigen onderzoek.
Transacties  |  New Yorker verlengt in Arena Den Bosch
Winkelcentrum Arena in 's-HertogenboschNew Yorker heeft zijn huurovereenkomst in Arena Den Bosch met vijf jaar verlengd tot 2021. De kledingzaak is sinds 2006 gevestigd in een unit van circa 940 m² aan de hoofdentree van winkelcentrum Arena Den Bosch.
Wonen/werken  |  Prijzen koopwoningen op niveau 2003
Bestaande koopwoningen waren in april 2,3 procent duurder dan in april 2014. De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. De prijsstijging op jaarbasis is iets kleiner dan in de afgelopen twee maanden. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster
Nieuws  |  Verkoop van De Nieuwe Vogelbuurt gaat gesmeerd
Overzicht van wijk De Broedvogel in VlaardingenDe eerste fase van het nieuwbouwproject De Nieuwe Vogelbuurt heeft een vliegende start gemaakt. Alle woningen in De Broedvogel fase 1 zijn toegewezen en de verkoop verloopt voorspoedig. Op zaterdag 30 mei gaat fase 2 in verkoop.
PropertyProfs  |  Thomas Wegbrands naar Barneveld en Van Geloven
Per 1 mei is Thomas Wegbrands toegetreden als managing director bij property marketeers Barneveld + Van Geloven. Met zijn jarenlange ervaring in vastgoed is Wegbrands de logische vervolgstap in de strategie en visie van Barneveld + Van Geloven.
Nieuws  |  Multi zet opnieuw mes in Forum Rotterdam
Ook de glazen kantoortoren blijft behoudenHet programma voor Forum Rotterdam is opnieuw naar beneden bijgesteld. Nu schrapt Multi Vastgoed het hotel, museum, bioscoop en nog meer winkelmeters.
Nieuws  |  Blok op werkbezoek in leegstaande panden
Stef Blok bij een eerder bezoek aan een leegstaand pandMinister Blok heeft ervaren wat het is om in een pand te wonen dat door leegstandbeheerders wordt beschermd. Op uitnodiging van het ministerie vergezelde de Vereniging Leegstandbeheerders Nederland (VLBN) de minister van Wonen en Rijksdienst tijdens een bezoek aan een aantal projecten in Rotterdam.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Six Advocaten benoemt Fabian Horsting tot partner
Fabian Horsting (1978) is benoemd tot partner bij Six Advocaten. Hij is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en vastgoedrecht, met een focus op bouwrecht.
PropertyProfs  |  VastgoedLAB Webinar: Vastgoedrisico's, nieuwe dimensies
Beleggen in vastgoed is de laatste jaren complexer geworden. Het inschatten van het risico van vastgoedinvesteringen is tegenwoordig vaak even prominent in de analyse als verwachte rendementen – een hele stap in een industrie die traditioneel gefocust was op rendementanalyse.
PropertyProfs  |  Kevin Daemen treedt in dienst bij Kadans
Kevin Daemen (28) is in dienst getreden bij Kadans als commercieel en technisch property manager. Hij is verantwoordelijk voor verschillende vastgoedportefeuilles van interne en externe opdrachtgevers.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Stichting voor slechtzienden en blinden huurt in Nijmegen
Stichting Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen huurt circa 700 m² kantoorruimte op de Wijchenseweg te Nijmegen.
Transacties  |  Alweer een internationale flagship store in Amsterdam
Vocus maakte het ontwerp voor de renvotieHet internationale modemerk Ted Baker opent na de zomer de eerste winkel in Nederland aan de Leidsestraat 64-66 in Amsterdam.
Transacties  |  Aberdeen houdt fikse kater over aan verkoop Scheepjeshof
Het Aberdeen European Shopping Property Fund heeft winkelcentrum De Scheepjeshof inclusief de ondergrondse parkeergarage verkocht aan HA Punt Beheer. De koopsom is volgens het Kadaster is ongeveer € 19,5 mln. Dit is ruim de helft minder dan Aberdeen in de aankoop en renovatie investeerde.
