PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  Merin verhuurt aan Ferry Store in Rotterdam
Ferry Store huurt van Merin 381 m² winkelruimte aan de Westblaak in Rotterdam.
Transacties  |  Aldi huurt winkel in Spijkenisse
Supermarktketen Aldi heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor 1150 m² winkelruimte aan de Hoogwerfsingel 2 te Spijkenisse. Bij het gebouw zijn 60 parkeerplaatsen voor bezoekers gereserveerd.
PropertyEU | Expo Real Daily News
PropertyEU publiceert de Expo Real Daily News, dť nieuwskrant van de Expo Real. Klik op onderstaande afbeeldingen om de edities te bekijken.
 
Wonen/werken  |  Klanten Wolf Huisvestingsgroep vinden permanente huurbescherming onnodig
Permanente huurbescherming is onnodig. Dat is de belangrijkste conclusie uit een recente enquête van Wolf Huisvestingsgroep onder bijna 1500 respondenten uit haar bestand.
Nieuws  |  Arnhemse wethouder wil verkoop Vestia-woningen tegenhouden
Arnhems wethouder Gerrie Elfrink (Volkshuisvesting) wil niet dat de 151 huurwoningen van corporatie Vestia in Rijkerswoerd worden verkocht aan Patrizia.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Kantoor SNS Securities verkocht aan door Metroprop beheerde monumentenstichting
Nieuwezijds Voorburgwal 162De Stichting tot Behoud van Monumenten Laurentius en Petronella heeft het kantoorpand van SNS Securities aan de Nieuwezijds Voorburgwal 162 in Amsterdam gekocht van SNS Reaal.
Transacties  |  Huurverleningen in Blauwvingerveste in Zwolle
Beljon + Westerterp Groep en Dutch Project Management hebben hun huurcontracten in kantoorgebouw Blauwvingerveste in Zwolle verlengd.
Transacties  |  UWV verlengt huurovereenkomsten voor 27.000 m²
Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft de huurovereenkomsten van haar vestigingen in Eindhoven, Heerlen en Venlo langdurig verlengd.
Nieuws  |  Multi ontwikkelt wijkwinkelcentrum in Lombok
Multi Vastgoed realiseert in twee fasen een wijkwinkelcentrum in de Utrechtse wijk Lombok met een breed aanbod van winkels voor de dagelijkse boodschappen en enkele dienstverleners.
Nieuws  |  Voormalig hoofdkantoor Goldewijk Doetinchem executoriaal verkocht
Nijverheidsweg 12 in DoetinchemHet voormalig bedrijfscomplex van Goldewijk aan de Nijverheidsstraat 12 te Doetinchem wordt executoriaal geveild. Het bestaat uit circa 6000 m² aan kantoren, showrooms en opslagruimten op een kavel van ruim 8000 m².
Transacties  |  Stichting koopt schoolgebouw in Meppel
Stichting Travers heeft in Meppel een schoolgebouw aangekocht voor eigen gebruik.
Winkelen  |  Bakkerij Klootwijk stoot 15 winkels af
Bakker Klootwijk in winkelcentrum Keizerswaard (IJsselmonde)De Rotterdamse bakkerij Klootwijk verkeert in financiële problemen en gaat de 15 eigen winkels afstoten.
Nieuws  |  Strafrechtelijk onderzoek Roger Lips gestart
Justitie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het faillissement van Roger Lips van de Lips Capital Group.
Transacties  |  Fujifilm SonoSite huurt 1315 m² aan Joop Geesinkweg 140 in Amsterdam
Fujifilm SonoSite en Cortona Estates hebben een nieuw, langjarig huurcontract getekend voor 1315 m² bedrijfs- en kantoorruimte aan de Joop Geesinkweg 140 in Amsterdam. Het gehuurde maakt onderdeel uit van complex ‘Sassenpoort’ op het Amstel Business Park.
Transacties  |  Scapino verlengt huurcontract in Rijswijk
ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund overeenstemming bereikt met Scapino over de continuering van het huurcontract voor het pand aan de Prins Constantijn Promenade 29 te Rijswijk.
PropertyProfs  |  Eelko Smit treedt toe tot Van Buttingha Wichers notarissen
Eelko SmitEelko Smit is als notaris toegetreden tot de maatschap Van Buttingha Wichers notarissen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de (internationale) ondernemingsrechtpraktijk.
Nieuws  |  Foodhallen in voormalige tramremise geopend
Foodhallen AmsterdamIn de voormalige tramremise aan het Bellamyplein in Amsterdam-Oost zijn dinsdag de Foodhallen officieel geopend.
Transacties  |  Fonterra verlengt huurovereenkomst Amsterdam
Eurocenter ZuidasFonterra (Europe) Cooperatie, een wereldwijd opererende zuivelgigant, heeft zijn huurovereenkomst in het gebouw Eurocenter op de Zuidas meerjarig verlengd.
Winkelen  |  Oudere generaties doen meer aan webrooming
De babyboom-generatie, generatie X en generatie Y doen tegenwoordig meer aan webrooming dan aan showrooming. Alleen onder de jongste generatie Z blijft showrooming populairder.
Nieuws  |  Amrâth bevestigt overnamegesprekken Kurhaus
Giovanni van EijlDe Amrâth Hotelgroep wil het Kurhaus in Scheveningen overnemen en is hierover in onderhandeling met de bewindvoerder. Dat bevestigt Giovanni van Eijl, samen met zijn zoon en dochter eigenaar van Amrath, tegenover het FD.
