PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  C&W: ‘Komende jaren structureel hogere beleggingsvolumes’
Verdere internationalisering van de markt en betere ontsluiting van data leiden ertoe dat we de komende jaren structureel hogere beleggingsvolumes zullen zien in Nederland.
PropertyProfs  |  Jeppe de Boer vertrekt bij OVG
Per 1 januari 2015 is Jan Hein Tiedema benoemd tot Algemeen Directeur van OVG Nederland. Jeppe de Boer heeft besloten om per 1 februari 2015 uit dienst te treden bij OVG Real Estate.
Wonen/werken  |  Dura Vermeer tekent voor 250 woningen in RijswijkBuiten
De gemeente Rijswijk en Dura Vermeer hebben op 17 december jl. een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 250 woningen in RijswijkBuiten.
Nieuws  |  Voormalig ziekenhuis Tegelen in verkoop
De verkoop van het voormalige verpleeghuis / ziekenhuis Martinushof in Tegelen (bij Venlo) is gestart. Omdat het complex omvangrijk is en strategisch aan de hoofdwinkelstraat van Tegelen ligt, heeft De Zorggroep besloten het openbaar en bij inschrijving te verkopen.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  HMSHost gaatt drie horecazaken op Utrecht Centraal exploiteren
NS Stations en horecaexploitant HMSHost International hebben donderdag een 10-jarige overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecazaken op Utrecht Centraal.
Nieuws  |  Tetra Pak doet locatie in Moerdijk in de verkoop
Tetra Pak verkoopt zijn productielocatie aan de Oostelijke Randweg 48 in Moerdijk. Dit complex is gelegen aan het water en bestaat uit diverse gebouwen. De totale oppervlakte van het terrein omvat circa 9 ha.
Wonen/werken  |  Buitenlandse beleggers kopen voor € 1,5 mrd aan Nederlandse huurwoningen
Buitenlandse beleggers hebben in 2014 voor ruim € 1,5 mrd geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value.
Transacties  |  Aanvulling huur Atos in voormalig KPMG pand
Bij deze transactie is onvermeld dat Commerz Real Investmentgesellschaft mbH bij het sluiten van de overeenkomst begeleid is door JLL. Atos is begeleid door Colliers International. Colliers International is tevens verantwoordelijk voor het interieur ontwerp van het nieuwe kantoor.
Transacties  |  Sanisale.com/Keukensale.com naar De Voorwaarts Apeldoorn
De VoorwaartsAM Real Estate Development verhuurt 1650 m² winkelruimte op de tweede laag van winkelcentrum De Voorwaarts te Apeldoorn aan de formule Sanisale.com en Keukensale.com.
Vestigingslocaties.nl  |  Gemeenteraad Ede maakt weg vrij voor komst Fiets Experience Center
De gemeenteraad van Ede heeft twee belangrijke besluiten genomen die verband houden met de komst van De Fietser. Daarmee is de weg nu vrij voor ontwikkeling van het Fiets Experience Center.
Nieuws  |  Fris en ACM sluiten zich aan bij VGM Benchmark
Met het tekenen van de deelnemersovereenkomsten met Fris Vastgoedmanagement / Fris Investment Care en ACM Vastgoedmanagement rondt de Stichting VGM Benchmark het eerste jaar van haar bestaan af.
Financieel  |  ING RE Duitsland financiert Cologne Tower
ING Real Estate Finance Germany financiert het hoogste kantoorgebouw van Keulen de Cologne Tower voor € 69,1 mln.
Nieuws  |  Camelot transformeert kantoorgebouw Eurocommerce naar woningen
Camelot Europe Development transformeert een kantoorgebouw van 4500 m² in het centrum van Arnhem naar 80 huurwoningen.
Transacties  |  Abbott Logistics verlengt huurovereenkomst in Zwolle
Namens het fusiefonds heeft Hanzevast real estate overeenstemming bereikt met Abbott Logistics over een langjarige verlenging van de huidige huurovereenkomst.
