PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Wonen/werken  |  Studenten Delft herontwikkelen zusterflat
Op 9 maart 2015 wordt de studentenflat Aan ’t Verlaat in Delft officieel geopend. Na een periode van tien jaar leegstand is de voormalige zusterflat herontwikkeld door SHS Delft, een stichting die wordt bestuurd door studenten van de TU Delft.
Wonen/werken  |  Almere wil goedkope huurwoningen laten bouwen
Gemeente Almere zoekt partijen die goedkope huurwoningen willen bouwen. De ambitie is om woningen te realiseren met woonlasten, huur plus energie, onder € 550 per maand.
Wonen/werken  |  Bouwinvest levert kantoor op aan WPG
Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Office Fund, 3600 m² kantoorruimte verhuurd aan WPG Uitgevers. Zij hebben inmiddels hun intrek genomen in het kantoor. WPG neemt het totale gebouw in gebruik.
Nieuws  |  West End opnieuw duurste kantoorlocatie ter wereld
Westend is de duurste kantorenlocatieLondens West End is voor het derde opeenvolgende jaar de duurste kantorenmarkt ter wereld en laat daarmee Hongkong achter zich als nummer twee.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Wonen/werken  |  Incentives leiden tot overspannen kantorenmarkt en intransparantie
Gebouw ASRE aan de Jollemanshof in AmsterdamBeleggers en ontwikkelaars beantwoorden een toename van de kantorenleegstand eerder met het verstrekken van huurincentives dan met het verlagen van de huurprijzen.
Nieuws  |  Valad Nederland wordt lid van IVBN
Valad Nederland is lid geworden van IVBN. Met de recente toename van assets onder management en de lancering van Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) is er hier behoefte aan ontstaan.
Vestigingslocaties.nl  |  Metropoolregio Amsterdam presenteert woningbouwlocaties
Eric van der BurgOp de komende Mipim, die dinsdag aanstaande begint, zal de Metropoolregio Amsterdam 17 locaties voor woningbouw presenteren aan internationale vastgoedbeleggers. Dit gebeurt op een bijeenkomst die dinsdag om 11.30 uur plaatsvindt op de Holland City-stand.
Wonen/werken  |  Aanbod kantoren in Nederland stijgt tot 17,5%
In Den Haag nam het kantorenaanbod afDe Nederlandse kantorenmarkt werd in 2014 opnieuw geconfronteerd met een afnemende vraag van bedrijven naar kantoorruimte. Ook nam het aanbod van leegstaande en nog te verhuren gebouwen toe. Daar staat ook een aantal positieve signalen tegenover. Dat blijkt uit cijfers van NVM Business over de kantorenmarkt in ons land.
Nieuws  |  Maarsen Groep en Brouwershoff realiseren kantoorgebouw op Zuidas
NoMA gezien vanaf de Gustav MahlerlaanMaarsen Groep en Beheer Brouwershoff realiseren een nieuw kantoorgebouw van circa 14.000 m² vvo op de Zuidas. De bouw van het project Noma House start naar verwachting in december en de oplevering is gepland in het derde kwartaal van 2017.
Nieuws  |  Schijnwerper op leegstaande panden in Arnhem
In Arnhem zullen drie weken lang leegstaande panden worden aangelicht om het probleem van leegstand zichtbaar te maken. Ook is er een uitgebreid cultureel en inhoudelijk programma.
Nieuws  |  Strijbosch Thunnissen helpt Arnhem bij verkoop 15–25 panden per jaar
Strijbosch Thunnissen is door de gemeente Arnhem aangewezen om de verkoop van gemeentelijk vastgoed te begeleiden.
Nieuws  |  Den Haag investeert € 20 mln in Scheveningen Bad
De nieuwe boulevard van MoralesDe buitenruimte van Scheveningen Bad krijgt een investering van € 20 mln in de komende collegeperiode.
Nieuws  |  Geen nieuw poppodium in Rotterdam
In Rotown (capaciteit 250) treden minder bekende rock- en popbands opRotterdam krijgt geen nieuw poppodium, maar er is wel subsidie beschikbaar voor popconcerten. Verantwoordelijk Wethouder Adriaan Visser, voorheen directeur OBR en Platform31, zegt zich te gaan beraden op de lange termijn ambities op het gebied van pop.
Nieuws  |  Curatoren willen faillissement alle vennootschappen Lips
De curatoren van Roger Lips willen de komende maanden stapsgewijs de 150 vennootschappen uit de Lips groep failliet laten verklaren. Dinsdag is het faillissement van de eerste 25 bedrijven aangevraagd.
Nieuws  |  FGH: Snelle verandering vraag zet rendement vastgoed onder druk
Snelle maatschappelijke en economische veranderingen leiden ertoe dat de vastgoedwereld zich sneller dan ooit moet aanpassen aan de veranderende vraag bij eindgebruikers. Dat biedt kansen voor vastgoedondernemers, maar zet ook het rendement op vastgoed verder onder druk.
PropertyProfs  |  3 nieuwe partners voor Boekel
Boekel De Nerée benoemt per 1 april 2015 drie nieuwe partners: Krijn Hoogenboezem, Marc Elshof en Marc Kuijper.
Nieuws  |  Haarlem keurt stedenbouwkundig programma Connexxionterrein goed
Het college van B&W van Haarlem heeft ingestemd met het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) ‘De Remise 1e partiële herziening’. Dit is een belangrijke stap in de transformatie van het voormalige bedrijventerrein aan de Leidsevaart.
Transacties  |  Ericsson huurt in Maastricht
Ericsson Telecommunicatie huurt 2505 m² kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen in het kantoorgebouw gelegen aan het Robert Schumandomein 2-4 te Maastricht van verhuurder Chalet Group.
Nieuws  |  Bouw Zijdebalen start binnenkort
De bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject Zijdebalen in Utrecht start eind maart, mits de omgevingsvergunning dan binnen is. Deze fase bestaat uit 58 koopwoningen en 177 huurwoningen.
Transacties  |  Leen Bakker huurt bedrijfsruimte in Raamsdonkveer
Leen Bakker Nederland huurt circa 6000 m² bedrijfsruimte aan de Weegbree 11-13 te Raamsdonksveer.
 