Locus | Thema Vestigingsklimaat - digitaal
 
Verschenen: Locus 3
Over het internationaal vestigingsklimaat van Nederland.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Deal Focus
Deal Focus  |  DEALFOCUS: DTZ en Cushman: in één klap aan top beleggingsmarkt
De voorgenomen internationale combinatie tussen DTZ en Cushman & Wakefield leidt op de Nederlandse markt tot een partij die ruimschoots nummer één is op de transactiemarkt. Dat blijkt uit een nadere analyse van PropertyNLresearch van de marktposities van beide vastgoedadviseurs.
Deal Focus  |  Dynamiek kantorenmarkt neemt weer toe
KPMG AmstelveenDe kantorenmarkt is het eerst kwartaal van 2015 begonnen met een 12% hogere opname vergeleken met een jaar eerder. Tegen deze grotere dynamiek staat dat grote huurders fors meters teruggeven aan de markt op het moment dat ze hun contract verlengen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Hikvision verhuist naar bedrijvenpark De President
Hikvision Digital Technology heeft een kavel van 9526 m² gekocht op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Hikvision laat hier haar nieuwe Europese hoofdkantoor met logistieke voorzieningen bouwen.
Vestigingslocaties.nl  |  Maessen koopt 27 ha industrieterrein in Gennep
Projectontwikkelaar Maessen heeft industrieterrein De Brem van 27 hectare gekocht van de gemeente Gennep. Dit meldt De Gelderlander.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  VDR Bouwgroep realiseert distributiecentrum voor Groep Heylen in Venlo
VDR Bouwgroep realiseert op Trade Port Noord in Venlo een nieuw distributiecentrum voor investeerder Groep Heylen. De nieuwbouw, de VE-commerce Logistic Campus, zal in de eerste fase een bebouwd oppervlak van 60.000 m² bedragen van de in totaal 140.000 m², opgedeeld in 4 compartimenten.
Wonen/werken  |  Groen licht voor bouw Port City IV in Rotterdam
Havenbedrijf Rotterdam en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers gaan het kantoorgebouw Port City IV in Rotterdam bouwen.
Winkelen
Winkelen  |  Ruim een derde van internationale winkelketens zit in Amsterdam
De retailsector wordt steeds internationaler. Steeds meer buitenlandse winkelketens, uit met name de modesector, vestigen zich in grote steden wereldwijd.
Winkelen  |  Protest tegen winkels in voormalig stadskantoor Tilburg
Diverse belangengroepen zijn een petitie gestart tegen de komst van winkels in het voormalige stadskantoor in Tilburg. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Financieel
Financieel  |  BAM verkoopt meer woningen in Q1
In het eerste kwartaal van 2015 heeft BAM Groep de omzet met 4% zien toenemen. De winst bij vastgoed daalde, maar het aantal verkochte woningen nam in het eerste kwartaal toe.
Financieel  |  Iets hogere omzet voor Heijmans in eerste kwartaal
De omzet van bouwbedrijf Heijmans over eerste 3 maanden is beperkt hoger dan in dezelfde periode vorig jaar als gevolg van een omzetstijging in het segment Wonen. Dat maakt Heijmans bekend in een tradingupdate met cijfers over het eerste kwartaal.
Juridisch
Juridisch  |  Philips Pensioenfonds legt beslag bij Harry Muermans
Eurocenter is ontworpen door AGS ArchitectsPhilips Pensioenfonds heeft beslag laten leggen op drie privéwoningen van de Limburgse vastgoedbelegger Harry Muermans. Het pensioenfonds claimt een bedrag van € 6,4 mln vanwege de Klimopaffaire.
Juridisch  |  Verhuurders ongelukkig met Opiumwet
Vastgoed Belang trekt aan de bel omdat de gewijzigde Opiumwet (per 1 maart) nadelig is voor verhuurders.
Uit het magazine
‘Vastned realiseert woningen boven high street shops’
Vastned zet niet alleen in op winkelen op premium locaties, maar realiseert ook woningen boven de winkelpanden het in eigendom heeft.
Uit het magazine  |  In magazine nr. 4
- Top-101 Makelaars
- DTZ en CBRE op 1
- Interview Wim Heylen
- Succesgebied Amsterdam-ZO
- VastNed zet in op combi retail en wonen
- Kijkduin zoekt private equity