PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Nieuwe lening voor Designer Outlet Roermond
TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) heeft bij Deutsche Hypo een nieuwe lening van € 122 mln afgesloten voor Designer Outlet Roermond.
Nieuws  |  NIBC treft voorziening van € 41 mln op vastgoedportefeuille
De interne assessment van de vastgoedportefeuille van NIBC heeft geleid tot een voorziening van € 41 mln. De totale voorzieningen liepen daardoor op naar € 93 mln. Dit blijkt uit de jaarcijfers over 2014.
Transacties  |  ETQ opent eerste Nederlandse winkel
ETQ Amsterdam, gespecialiseerd in handgemaakte fashionable sneakers, opent binnenkort de eerste winkel aan de Singel 465 in Amsterdam.
Wonen/werken  |  Provincie Utrecht: eerder duidelijkheid over schrappen kantoorplannen
De provincie Utrecht start zo snel mogelijk met het aangekondigde onderzoek naar de toekomstige vraag naar kantoren. Dit onderzoek is de basis waarop de provincie gaat bepalen hoeveel minder nieuwe kantoren er nog mogen worden gebouwd en op welke plekken.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Van der Plas huurt distributiecentrum in Rijnsburg
Bloemen- en plantengroothandel Van der Plas uit Rijnsburg huurt van Internos Global Investors een distributiecentrum van 21.215 m² aan Laan van Verhof 40 in Rijnsburg.
PropertyProfs  |  Hester Peeters wooncoach bij Havestate
Hester Peeters (36) is als wooncoach in dienst getreden van Havestate Sales & Support.
Transacties  |  Nieuwe huurders in winkelcentrum Oostpoort
Zeeman, Sialia Amsterdamse Juweliers en Lachkar Autoverhuur hebben getekend voor winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam. Hiermee stijgt de bezettingsgraad naar 95%.
Nieuws  |  Platform voor asset managers woningcorporaties opgericht
Met steun van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) wordt de Vereniging Van Asset managers Woningcorporaties opgericht.
Transacties  |  Emté huurt winkel in winkelcentrum Stokhorst te Enschede
Green en Emté Supermarkten hebben hun handtekening onder een huurovereenkomst gezet. Emté Supermarkten hoopt na de zomer van 2016 zijn klanten te kunnen ontvangen in winkelcentrum Stokhorst te Enschede.
Financieel  |  Vermogen Triodos Vastgoedfonds daalt met 2,4%
Prins Hendrikstraat in Den Haag is ook bezit van Triodos VastgoedfondsGedurende 2014 daalde het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds met 2,4% tot € 69,7 mn. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Triodos Investment Management dinsdag heeft gepresenteerd.
Transacties  |  Particuliere belegger koopt kantoor in Hoofddorp
Een particuliere belegger koopt voor circa € 1,65 mln een kantoorgebouw met 65 inpandige parkeerplaatsen aan de Capellalaan 115–133 in Hoofddorp.
PropertyProfs  |  Glenn Eduard directeur nieuwbouw bij ABC Capital
Drs. Glenn Eduard MRE is bij ABC Capital in dienst getreden als directeur nieuwbouw.
PropertyProfs  |  Bert Halm nieuwe bestuurder bij Eigen Haard
Bert Halm is gestart als nieuwe bestuurder bij Eigen Haard. Vanaf 1 juli neemt hij de voorzittershamer over van Nico Nieman.
Transacties  |  Mulleners Vastgoed koopt woningportefeuille
Mulleners Vastgoed uit Echt heeft een portefeuille van 98 woningen gekocht van een van de opdrachtgevers van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.
Deal Focus  |  DEAL Focus: Doorbraak Aziatische beleggers in Nederland
Het jaar 2015 is begonnen met een doorbraak wat betreft de investeringen van Aziatische beleggers in Nederlands vastgoed.
Nieuws  |  Bijzondere sprekers op Dag van de Projectontwikkeling 2015
Op donderdag 23 april vindt in Den Bosch de vierde editie plaats van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP), het jaarlijkse kennistrefpunt voor vastgoedprofessionals. Het thema is dit jaar 'Maak het met mensen!'
Wonen/werken  |  Hurks en Amvest bouwen energieneutrale woontoren in Amstelkwartier
Hurks en Amvest Investment Management hebben een turnkey-overeenkomst gesloten voor het project @Home Amstelkwartier aan de Amstel in Amsterdam.
Nieuws  |  MVGM breidt beheerportefeuille uit
MVGM heeft zijn beheerportefeuille uitgebreid met circa 9000 woningen en 150 VvE’s.
Winkelen  |  Komst Decathlon naar Middelburg onzeker
Uit een nieuw rapport dat het college van B&W van Middelburg heeft laten opstellen, blijkt dat de komst van Decathlon schadelijk kan zijn voor andere sportwinkels.
Nieuws  |  Amvest, Hurks en de Alliantie ontwikkelen in Amsterdam-Noord
Amvest, Hurks en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Van de Water in dienst bij Van ’t Hof Rijnland
Ton van de Water is in dienst getreden bij Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement. Hij bekleedt de functie van accountmanager en is tevens vestigingsmanager voor het kantoor in Den Haag WTC.
PropertyProfs  |  Planoloog Tim van der Velden naar Cushman & Wakefield
Tim van der Velden (29) is bij Cushman & Wakefield aangesteld als senior consultant binnen de afdeling Research.
PropertyProfs  |  COO Jean-Marie Tritant neemt tijdelijk leiding over van John van Haaren
John van Haaren heeft besloten om ontslag te nemen bij Unibail-Rodamco en zich te richten op nieuwe uitdagingen. De organisatiestructuur van het bedrijfsonderdeel in de Benelux verandert niet.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Altera Vastgoed koopt 36 vrije sector appartementen in Gouda
Het sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed heeft een woningportefeuille overgenomen van gekocht van De Raad uit Katwijk. De aankoopprijs bedraagt circa € 6,35 mln.
Transacties  |  Taxperience en Legalexperience verlengen huur in Den Bosch
ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft onlangs circa 1700 m² kantoorruimte langjarig verhuurd aan Taxperience en Legalexperience in het kantoorgebouw Pettelaarpark 100 in ’s-Hertogenbosch.
Transacties  |  Bouwfonds IM koopt voor € 20 mln appartementen in Kopenhagen
Bouwfonds Investment Management heeft onlangs een appartementencomplex verworven met 70 eenheden in Kopenhagen voor het Bouwfonds European Residential Fund (BERF).
Locus | Thema Vestigingsklimaat - digitaal
 
