PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
PropertyProfs  |  Joffrey Bouman nieuwe financieel directeur van FMT
Per 3 november 2014 wordt Joffrey Bouman aangesteld als CFO van FMT. Bouman (41 jaar) heeft ruime ervaring in financieel management, onder meer als financieel directeur bij Boemer Rental Services Group.
Transacties  |  Icon Clinical Research verlengt huur in Schiphol-Rijk
Icon Clinical Research heeft recent een nieuwe 5 jarige huurovereenkomst afgesloten voor 1921 m² kantoorruimte te Schiphol-Rijk. Het betreft kantoorruimte in het kantoorgebouw gelegen aan de Boeingavenue 50-68.
PropertyEU | Expo Real Daily News
PropertyEU publiceert de Expo Real Daily News, dť nieuwskrant van de Expo Real. Klik op onderstaande afbeeldingen om de edities te bekijken.
 
Transacties  |  SNS Bank huurt winkel in Helftheuvelpassage
Een particuliere belegger en SNS Bank zijn een huurcontract overeengekomen voor een winkelunit van ca. 85 m² BVO gelegen in stadsdeelcentrum Helftheuvelpassage te ’s-Hertogenbosch.
Winkelen  |  Verdubbeling aantal afhaalpunten voor boodschappen
Er zijn in Nederland 400 afhaalpunten waar consumenten hun boodschappen kunnen afhalen.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Bestemminsplan Kijkduin vastgesteld
Het college van Den Haag heeft het bestemmingsplan voor Kijkduin - Ockenburg goedgekeurd. Daarmee wordt de ontwikkeling van Kijkduin centrum door FRED mogelijk.
Nieuws  |  Verhuurders wijzen opnieuw op praktijkproblemen Warmtewet
IVBN, Vastgoed Belang, VGM NL en Forumvast hebben zich met een tweede brief gericht tot de Tweede Kamer over de grote praktijkproblemen die de Warmtewet veroorzaakt in commercieel vastgoed (kantoren, winkels, bedrijfsruimten).
Winkelen  |  Jumbo opent webshop
Jumbo opent binnenkort een websupermarkt. Voorlopig kan de klant de online bestelde boodschappen alleen afhalen bij supermarkten en losse afhaalpunten, meldt Distrifood.
Nieuws  |  Gemeente bereid tot iets minder winkels in Leidsche Rijn Centrum
Het Utrechtse college heeft in een brief aan de gemeenteraad aangegeven dat het winkelmetrage in Leidsche Rijn wellicht teruggebracht kan worden naar 35.000 à 32.500 m².
Nieuws  |  Centraal register voor vastgoedtaxateurs een feit
Eric MartensDe besturen van de drie bestaande registers van vastgoedtaxateurs SCVM, VastgoedCert en RICS hebben het besluit genomen een nieuwe stichting te vormen voor alle vastgoedtaxateurs.
PropertyProfs  |  Maarten Boskma naar CBRE Capital Markets
Maarten Boskma MRICS MRE is gestart als director Capital Markets bij CBRE. Bij het beleggingsteam van CBRE zal hij een senior rol vervullen binnen het sectorteam kantoren.
PropertyProfs  |  Huub Snelders treedt in dienst van Bilfinger Real Estate
Huub Snelders treedt met ingang van 1 november in dienst bij Bilfinger Real Estate. Hij zal zich richten op de verdere uitbouw van het vastgoedmanagement binnen Retail in de Benelux.
Nieuws  |  Provast wil verder met aangepaste versie De Deel
Provast heeft de ontwikkeling van De Deel in Emmeloord nog niet afgeschoten. De projectontwikkelaar wil met het college praten over andere scenario’s, meldt omroep Flevoland.
Transacties  |  Merin verlengt huurovereenkomst met Züblin in Vlaardingen
Merin verlengt de huurovereenkomst met Züblin Nederland voor 922 m² kantoorruimte aan het Burgemeester van Lierplein 65 in Vlaardingen.