PropertyProfs  |  Wibo van Ommeren wordt CFO van Geneba
Wibo van Ommeren is benoemd als chief financial and risk officer en als lid van de directie van Geneba. Marien van Deursen treedt af als directielid. Dat is donderdag besloten tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders.
Uit het magazine  |  In magazine nr. 12
- Vastgoedtransacties 2014: buitenlanders redden markt
- Interview Erik Blokhuis, Arcadis
- ING REF: institutioneel loket is open
- Nazareth als voorbeeld voor Bethlehem
Nieuws  |  Ter Steege ontwikkelt stationsgebied Rijssen
ondertekening exploitatieovereenkomst door burgemeester A. Hofland (l) en de heer H. ter Steege.Gemeente Rijssen-Holten heeft met Ter Steege Bouw Vastgoed een exploitatieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het Stationsgebied in Rijssen.
Transacties  |  Swiss Sense huurt in Woonboulevard Heerlen
Swiss Sense heeft in Woonboulevard Heerlen een nieuwe winkelruimte van 1425 m² gehuurd van CBRE Global Investors. De eerste huurperiode bedraagt 10 jaar.
Transacties  |  De Hoge Dennen koopt Winkelcentrum Molenwijk
Winkelcentrum MolenwijkDe Hoge Dennen Vastgoed heeft Winkelcentrum Molenwijk in Amsterdam gekocht van CBRE Global Investors.
Nieuws  |  INTERVIEW Ceo Erik Blokhuis: Arcadis rukt op in vastgoedsector
Het marktsegment Gebouwen is het op één na grootste marktsegment binnen wereldwijde ingenieursreus Arcadis en een van de snelst groeiende. Op bijna natuurlijke wijze wordt de dienstverlening uitgebreid tot en met bijvoorbeeld advisering bij aan- en verkoop.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  BNP Paribas Real Estate breidt uit met 9 mensen
Vanwege de groei van haar asset- en propertymanagement portefeuilles heeft BNP Paribas Real Estate de teams in Amsterdam en Groningen uitgebreid met in totaal 9 mensen.
PropertyProfs  |  Michel van der Horst wordt partner bij Heston
Michel van der HorstDrs. Michel van der Horst RA treedt per 1 december 2014 toe als partner bij Heston Finance Group. Heston verstevigt hiermee zijn positie als full service vastgoed dienstverlener voor zowel particuliere als institutionele investeerders en financiers.
PropertyProfs  |  Willemijn Maas wordt voorzitter Nationaal Restauratiefonds
Willemijn MaasWillemijn Maas is benoemd tot voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, de stichting die zich inzet voor het in stand houden van monumenten in Nederland.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  EIB huurt kantoorruimte in Amsterdam
Een institutionele belegger heeft een langjarige overeenkomst gesloten met Stichting Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) voor circa 800 m² kantoorruimte op de Koninginneweg 20 te Amsterdam.
Transacties  |  Basic Fit huurt in Gouda
Basis Fit heeft circa 1400 m² winkel/ bedrijfsruimte gehuurd aan het Potterplein 3 tot en met 7 in Gouda. Basic Fit opent hiermee haar 118e vestiging.
Transacties  |  Internos verkoopt bedrijfspand in Plaspoelpolder aan huurder
Internos Global Investors heeft een bedrijfspand met kantoorruimte op bedrijventerrein Plaspoelpolder in Rijswijk verkocht aan de huidige huurder. Dat is drukkerij De Resolutie / Atelier van Zijderveld.
Locus | Thema Vestigingsklimaat - digitaal
 
Verschenen: Locus 3
Over het internationaal vestigingsklimaat van Nederland.

Dit magazine wordt verspreid met Het Financieele Dagblad.

Klik op hier of op de afbeelding voor de digitale versie.
Deal Focus
Deal Focus  |  Kildare: succesvolle opkoper slechte vastgoedleningen
Met Kildare, koper van de Chalet-lening, wordt een van de meest succesvolle opkopers van slechte vastgoedleningen nu ook in Nederland actief.