De Taxspecial 2015 is verschenen. Dit naslagwerk is onmisbaar voor iedereen die met vastgoed te maken heeft. Het fiscale overzicht is geschreven door specialisten op elk fiscaal gebied.
 
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Jan Boers aan de slag bij Van Gool Elburg
Jan Boers (1990) is als trainee begonnen bij Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.
PropertyProfs  |  Hester Peeters wooncoach bij Havestate
Hester Peeters (36) is als wooncoach in dienst getreden van Havestate Sales & Support.
PropertyProfs  |  Glenn Eduard directeur nieuwbouw bij ABC Capital
Drs. Glenn Eduard MRE is bij ABC Capital in dienst getreden als directeur nieuwbouw.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  1850 m² kantoorruimte verhuurd in Port City II
Met het sluiten van enkele huurovereenkomsten is de laatste 1850 m² kantoorruimte in gebouw Port City II aan de Waalhaven Z.z 19 te Rotterdam verhuurd.
Transacties  |  ETQ opent eerste Nederlandse winkel
ETQ Amsterdam, gespecialiseerd in handgemaakte fashionable sneakers, opent binnenkort de eerste winkel aan de Singel 465 in Amsterdam.
Transacties  |  Van der Plas huurt distributiecentrum in Rijnsburg
Bloemen- en plantengroothandel Van der Plas uit Rijnsburg huurt van Internos Global Investors een distributiecentrum van 21.215 m² aan Laan van Verhof 40 in Rijnsburg.
Locus | Thema Vestigingsklimaat - digitaal
 
