PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  NeKo Ship Supply huurt bedrijfscomplex in Rotterdam
NeKo Ship Supply is een langlopende huurovereenkomst aangegaan met Inter-Sprint inzake een complex in het Distripark Eemhaven te Rotterdam-Albrandswaard.
PropertyProfs  |  Directeur Monique Tetteroo vertrekt bij Dynamis
Het bestuur van Dynamis heeft in goed overleg met Monique Tetteroo besloten dat zij terugtreedt als directeur.
PropertyEU | Expo Real Daily News
PropertyEU publiceert de Expo Real Daily News, dť nieuwskrant van de Expo Real. Klik op onderstaande afbeeldingen om de edities te bekijken.
 
Juridisch  |  Commentaar Ton Oostenrijk over herzienings-btw
Bij het opstellen en aangaan van een koopovereenkomst is het vanuit de fiscale optiek altijd van belang rekening te houden met de btw (en overdrachtsbelasting). Zo dient er bijvoorbeeld btw afgedragen te worden op grond van de herzieningsregels.
Nieuws  |  Meer woningen verkocht in september
In september 2014 registreerde het Kadaster 12.949 verkochte woningen. Dit is een stijging van 39,4% ten opzichte van september 2013 (9289).
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Financieel  |  CBRE: Europees beleggingsvolume sterk gegroeid
In het derde kwartaal is het Europees beleggingsvolume sterk gegroeid, blijkt uit het laatste onderzoek van CBRE. Er werd voor € 48,4 mrd in Europees vastgoed belegd, waardoor het volume voor de eerste drie kwartalen van 2014 op € 133 mrd uitkomt. Dit is ruim een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Nieuws  |  Vogon organiseert 23e symposium
‘De economische crisis is voorbij,’ zei minister Dijsselbloem op 6 mei bij RTLZ. Maar hoe pakken we de ‘vastgoeddraad’ weer op? Tijdens het jaarlijkse Vogon-symposium presenteren vier sprekers hun ideeën.
Nieuws  |  Zonder snelle actie gaat het mis in de winkelgebieden
In veel winkelgebieden staan steeds meer winkelpanden leeg. Het perspectief voor 2015 is voor veel winkelgebieden slecht zolang er niets drastisch gebeurt. De Rabobank wil dit probleem samen met vastgoedeigenaren en lokale politiek aanpakken.
Nieuws  |  Forever 21 praat over vestiging in Rotterdam
De Amerikaanse modeketen Forever 21 wil een tweede vestiging openen in Nederland. Drapers meldt dat deze winkel in Rotterdam zal komen, aldus Retailnews.
Transacties  |  WAM Denim huurt winkelruimte in centrum Tilburg
WAM Denim heeft voor haar vrijetijdsmode-formule winkelruimte gehuurd in de hoofdwinkelstraat van Tilburg.
Transacties  |  Slagerij verhuist binnen Leidsenhage
Op 21 oktober opent Slagerij Christiaanse zijn nieuwe winkel in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. De winkel verhuist van Kornoelje 18 naar Liguster 83–85, waar voorheen Gall & Gall was gevestigd.
Nieuws  |  Hotelovernachtingen groeien met 11,5%
Het meest recente rapport van de internationale vastgoedadviseur Savills meldt dat hotelovernachtingen in Amsterdam in H1 2014 met 11,5% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, van 5,32 mln tot 5,93 mln.
Transacties  |  Oilinvest vestigt zich in WTC Den Haag
Oilinvest (Nederland) heeft ervoor gekozen om zich te vestigen in het World Trade Center in het Haagse Beatrixkwartier. Oilinvest huurt 700 m².
PropertyProfs  |  Susan Raaijmakers wordt vastgoedpartner bij Taxand Nederland
Susan Raaijmakers heeft zich per 1 oktober 2014 als vastgoedpartner aangesloten bij Taxand Nederland. Raaijmakers heeft veel ervaring als belastingadviseur in de vastgoedsector en heeft eerder gewerkt bij Andersen en Deloitte.
Transacties  |  Test & Measurement Solutions bv koopt bedrijfsobject in Arnhem
Test & Measurement Solutions heeft het bedrijfsobject aan de Hazenkamp 30 op het bedrijventerrein Rijkerswoerd in Arnhem gekocht.
PropertyProfs  |  Fiscalist Henk de Graaf wordt partner bij Deloitte Real Estate
Henk de Graaf MRE versterkt per 1 oktober als partner het Deloitte Real Estate tax team. Binnen Deloitte Real Estate zal hij zich bezighouden met fiscale advisering van vastgoedfondsen in brede zin.
Nieuws  |  Neprom organiseert prijsvraag locatie-ontwikkeling
De prijswinnaars van vorig jaarVoor de zesde keer organiseert de Neprom een prijsvraag voor de beste locatie-ontwikkeling van Nederland.