Deal Focus  |  ‘Miljarden aan corporatiebezit te herfinancieren’
De vernieuwde Woningwet, die naar verwachting morgen door de Tweede Kamer wordt goedgekeurd, gaat er toe leiden dat honderdduizenden woningen van corporaties en grondposities op een andere manier gefinancierd moeten worden.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Rijk en regio akkoord over nadere uitwerking Zuidasdok
Verbrede Minervapassage station ZuidHet ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en provincie Noord-Holland zijn het eens geworden over een aantal verbeteringen voor het project Zuidasdok die gerealiseerd kunnen worden binnen het bestaande budget.
Vestigingslocaties.nl  |  SBM Offshore verhuist hoofdkantoor naar Amsterdam
Het huidige hoofdkantoor in SchiedamSBM Offshore verhuist het hoofdkantoor van Schiedam naar Amsterdam. De onderneming verwacht in het derde kwartaal 2015 haar vestiging in de Amsterdamse regio te betrekken.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Corporaties verwachten in 2015 meer woningen te verkopen
Corporaties verwachten komend jaar meer woningen te zullen verkopen dan afgelopen jaar. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy en Zuiver Marketing onder ruim 100 corporaties.
Wonen/werken  |  Minder woningen in november verkocht
In november 2014 registreerde het Kadaster 11.696 verkochte woningen. Dit is een stijging van 10,6% ten opzichte van november 2013 (10.576). Vergeleken met de voorgaande maand, oktober 2014, is er sprake van een daling van 18,5%.
Winkelen
Winkelen  |  Opening laatste winkelblok station Den Haag Centraal
Het laatste vernieuwde winkelblok op Den Haag Centraal is geopend. In het winkelblok zijn 9 winkels gevestigd, waaronder Bruna, Etos, Broodzaak en LaPlace.
Winkelen  |  CBS: Detailhandel in oktober in de plus
De detailhandel heeft in oktober weer de weg omhoog gevonden. De omzet was 2,2% hoger dan in oktober vorig jaar.
Financieel
Financieel  |  Standard Life betreedt voor € 200 mln Nederlandse markt
Daniel McHughStandard Life Investments (SLI), de dochter van een van de oudste verzekeraars uit het Verenigd Koninkrijk, heeft voor het eerst sinds haar bestaan vastgoed in Nederland gekocht. In het laatste halfjaar is voor € 200 mln geïnvesteerd. 'De prijzen zijn nu gunstig, maar door de toenemende concurrentie uit het buitenland stijgen ze misschien te veel.'
Financieel  |  Wereldhave België koopt winkelcentrum in Kortrijk
Wereldhave België heeft het 22.000 m² gekocht van winkelcentrum Kortrijk Ring in Kortrijk België. Hiermee wordt het fonds enig eigenaar van het centrum.
Juridisch
Juridisch  |  NSI: Rechtbank wijst vorderingen VEB af
De Rechtbank te Amsterdam heeft woensdag alle vorderingen van de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) op NSI afgewezen.
Juridisch  |  Curator Lips: € 30 mln onttrokken aan vastgoedconcern
Roger Lips heeft de afgelopen jaren op onrechtmatige wijze in totaal € 30 mln onttrokken uit zijn vastgoedconcern. Dat stelt curator Ruud Dekker tegenover de rechter.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 11
- PropertyNL Top Ontwikkelaars
- Ontwikkelaars zijn uitstervend ras
- Enquêtecommissie slaat plank mis
- Interview Jaap Blokhuis, Multi
- Winkeltelg ontwikkelt op risico
Uit het magazine  |  In magazine nr. 10
- PropertyNL Top Financiers
- Buitenlands vermogen domineert deals
- Interview Stef Blok
- Dagboek Annemarie van Doorn
- Anneke de Vries: Ahold opent nieuwe vestigingen