Verschenen: Locus 3
Over het internationaal vestigingsklimaat van Nederland.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Deal Focus
Deal Focus  |  ROC-drama roept vragen op over kantorenbeleid Leiden
Gebouw Level met ROC bij Centraal StationAls gevolg van de financiële problemen bij ROC Leiden komen duizenden meters in twee gloednieuwe panden beschikbaar in de Leidse kantorenmarkt die toch al jarenlang kampt met forse leegstand. Het debacle bij ROC Leiden roept ernstige vragen op over het beleid van inmiddels vertrokken onderwijsbestuurders, maar vestigt ook de aandacht op wat betrokkenen omschrijven als het falende kantorenbeleid van de gemeente Leiden.
Deal Focus  |  Versplinterd eigendom bemoeilijkt V&D-onderhandelingen
De 62 warenhuizen van V&D zijn in handen van een heterogene groep beleggers, met verschillende belangen. Voor beleggers op de A1-locaties zijn alternatieve huurders te bedenken, maar dat ligt heel anders voor met name particuliere beleggers in plaatsen als Den Helder, Purmerend, Weert, Oss, Veenendaal of Sittard-Geleen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Vailog tekent voor 15 ha op bedrijvenpark 7Poort
De gemeente Zevenaar heeft samen met Klokontwikkeling een overeenkomst getekend met logistiek ontwikkelaar Vailog voor een kavel van ca. 15 ha op het bedrijvenpark 7Poort te Zevenaar.
Vestigingslocaties.nl  |  ‘Grote drie’ presenteren zich als Holland City
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan samen met Zaanstad en Haarlemmermeer de gezamenlijke promotie van de Randstad als investeringslocatie in het buitenland belangrijk intensiveren. Op de komende Mipim zullen zij zich, samen met een aantal marktpartijen, presenteren onder de noemer ‘Holland City: The Dutch have a great view’.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Meer buitenlandse interesse voor Nederlandse huurwoningen
De interesse van internationale beleggers in Nederlandse huurwoningen is sterk toegenomen. Voor 2015 zeggen beleggers uit het buitenland bijna € 3 mrd beschikbaar te hebben voor investeringen in Nederlandse huurwoningen.
Wonen/werken  |  Dure woningen stijgen harder in waarde
Woningen van meer dan € 500.000 stijgen harder in waarde dan gemiddelde woningen in Nederland.
Winkelen
Winkelen  |  Macintosh opent meer outlet stores
Macintosh Retail Group opent steeds meer outlet stores in Nederland. De vorig jaar gelanceerde formule Shoe Outlet Stores telt nu al 12 vestigingen en dit jaar opent het beursgenoteerde concern nog meer ketens.
Winkelen  |  Start bouw nieuwe Aldi in Lochem
Op het voormalige bedrijventerrein aan de Hanzeweg in Lochem heeft Ten Brinke Vastgoedontwikkelaars een nieuwe vestiging voor Aldi ontwikkeld met een totaal oppervlakte van circa 1200 m² BVO.
Financieel
Financieel  |  Transparantie taxaties topprioriteit bij vastgoedbezitters
Commerciële beleggers en woningcorporaties vinden dat het vergroten van de transparantie van taxaties topprioriteit heeft. Dit blijkt uit onderzoek van vastgoedsoftwarespecialist Reasult naar de totstandkoming van taxaties bij vastgoedbezitters.
Financieel  |  GPR 250 Europe Index sluit 5,4% hoger in februari
De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector – zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index – eindigde in februari 2015 5,4% hoger.
Juridisch
Juridisch  |  Column Willie Ambergen: Voor of na 1 januari vastgoed overdragen?
Tijdens de vastgoedcrisis heeft de wetgever een aantal fiscale maatregelen ingevoerd om de vastgoedwereld nog een beetje soepel te laten draaien.

Door Willie Ambergen
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014
Juridisch  |  Masterclass Loyens & Loeff en PropertyNL: Belasting kan project maken of breken
Het is belangrijk de fiscale mogelijkheden bij kantoortransformaties in beeld te krijgen. De haalbaarheid van een project hangt er vanaf

Door Ronald de Blauw
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- Unieke redding V&D
- Interview Coen van Oostrom, OVG
- Onderzoek vastgoedmanagement
- ‘Te weinig betaalbare huurwoningen’
- APG gaat voor retail en woningen
Uit het magazine  |  In magazine nr. 1
- PropertyNL Beslissers:
Grote onbekenden aan zet
- PropertyNL Top-25 Architecten
- Interview met Dick Gort, ASR
- Rabo lijft FGH Bank in
- Corporaties willen commercieel blijven