PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Commissie corporaties: falen overheidstoezicht gênant
In het eindrapport van de Parlementaire Enquête Woningcorporaties geeft de commissie niet alleen de ontspoorde corporatiebestuurders en falende toezichthouders er van langs, ook de overheid wordt niet gespaard.
Wonen/werken  |  Behoefte woningen Noord-Brabant blijft groot
Noord-Brabant wacht de komende jaren nog een behoorlijke woningbouwopgave. Tot 2025 zal de woningvoorraad met 10.000 woningen per jaar moeten groeien om aan de behoefte te kunnen voldoen.
PropertyEU | Expo Real Daily News
PropertyEU publiceert de Expo Real Daily News, dť nieuwskrant van de Expo Real. Klik op onderstaande afbeeldingen om de edities te bekijken.
 
Nieuws  |  'Geen commerciële nevenactiviteiten corporaties'
Corporaties mogen geen commerciële nevenactiviteiten meer doen en moeten zich beperken tot hun kerntaak. Bestaande commerciële projecten moeten worden afgebouwd en het aantal dochters en verbindingen met marktpartijen teruggebracht.
Nieuws  |  IVBN verwacht nu politieke druk op corporaties
De Parlementaire Enquêtecommissie beveelt aan om de taken van woningcorporaties wettelijk te begrenzen tot wat als de klassieke kerntaak wordt beschouwd: het zorgen voor de huisvesting van mensen die daar niet zelfstandig toe in staat zijn.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Nieuwbouw voor Hittech op Ypenburg
In opdracht van Duijnstede Beheer realiseert Heembouw op bedrijventerrein Ypenburg in Den Haag de nieuwe huisvesting voor Hittech Multin. De nieuwbouw, bestaande uit 5100 m² hal en kantoor, is ontworpen door EGM architecten.
Nieuws  |  Start bouw 184 woningen op Laan van Spartaan
Dinsdag 4 november vindt de startbouw van 184 woningen op Laan van Spartaan plaats. Op de laatste nog vrije locatie op de noordstrook komen 26 eengezinswoningen en 158 appartementen. De eengezinswoningen zijn in slecht enkele maanden allemaal verkocht. De 42 appartementen voor de verkoop gaan in het voorjaar van 2015 in verkoop. De overige appartementen zijn bestemd voor de markthuur.
Transacties  |  Action vestigt zich in winkelcentrum Makado in Beek
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft onlangs een huurovereenkomst afgesloten met non-food discounter Action voor winkelcentrum Makado in Beek. De winkelunit heeft een totale oppervlakte van circa 1000 m².
Transacties  |  Discotheek in Nijmegen verhuurd
Discotheek Matrixx gelegen aan de Wijchenseweg 204 te Nijmegen, waar momenteel de Closing Parties plaatsvinden tot eind 2014, is verhuurd aan Monte Carlo Entertainment. Matrixx zal zich gaan richten op ‘feesten op locatie’ en outdoor evenementen in binnen- en buitenland.
Nieuws  |  Commentaar Wabe van Enk: Toevloed kapitaal voorbode voor mislukking in vastgoed
Een vat vol tegenstrijdigheden. Dat was de opbrengst van de grootste Europese vastgoedbeurs, Expo in München.
Transacties  |  Stichting Mee Amstel en Zaan verlengen huur in Amsterdam
Stichting Mee Amstel en Zaan heeft zijn huidige huurovereenkomst langjarig verlengd in gebouw Trivium te Amsterdam. De langjarige huurovereenkomst heeft betrekking op 2800 m² kantoorruimte aan de Derkinderstraat 10-24 alsmede 15 bijbehorende parkeerplaatsen.
Deal Focus  |  AH expandeert verder naast ‘traditioneel’ supermarktvastgoed
Ahold stoot non-core vastgoed af om zich te kunnen focussen op de kernactviteit: gemak bieden aan de consument, op diverse locaties. Ahold heeft recentelijk 85 woningen boven Nederlandse supermarkten in een tender verkocht aan een particuliere belegger, UMW Vastgoed van Herman Drenkelford, zo werd vandaag bekend.