Juridisch  |  Van Vlijmen verdiende privé € 1 mln aan gerechtsgebouw Rotterdam
WilhelminatorenJan van Vlijmen heeft in zijn tijd als directeur van Bouwfonds Property Development privé € 1 mln bijverdiend met de ontwikkeling van de Rechtbank in Rotterdam, de Wilhelminahof.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Retail Services DTZ
Alexander de Jong, Stefan Jansen en Sophie Meeuwissen zijn in dienst getreden bij DTZ Zadelhoff bij de afdeling Retail Services.
PropertyProfs  |  Directeur Monique Tetteroo vertrekt bij Dynamis
Het bestuur van Dynamis heeft in goed overleg met Monique Tetteroo besloten dat zij terugtreedt als directeur.
PropertyProfs  |  Susan Raaijmakers wordt vastgoedpartner bij Taxand Nederland
Susan Raaijmakers heeft zich per 1 oktober 2014 als vastgoedpartner aangesloten bij Taxand Nederland. Raaijmakers heeft veel ervaring als belastingadviseur in de vastgoedsector en heeft eerder gewerkt bij Andersen en Deloitte.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Rabobank koopt commerciële ruimte van Van Wijnen in Rosmalen
Villa MarquantOp 1 november 2014 wordt de Rabobank ’s-Hertogenbosch, vestiging Rosmalen, eigenaar van circa 270 m² commerciële ruimte in het nieuwbouwproject Villa Marquant. Dit is een project van Van Wijnen te Rosmalen.
Transacties  |  Blokker huurt distributiecentrum van 9500 m² in Tiel
Blokker huurt circa 9500 m² bedrijfsruimte, bestaand uit 9003 m² vvo bedrijfsruimte en 490 m² vvo additionele ruimte zoals kantine en kantoor. Het pand ligt aan de Morsestraat 25 te Tiel.
Transacties  |  Twee nieuwe huurders voor Stadshart Zoetermeer
Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer heeft twee nieuwe huurcontracten en een verlenging en uitbreiding gerealiseerd voor winkelcentrum Stadshart Zoetermeer.
Deal Focus
Deal Focus  |  Rijk gaat vastgoed ‘beter in de markt zetten’
Voor het kantoor aan het Willem Witsenplein werd maar Ä 128 per m² gebodenHet Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voert de inspanningen op om te verkopen objecten in de markt te zetten. Het Rijk wil daarmee risico’s voor marktpartijen wegnemen door vooraf duidelijkheid te geven over wat er met een pand wel en niet kan.
Deal Focus  |  Vertrek CMS tegenvaller voor Mondriaan Toren
Het aangekondigde vertrek van CMS naar de Amsterdamse Zuidas is een forse tegenvaller voor eigenaar Delta Lloyd van de Mondriaan Toren, waar het advocatenkantoor nu nog is gevestigd.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Provincie Utrecht wil op 20 locaties hard ingrijpen in kantoorplannen
WTC PapendorpDe provincie Utrecht pakt door bij het schrappen van kantoorlocaties. In beleidstukken van Gedeputeerde Staten worden 20 kantoorlocaties benoemd waar veel te grote verschillen zijn tussen de toekomstige vraag naar en het geplande aanbod van kantoormetrages.
Vestigingslocaties.nl  |  Ede: 'Komst van World Food Center haalbaar'
De Stichting World Food Center, WFC Development en de gemeente Ede hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid (financieel, economisch en ruimtelijk) van een World Food Center in Ede, inclusief de ontwikkeling van het WFC-gebied. Zij concluderen dat het World Food Center haalbaar is.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Hoogleraren volkshuisvesting: 'Gooi het kind niet met het badwater weg'
Concentreer je op sociale kerntaken, verhuur een beperkt aantal corporatiewoningen in de marktsector, benoem een onafhankelijke extern toezichthouder en bevorder het zelfbeheer van huurders. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van zes hoogleraren volkshuisvesting van de TU Delft voor een nieuw corporatiebeleid.
Wonen/werken  |  Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert
Volgens Fitch stabiliseren de betalingsachterstanden op de Nederlandse hypothekenmarkt.
Winkelen
Winkelen  |  Plannen voor foc in Winschoten
Ontwikkelaar Vastgoud heeft een plan voor een factory outlet centre gepresenteerd voor het ziekenhuisterrein in Winschoten dat over enkele jaren vrijkomt.
Winkelen  |  Nieuw horecaplein voor winkelcentrum Etten-Leur
Winkelcentrum Etten-Leur wordt vernieuwd. Er komt onder meer een nieuwe daghorecazaak van circa 240 m².
Financieel
Financieel  |  CBRE: Europees beleggingsvolume sterk gegroeid
In het derde kwartaal is het Europees beleggingsvolume sterk gegroeid, blijkt uit het laatste onderzoek van CBRE. Er werd voor € 48,4 mrd in Europees vastgoed belegd, waardoor het volume voor de eerste drie kwartalen van 2014 op € 133 mrd uitkomt. Dit is ruim een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Financieel  |  ABP boekt veel hoger rendement op vastgoed dan Zorg en Welzijn
Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft de eerste drie kwartalen een rendement geboekt van 6,3% op zijn vastgoedbeleggingsportefeuille en Stichting Pensioenfonds ABP 15,9%
Juridisch
Juridisch  |  Commentaar Ton Oostenrijk over herzienings-btw
Bij het opstellen en aangaan van een koopovereenkomst is het vanuit de fiscale optiek altijd van belang rekening te houden met de btw (en overdrachtsbelasting). Zo dient er bijvoorbeeld btw afgedragen te worden op grond van de herzieningsregels.
Juridisch  |  Vastgoedjuristen breiden praktijk uit
Vastgoedafdelingen van juristenkantoren konden ondanks de crisis hun praktijk uitbreiden. Dat was een van de trends die besproken werden tijdens het rondetafelgesprek met vastgoedjuristen dat PropertyNL organiseerde.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’