Transacties  |  Heijmans huurt kantoorruimte in Amersfoort
Heijmans Facilitair Bedrijf huurt per 1 januari 2015 1723 m² kantoorruimte tezamen met 50 parkeerplaatsen aan de Plotterweg 24 te Amersfoort.
Transacties  |  Huurders voor De Groote Club in Amsterdam
Na de recente verbouwing van De Groote Club aan de Paleisstraat 1–5 in het centrum van Amsterdam is het gebouw bijna geheel verhuurd.
Nieuws  |  Gerard Groener krijgt € 1,7 mln bij vertrek
Bij zijn vertrek als ceo van Corio krijgt Gerard Groener een bedrag van € 1,7 mln uitgekeerd. De financiële topman Ben van der Klift krijgt € 1,2 mln mee.
Transacties  |  Capgemini, Sogeti en TOO huren in gebouw Vogelstruys
kantoorgebouw Vogelstruys in Amsterdam ZuidoostCapgemini Nederland huurt circa 2000 m² op de vierde en vijfde verdieping in kantoorgebouw Vogelstruys in Amsterdam Zuidoost. Sogeti Nederland huurt in hetzelfde pand circa 1000 m² op de zesde verdieping.
Transacties  |  Bureau Jeugdzorg en NGT International huren in Central Post
Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam en Next Generation Telecom International (NGTI) hebben een huurovereenkomst afgesloten voor kantoorruimte in gebouw Central Post te Rotterdam.
Transacties  |  Fokker tekent contract met Chalet Group
Chalet Group heeft met Fokker Services een langjarige huurovereenkomst gesloten voor 3800 m² hoogwaardige bedrijfsruimte en 1257 m² kantoorruimte. De overeenkomst heeft betrekking op gebouw 6 op het Anthony Fokker Business Park op Schiphol.
Transacties  |  Chemgas huurt in Groot Willemsplein te Rotterdam
Chemgas Shipping heeft een 10-jarige huurovereenkomst getekend voor de laatste vrije kantoormeters in het duurzaam herontwikkelde kantoorgebouw Groot Willemsplein aan de Gedempte Zalmhaven 4G te Rotterdam.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Chao van Allen & Overy naar Simmons & Simmons
Simmons & Simmons heeft Andrea Chao aangetrokken voor de uitbreiding van het Real Estate & Construction team in Amsterdam. Ze treedt per 1 november 2014 in dienst als managing associate.
PropertyProfs  |  Koert Hans Smit financieel bestuurder van de VGME
Drs. Koert Hans Smit RA is onlangs toegetreden tot het bestuur van de Stichting VastgoedManagers-Experts (VGME). Hij volgt Peter Raven op als financieel bestuurder van de stichting.
PropertyProfs  |  Daniël van Bussel terug bij Thoma Bedrijfsmakelaars
Daniël van Bussel RMT-RT (1985) zal per 1 november a.s. in dienst komen als bedrijfsmakelaar/ taxateur bij Thoma Bedrijfsmakelaars.Hij zal o.a. medeverantwoordelijk zijn voor verdere uitbouw van de taxatie-consultancy afdeling en voor de portefeuille bedrijfsmakelaardij Apeldoorn/Stedendriehoek.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Huurverlengingen in The Wall
The WallKoop- en belevingscentrum The Wall is met Topshelf en WooN verlenging van de lopende huurovereenkomsten overeengekomen, respectievelijk tot en met 2023 en 2016.
Transacties  |  UWV huurt 2400 m² in Alkmaar
Rogier van der Weydestraat 1 AlkmaarUWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zal vanaf 1 december 2014 de kantoorruimte huren aan de Rogier van der Weydestraat 1 te Alkmaar.
Transacties  |  Op=Op Voordeelshop opent een vestiging in Zuidhorn
Op=Op Voordeelshop huurt een winkelruimte van circa 410 m² in het nieuwbouwcomplex aan de Dorpsvenne in Zuidhorn.