PropertyProfs  |  Joffrey Bouman nieuwe financieel directeur van FMT
Per 3 november 2014 wordt Joffrey Bouman aangesteld als CFO van FMT. Bouman (41 jaar) heeft ruime ervaring in financieel management, onder meer als financieel directeur bij Boemer Rental Services Group.
Transacties  |  Icon Clinical Research verlengt huur in Schiphol-Rijk
Icon Clinical Research heeft recent een nieuwe 5 jarige huurovereenkomst afgesloten voor 1921 m² kantoorruimte te Schiphol-Rijk. Het betreft kantoorruimte in het kantoorgebouw gelegen aan de Boeingavenue 50-68.
Transacties  |  SNS Bank huurt winkel in Helftheuvelpassage
Een particuliere belegger en SNS Bank zijn een huurcontract overeengekomen voor een winkelunit van ca. 85 m² BVO gelegen in stadsdeelcentrum Helftheuvelpassage te ’s-Hertogenbosch.
Winkelen  |  Verdubbeling aantal afhaalpunten voor boodschappen
Er zijn in Nederland 400 afhaalpunten waar consumenten hun boodschappen kunnen afhalen.
Nieuws  |  Bestemminsplan Kijkduin vastgesteld
Het college van Den Haag heeft het bestemmingsplan voor Kijkduin - Ockenburg goedgekeurd. Daarmee wordt de ontwikkeling van Kijkduin centrum door FRED mogelijk.
Nieuws  |  Verhuurders wijzen opnieuw op praktijkproblemen Warmtewet
IVBN, Vastgoed Belang, VGM NL en Forumvast hebben zich met een tweede brief gericht tot de Tweede Kamer over de grote praktijkproblemen die de Warmtewet veroorzaakt in commercieel vastgoed (kantoren, winkels, bedrijfsruimten).
Winkelen  |  Jumbo opent webshop
Jumbo opent binnenkort een websupermarkt. Voorlopig kan de klant de online bestelde boodschappen alleen afhalen bij supermarkten en losse afhaalpunten, meldt Distrifood.
Nieuws  |  Gemeente bereid tot iets minder winkels in Leidsche Rijn Centrum
Het Utrechtse college heeft in een brief aan de gemeenteraad aangegeven dat het winkelmetrage in Leidsche Rijn wellicht teruggebracht kan worden naar 35.000 à 32.500 m².
Nieuws  |  Centraal register voor vastgoedtaxateurs een feit
Eric MartensDe besturen van de drie bestaande registers van vastgoedtaxateurs SCVM, VastgoedCert en RICS hebben het besluit genomen een nieuwe stichting te vormen voor alle vastgoedtaxateurs.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Maarten Boskma naar CBRE Capital Markets
Maarten Boskma MRICS MRE is gestart als director Capital Markets bij CBRE. Bij het beleggingsteam van CBRE zal hij een senior rol vervullen binnen het sectorteam kantoren.
PropertyProfs  |  Huub Snelders treedt in dienst van Bilfinger Real Estate
Huub Snelders treedt met ingang van 1 november in dienst bij Bilfinger Real Estate. Hij zal zich richten op de verdere uitbouw van het vastgoedmanagement binnen Retail in de Benelux.
PropertyProfs  |  Chao van Allen & Overy naar Simmons & Simmons
Simmons & Simmons heeft Andrea Chao aangetrokken voor de uitbreiding van het Real Estate & Construction team in Amsterdam. Ze treedt per 1 november 2014 in dienst als managing associate.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Merin verlengt huurovereenkomst met Züblin in Vlaardingen
Merin verlengt de huurovereenkomst met Züblin Nederland voor 922 m² kantoorruimte aan het Burgemeester van Lierplein 65 in Vlaardingen.
Transacties  |  Heijmans huurt kantoorruimte in Amersfoort
Heijmans Facilitair Bedrijf huurt per 1 januari 2015 1723 m² kantoorruimte tezamen met 50 parkeerplaatsen aan de Plotterweg 24 te Amersfoort.
Transacties  |  Huurders voor De Groote Club in Amsterdam
Na de recente verbouwing van De Groote Club aan de Paleisstraat 1–5 in het centrum van Amsterdam is het gebouw bijna geheel verhuurd.
