PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Wonen/werken  |  Hoogleraren volkshuisvesting: 'Gooi het kind niet met het badwater weg'
Concentreer je op sociale kerntaken, verhuur een beperkt aantal corporatiewoningen in de marktsector, benoem een onafhankelijke extern toezichthouder en bevorder het zelfbeheer van huurders. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van zes hoogleraren volkshuisvesting van de TU Delft voor een nieuw corporatiebeleid.
Transacties  |  Rabobank koopt commerciële ruimte van Van Wijnen in Rosmalen
Villa MarquantOp 1 november 2014 wordt de Rabobank ’s-Hertogenbosch, vestiging Rosmalen, eigenaar van circa 270 m² commerciële ruimte in het nieuwbouwproject Villa Marquant. Dit is een project van Van Wijnen te Rosmalen.
PropertyEU | Expo Real Daily News
PropertyEU publiceert de Expo Real Daily News, dť nieuwskrant van de Expo Real. Klik op onderstaande afbeeldingen om de edities te bekijken.
 
Transacties  |  Blokker huurt distributiecentrum van 9500 m² in Tiel
Blokker huurt circa 9500 m² bedrijfsruimte, bestaand uit 9003 m² vvo bedrijfsruimte en 490 m² vvo additionele ruimte zoals kantine en kantoor. Het pand ligt aan de Morsestraat 25 te Tiel.
Transacties  |  Twee nieuwe huurders voor Stadshart Zoetermeer
Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer heeft twee nieuwe huurcontracten en een verlenging en uitbreiding gerealiseerd voor winkelcentrum Stadshart Zoetermeer.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Brinkmannpassage onder de hamer
De Brinkmannpassage in de binnenstad van Haarlem wordt donderdag 20 november 2014 geveild. De online executieveiling wordt georganiseerd in opdracht van de hypotheekverstrekker FGH.
Transacties  |  Belegger koopt bedrijfspand in Culemburg uit Lips-boedel
Een particuliere belegger heeft een bedrijfspand in Culemborg gekocht uit de failliete boedel van Lips. De koopsom volgens het Kadaster is € 390.000.
Transacties  |  Pools cosmeticabedrijf opent winkel in Beurs-WTC
De nieuwe cosmeticawinkel Inglot heeft haar deuren geopend in de plint van het Beurs-WTC aan het Beursplein in Rotterdam.
Transacties  |  Bouwfonds IM verkoopt drie appartementencomplexen
Bouwfonds Investment Management verkoopt voor € 11 mln appartementencomplexen in drie verschillende Nederlandse steden.
Nieuws  |  Peva Vastgoed ontwikkelt 3 kantoorpaviljoens in Fred. Roeskestraat op Zuidas
Kantoorproject Telesto aan Fred. RoeskestraatProjectontwikkelaar Peva Vastgoed en de Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam hebben een erfpachtovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 3 zelfstandige kantoorpaviljoens in de Fred. Roeskestraat.
Transacties  |  ICL vestigt Europees hoofdkantoor in Prinsenhof
Prinsenhof in Amsterdam-WestPrinsenhof Vastgoed, een onderneming van de Maarsen Groep, en ICL Holding The Netherlands hebben overeenstemming bereikt over een nieuw, langjarig huurcontract voor kantoorruimte in gebouw Prinsenhof aan het Koningin Wilhelminaplein 30 in Amsterdam.
Nieuws  |  Kurhaus krijgt uitstel van betaling
Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen. Marc Udink is als bewindvoerder aangewezen. Hij onderzoekt de komende twee weken of een faillissement te voorkomen is.
Winkelen  |  Plannen voor foc in Winschoten
Ontwikkelaar Vastgoud heeft een plan voor een factory outlet centre gepresenteerd voor het ziekenhuisterrein in Winschoten dat over enkele jaren vrijkomt.
Wonen/werken  |  Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert
Volgens Fitch stabiliseren de betalingsachterstanden op de Nederlandse hypothekenmarkt.
Winkelen  |  Nieuw horecaplein voor winkelcentrum Etten-Leur
Winkelcentrum Etten-Leur wordt vernieuwd. Er komt onder meer een nieuwe daghorecazaak van circa 240 m².
Transacties  |  TNS Nipo verlengt huur 8085 m² kantoorruimte in Amsterdam
Maarsen Groep heeft de huurovereenkomst verlengd met TNS Nipo voor 8085 m² in gebouw De Walvis aan de Grote Bickerstraat 74-78 te Amsterdam.
Winkelen  |  Franchisewinkels Hema gesloten
Drie vestigingen van de Hema zijn gesloten. Het hoofdkantoor heeft de leveringen aan de filialen in Nijkerk en Hoevelaken stopgezet; de winkel in Kerkrade is failliet.
Transacties  |  Fitnessketen huurt in Buitenmere Almere
Anytime Fitness heeft circa 550 m² winkelruimte gehuurd in WC Buitenmere te Almere.
Transacties  |  Prizewize huurt kantoor in voormalige school in Amsterdam
Het Amsterdamse bedrijf Prizewize huurt 1302 m² kantoorruimte in het monumentale pand aan de Overtoom 16 in Amsterdam.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Retail Services DTZ
Alexander de Jong, Stefan Jansen en Sophie Meeuwissen zijn in dienst getreden bij DTZ Zadelhoff bij de afdeling Retail Services.
Nieuws  |  Synchroon start met bouw 66 woningen op IJburg
Wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam sloeg een heipaalSynchroon is gestart met de bouw van 66 woningen in Blok 20 op IJburg.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Directeur Monique Tetteroo vertrekt bij Dynamis
Het bestuur van Dynamis heeft in goed overleg met Monique Tetteroo besloten dat zij terugtreedt als directeur.