Deal Focus
Deal Focus  |  LSI verkoopt eerste deel portefeuille
De Rotterdamse ontwikkelaar LSI Project Investment acht de tijd rijp om de eerste gedeeltes van de portefeuille in de markt te zetten. Het eerste gebouw dat in de verkoop gaat, is het herontwikkelde kantoorgebouw Groot Willemsplein.
Deal Focus  |  Rijk gaat vastgoed ‘beter in de markt zetten’
Voor het kantoor aan het Willem Witsenplein werd maar Ä 128 per m² gebodenHet Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voert de inspanningen op om te verkopen objecten in de markt te zetten. Het Rijk wil daarmee risico’s voor marktpartijen wegnemen door vooraf duidelijkheid te geven over wat er met een pand wel en niet kan.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Bedrijventerrein bij Lelystad Airport komt niet van de grond
De afgelopen jaren hebben Almere, Lelystad en de Provincie Flevoland gezamenlijk € 13 mln geïnvesteerd in een bedrijventerrein bij Lelystad Airport. Er is echter nog geen enkel kavel verkocht.
Vestigingslocaties.nl  |  Provincie Utrecht wil op 20 locaties hard ingrijpen in kantoorplannen
WTC PapendorpDe provincie Utrecht pakt door bij het schrappen van kantoorlocaties. In beleidstukken van Gedeputeerde Staten worden 20 kantoorlocaties benoemd waar veel te grote verschillen zijn tussen de toekomstige vraag naar en het geplande aanbod van kantoormetrages.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Markthuur gereguleerde huurwoningen 6,4% van de leegwaarde
De markthuur van gereguleerde huurwoningen bedraagt eind 2012 gemiddeld 6,4% van de leegwaarde. Dit blijkt uit onderzoek van Ortec Finance naar de markthuren in Nederland.
Wonen/werken  |  Huurprijs vrije sector kruipt verder omhoog
De huurprijzen in de vrije sector zijn in het derde kwartaal met 1,5% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per maand komt uit op € 12,61.
Winkelen
Winkelen  |  GS Zuid-Holland: Geen Decathlons aan stadsrand
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gaan Schiedam en Den Haag geen ontheffing verlenen voor het vestigen van grootschalige sportdetailhanden buiten de bestaande winkelgebieden.
Winkelen  |  Huurprijzen op A-winkellocaties in Amsterdam stijgen met 4,8%
Kalverstraat AmsterdamDe A-winkellocaties blijven goed presteren in Nederland. In Amsterdam stegen de gemiddelde huurprijzen zelfs met 4,8% de laatste twaalf maanden. Dit blijkt uit de EMEA Retail Snapshot Q3 2014 van Colliers International.
Financieel
Financieel  |  Tot cv om te turnen maatschap van Hanzevast krijgt herfinanciering
De herfinanciering van vastgoedmaatschap Holland 45 van Hanzevast is afgerond. De financiering van het fonds was geëxpireerd op 31 oktober 2013 en is nu verlengd tot en met december 2019.
Financieel  |  Beleggers failliete vastgoed-cv Centurion doen aangifte van oplichting
De cv-aanbieder Centurion Vastgoed uit Arnhem is failliet verklaard. De 650 beleggers in het fonds dat belegt in vastgoed in Costa Rica zijn het grootste deel van hun inleg van in totaal € 30 mln kwijt.
Juridisch
Juridisch  |  Hubert Möllenkamp en Henk Sligman moeten voor de rechter verschijnen
Het Openbaar Ministerie gaat de oud-corporatiebestuurders Henk Sligman en Hubert Möllenkamp strafrechtelijk vervolgen.
Juridisch  |  Van Vlijmen verdiende privé € 1 mln aan gerechtsgebouw Rotterdam
WilhelminatorenJan van Vlijmen heeft in zijn tijd als directeur van Bouwfonds Property Development privé € 1 mln bijverdiend met de ontwikkeling van de Rechtbank in Rotterdam, de Wilhelminahof.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 10
- PropertyNL Top Financiers
- Buitenlands vermogen domineert deals
- Interview Stef Blok
- Dagboek Annemarie van Doorn
- Anneke de Vries: Ahold opent nieuwe vestigingen
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project