Deal Focus
Deal Focus  |  LSI verkoopt eerste deel portefeuille
De Rotterdamse ontwikkelaar LSI Project Investment acht de tijd rijp om de eerste gedeeltes van de portefeuille in de markt te zetten. Het eerste gebouw dat in de verkoop gaat, is het herontwikkelde kantoorgebouw Groot Willemsplein.
Deal Focus  |  Rijk gaat vastgoed ‘beter in de markt zetten’
Voor het kantoor aan het Willem Witsenplein werd maar Ä 128 per m² gebodenHet Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voert de inspanningen op om te verkopen objecten in de markt te zetten. Het Rijk wil daarmee risico’s voor marktpartijen wegnemen door vooraf duidelijkheid te geven over wat er met een pand wel en niet kan.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Bedrijventerrein bij Lelystad Airport komt niet van de grond
De afgelopen jaren hebben Almere, Lelystad en de Provincie Flevoland gezamenlijk € 13 mln geïnvesteerd in een bedrijventerrein bij Lelystad Airport. Er is echter nog geen enkel kavel verkocht.
Vestigingslocaties.nl  |  Provincie Utrecht wil op 20 locaties hard ingrijpen in kantoorplannen
WTC PapendorpDe provincie Utrecht pakt door bij het schrappen van kantoorlocaties. In beleidstukken van Gedeputeerde Staten worden 20 kantoorlocaties benoemd waar veel te grote verschillen zijn tussen de toekomstige vraag naar en het geplande aanbod van kantoormetrages.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Markthuur gereguleerde huurwoningen 6,4% van de leegwaarde
De markthuur van gereguleerde huurwoningen bedraagt eind 2012 gemiddeld 6,4% van de leegwaarde. Dit blijkt uit onderzoek van Ortec Finance naar de markthuren in Nederland.
Wonen/werken  |  Huurprijs vrije sector kruipt verder omhoog
De huurprijzen in de vrije sector zijn in het derde kwartaal met 1,5% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per maand komt uit op € 12,61.
Winkelen
Winkelen  |  GS Zuid-Holland: Geen Decathlons aan stadsrand
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gaan Schiedam en Den Haag geen ontheffing verlenen voor het vestigen van grootschalige sportdetailhanden buiten de bestaande winkelgebieden.
Winkelen  |  Huurprijzen op A-winkellocaties in Amsterdam stijgen met 4,8%
Kalverstraat AmsterdamDe A-winkellocaties blijven goed presteren in Nederland. In Amsterdam stegen de gemiddelde huurprijzen zelfs met 4,8% de laatste twaalf maanden. Dit blijkt uit de EMEA Retail Snapshot Q3 2014 van Colliers International.
Financieel
Financieel  |  Tot cv om te turnen maatschap van Hanzevast krijgt herfinanciering
De herfinanciering van vastgoedmaatschap Holland 45 van Hanzevast is afgerond. De financiering van het fonds was geëxpireerd op 31 oktober 2013 en is nu verlengd tot en met december 2019.
Financieel  |  Beleggers failliete vastgoed-cv Centurion doen aangifte van oplichting
De cv-aanbieder Centurion Vastgoed uit Arnhem is failliet verklaard. De 650 beleggers in het fonds dat belegt in vastgoed in Costa Rica zijn het grootste deel van hun inleg van in totaal € 30 mln kwijt.
Juridisch
Juridisch  |  Hubert Möllenkamp en Henk Sligman moeten voor de rechter verschijnen
Het Openbaar Ministerie gaat de oud-corporatiebestuurders Henk Sligman en Hubert Möllenkamp strafrechtelijk vervolgen.
Juridisch  |  Van Vlijmen verdiende privé € 1 mln aan gerechtsgebouw Rotterdam
WilhelminatorenJan van Vlijmen heeft in zijn tijd als directeur van Bouwfonds Property Development privé € 1 mln bijverdiend met de ontwikkeling van de Rechtbank in Rotterdam, de Wilhelminahof.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 10
- PropertyNL Top Financiers
- Buitenlands vermogen domineert deals
- Interview Stef Blok
- Dagboek Annemarie van Doorn
- Anneke de Vries: Ahold opent nieuwe vestigingen
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project