PropertyProfs  |  Susan Raaijmakers wordt vastgoedpartner bij Taxand Nederland
Susan Raaijmakers heeft zich per 1 oktober 2014 als vastgoedpartner aangesloten bij Taxand Nederland. Raaijmakers heeft veel ervaring als belastingadviseur in de vastgoedsector en heeft eerder gewerkt bij Andersen en Deloitte.
PropertyProfs  |  Fiscalist Henk de Graaf wordt partner bij Deloitte Real Estate
Henk de Graaf MRE versterkt per 1 oktober als partner het Deloitte Real Estate tax team. Binnen Deloitte Real Estate zal hij zich bezighouden met fiscale advisering van vastgoedfondsen in brede zin.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Merin verhuurt 1100 m2 aan Start People in Flight Forum Eindhoven
Merin verhuurt 1100 m² kantoorruimte in Flight Forum 142 in Eindhoven aan Start People.
Transacties  |  Juwelier huurt in centrum Haarlem
Een juwelier en een particuliere belegger zijn een huurovereenkomst aangegaan betreffende de Anegang te Haarlem.
Transacties  |  HBB verkoopt Zijlsingel Haarlem aan MMZ Properties
HBB Ontwikkeling heeft het kantoorgebouw aan de Zijlsingel 1 te Haarlem ter grootte van circa 4800 m² vvo verkocht aan MMZ Properties.
Deal Focus
Deal Focus  |  Rijk gaat vastgoed ‘beter in de markt zetten’
Voor het kantoor aan het Willem Witsenplein werd maar Ä 128 per m² gebodenHet Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voert de inspanningen op om te verkopen objecten in de markt te zetten. Het Rijk wil daarmee risico’s voor marktpartijen wegnemen door vooraf duidelijkheid te geven over wat er met een pand wel en niet kan.
Deal Focus  |  Vertrek CMS tegenvaller voor Mondriaan Toren
Het aangekondigde vertrek van CMS naar de Amsterdamse Zuidas is een forse tegenvaller voor eigenaar Delta Lloyd van de Mondriaan Toren, waar het advocatenkantoor nu nog is gevestigd.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Provincie Utrecht wil op 20 locaties hard ingrijpen in kantoorplannen
WTC PapendorpDe provincie Utrecht pakt door bij het schrappen van kantoorlocaties. In beleidstukken van Gedeputeerde Staten worden 20 kantoorlocaties benoemd waar veel te grote verschillen zijn tussen de toekomstige vraag naar en het geplande aanbod van kantoormetrages.
Vestigingslocaties.nl  |  Ede: 'Komst van World Food Center haalbaar'
De Stichting World Food Center, WFC Development en de gemeente Ede hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid (financieel, economisch en ruimtelijk) van een World Food Center in Ede, inclusief de ontwikkeling van het WFC-gebied. Zij concluderen dat het World Food Center haalbaar is.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Start bouw 35 eengezinswoningen in Berkel en Rodenrijs
Gouden Uil buurt in Berkel en RodenrijsBERKEL EN RODENRIJS - Op 16 oktober 2014 start officieel de bouw van 35 eengezinswoningen op een wooneiland in de Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs. Ontwikkelaar is Gouden Uil cv, een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed.
Wonen/werken  |  Herzieningswet corporaties opnieuw uitgesteld
minister Stef BlokDe invoering van de gewijzigde Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting (de novelle) is verder uitgesteld tot 1 juli 2015. Dit blijkt uit het antwoord van minister Stef Blok op Kamervragen. Aanvankelijk wilde hij de wet op 1 januari invoeren, maar dan zou hij niets meer met de conclusies van de enquêtecommissie corporaties kunnen doen.
Winkelen
Winkelen  |  Bredaase pilot tegen leegstand winkels krijgt vervolg
Boschstraat, BredaDe gemeente Breda vindt de pilot om de leegstand van winkel- en bedrijfsruimte op te lossen, een succes. Daarom wordt de pilot met € 200.000 extra verlengd.
Winkelen  |  Winkelhuur Amsterdamse Damrak stijgt, huurprijs Kalvertoren daalt
Het aantal Amsterdamse winkelgebieden met een gedaalde markthuurprijs is gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Financieel
Financieel  |  CBRE: Europees beleggingsvolume sterk gegroeid
In het derde kwartaal is het Europees beleggingsvolume sterk gegroeid, blijkt uit het laatste onderzoek van CBRE. Er werd voor € 48,4 mrd in Europees vastgoed belegd, waardoor het volume voor de eerste drie kwartalen van 2014 op € 133 mrd uitkomt. Dit is ruim een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Financieel  |  ABP boekt veel hoger rendement op vastgoed dan Zorg en Welzijn
Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft de eerste drie kwartalen een rendement geboekt van 6,3% op zijn vastgoedbeleggingsportefeuille en Stichting Pensioenfonds ABP 15,9%
Juridisch
Juridisch  |  Commentaar Ton Oostenrijk over herzienings-btw
Bij het opstellen en aangaan van een koopovereenkomst is het vanuit de fiscale optiek altijd van belang rekening te houden met de btw (en overdrachtsbelasting). Zo dient er bijvoorbeeld btw afgedragen te worden op grond van de herzieningsregels.
Juridisch  |  Vastgoedjuristen breiden praktijk uit
Vastgoedafdelingen van juristenkantoren konden ondanks de crisis hun praktijk uitbreiden. Dat was een van de trends die besproken werden tijdens het rondetafelgesprek met vastgoedjuristen dat PropertyNL organiseerde.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’