Verschenen: Locus 3
Over het internationaal vestigingsklimaat van Nederland.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Deal Focus
Deal Focus  |  DEAL Focus: Doorbraak Aziatische beleggers in Nederland
Het jaar 2015 is begonnen met een doorbraak wat betreft de investeringen van Aziatische beleggers in Nederlands vastgoed.
Deal Focus  |  ROC-drama roept vragen op over kantorenbeleid Leiden
Gebouw Level met ROC bij Centraal StationAls gevolg van de financiële problemen bij ROC Leiden komen duizenden meters in twee gloednieuwe panden beschikbaar in de Leidse kantorenmarkt die toch al jarenlang kampt met forse leegstand. Het debacle bij ROC Leiden roept ernstige vragen op over het beleid van inmiddels vertrokken onderwijsbestuurders, maar vestigt ook de aandacht op wat betrokkenen omschrijven als het falende kantorenbeleid van de gemeente Leiden.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Leegstand in Plaspoelpolder afgenomen
De Plaspoelpolder in Rijswijk heeft een positief jaar achter de rug. In de tweede helft van het jaar is de leegstand met bijna 30.000 m² afgenomen van 28,5% naar 25,2%.
Vestigingslocaties.nl  |  Vailog tekent voor 15 ha op bedrijvenpark 7Poort
De gemeente Zevenaar heeft samen met Klokontwikkeling een overeenkomst getekend met logistiek ontwikkelaar Vailog voor een kavel van ca. 15 ha op het bedrijvenpark 7Poort te Zevenaar.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Provincie Utrecht: eerder duidelijkheid over schrappen kantoorplannen
De provincie Utrecht start zo snel mogelijk met het aangekondigde onderzoek naar de toekomstige vraag naar kantoren. Dit onderzoek is de basis waarop de provincie gaat bepalen hoeveel minder nieuwe kantoren er nog mogen worden gebouwd en op welke plekken.
Wonen/werken  |  Hurks en Amvest bouwen energieneutrale woontoren in Amstelkwartier
Hurks en Amvest Investment Management hebben een turnkey-overeenkomst gesloten voor het project @Home Amstelkwartier aan de Amstel in Amsterdam.
Winkelen
Winkelen  |  Komst Decathlon naar Middelburg onzeker
Uit een nieuw rapport dat het college van B&W van Middelburg heeft laten opstellen, blijkt dat de komst van Decathlon schadelijk kan zijn voor andere sportwinkels.
Winkelen  |  Macintosh opent meer outlet stores
Macintosh Retail Group opent steeds meer outlet stores in Nederland. De vorig jaar gelanceerde formule Shoe Outlet Stores telt nu al 12 vestigingen en dit jaar opent het beursgenoteerde concern nog meer ketens.
Financieel
Financieel  |  Vermogen Triodos Vastgoedfonds daalt met 2,4%
Prins Hendrikstraat in Den Haag is ook bezit van Triodos VastgoedfondsGedurende 2014 daalde het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds met 2,4% tot € 69,7 mn. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Triodos Investment Management dinsdag heeft gepresenteerd.
Financieel  |  Transparantie taxaties topprioriteit bij vastgoedbezitters
Commerciële beleggers en woningcorporaties vinden dat het vergroten van de transparantie van taxaties topprioriteit heeft. Dit blijkt uit onderzoek van vastgoedsoftwarespecialist Reasult naar de totstandkoming van taxaties bij vastgoedbezitters.
Juridisch
Juridisch  |  Column Willie Ambergen: Voor of na 1 januari vastgoed overdragen?
Tijdens de vastgoedcrisis heeft de wetgever een aantal fiscale maatregelen ingevoerd om de vastgoedwereld nog een beetje soepel te laten draaien.

Door Willie Ambergen
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014
Juridisch  |  Masterclass Loyens & Loeff en PropertyNL: Belasting kan project maken of breken
Het is belangrijk de fiscale mogelijkheden bij kantoortransformaties in beeld te krijgen. De haalbaarheid van een project hangt er vanaf

Door Ronald de Blauw
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- Unieke redding V&D
- Interview Coen van Oostrom, OVG
- Onderzoek vastgoedmanagement
- ‘Te weinig betaalbare huurwoningen’
- APG gaat voor retail en woningen
Uit het magazine  |  In magazine nr. 1
- PropertyNL Beslissers:
Grote onbekenden aan zet
- PropertyNL Top-25 Architecten
- Interview met Dick Gort, ASR
- Rabo lijft FGH Bank in
- Corporaties willen commercieel blijven