Deal Focus  |  Rijk gaat vastgoed ‘beter in de markt zetten’
Voor het kantoor aan het Willem Witsenplein werd maar Ä 128 per m² gebodenHet Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voert de inspanningen op om te verkopen objecten in de markt te zetten. Het Rijk wil daarmee risico’s voor marktpartijen wegnemen door vooraf duidelijkheid te geven over wat er met een pand wel en niet kan.
Financieel  |  ABP boekt veel hoger rendement op vastgoed dan Zorg en Welzijn
Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft de eerste drie kwartalen een rendement geboekt van 6,3% op zijn vastgoedbeleggingsportefeuille en Stichting Pensioenfonds ABP 15,9%
Wonen/werken  |  Start bouw 35 eengezinswoningen in Berkel en Rodenrijs
Gouden Uil buurt in Berkel en RodenrijsBERKEL EN RODENRIJS - Op 16 oktober 2014 start officieel de bouw van 35 eengezinswoningen op een wooneiland in de Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs. Ontwikkelaar is Gouden Uil cv, een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed.
Transacties  |  Syntrus Achmea koopt H&M pand aan Vijzelstraat
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar klanten het winkelpand gelegen aan de Vijzelstraat 26-27 te Arnhem gekocht van Investore Prime Retail. Het pand is langdurig verhuurd aan Hennes & Mauritz.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Patrizia Netherlands
Robert van der MoerRobert van der Moer (44) is benoemd tot senior finance manager van Patrizia Netherlands. Sebastian Zwart (26) benoemd tot asset manager.
PropertyProfs  |  Peter Bouma wordt portefeuille manager bij Looije Properties
Peter Bouma (33) is in dienst getreden als portefeuille manager bij Looije Properties te Rotterdam. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor al het bedrijfsmatig onroerend goed en de aansturing van beheerder Verwey Vastgoed.
PropertyProfs  |  Erna van der Pers benoemd tot directeur bij de Alliantie
Erna van der Pers (1961) treedt op 22 oktober aan als directeur bij woningcorporatie de Alliantie. Zij wordt verantwoordelijk voor de regio Amsterdam/Almere en voor de VvE diensten.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Cosco verlengt huur in gebouw Weena
gebouw Weena200Cosco Container Lines (Netherlands) verlengt haar huurovereenkomst in gebouw Weena 200 te Rotterdam met 10 jaar. Cosco huurt 1811 m² kantoorruimte op de 8e verdieping.
Transacties  |  Hackett opent flagship store in Amsterdam
In de winkel van Peak Performance in de PC Hooftstraat komt HackettDe voormalige Peak Performance winkel aan PC Hooftstraat 117 is verhuurd aan Hackett. Het betreft een oppervlakte van 450 m², waarvan circa 300 m² als winkelruimte zal worden bestemd.
Transacties  |  Wereldhave koopt 6 Franse winkelcentra van Unibail-Rodamco
Docks Vauban in Le HavreWereldhave koopt voor € 850 mln 6 winkelcentra in Frankrijk van Unibail-Rodamco. Het totale oppervlakte meet ruim 200.000 m². Het gaat om middelgrote centra die Unibail-Rodamco uit strategische overwegingen afstoot. De Frans-Nederlandse belegger concentreert zich op de grootste winkelcentra.
Deal Focus
Deal Focus  |  Vertrek CMS tegenvaller voor Mondriaan Toren
Het aangekondigde vertrek van CMS naar de Amsterdamse Zuidas is een forse tegenvaller voor eigenaar Delta Lloyd van de Mondriaan Toren, waar het advocatenkantoor nu nog is gevestigd.
Deal Focus  |  Maritim congreshotel naar Overhoeks: financieel succes gemeente
De komst van een groot congreshotel (Maritim) plus woontoren van bij elkaar 70.000 m² naar Overhoeks bewijst de opkomst van het gebied pal aan het IJ tegenover het Centraal Station.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Provincie Utrecht wil op 20 locaties hard ingrijpen in kantoorplannen
WTC PapendorpDe provincie Utrecht pakt door bij het schrappen van kantoorlocaties. In beleidstukken van Gedeputeerde Staten worden 20 kantoorlocaties benoemd waar veel te grote verschillen zijn tussen de toekomstige vraag naar en het geplande aanbod van kantoormetrages.
Vestigingslocaties.nl  |  Ede: 'Komst van World Food Center haalbaar'
De Stichting World Food Center, WFC Development en de gemeente Ede hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid (financieel, economisch en ruimtelijk) van een World Food Center in Ede, inclusief de ontwikkeling van het WFC-gebied. Zij concluderen dat het World Food Center haalbaar is.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Herzieningswet corporaties opnieuw uitgesteld
minister Stef BlokDe invoering van de gewijzigde Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting (de novelle) is verder uitgesteld tot 1 juli 2015. Dit blijkt uit het antwoord van minister Stef Blok op Kamervragen. Aanvankelijk wilde hij de wet op 1 januari invoeren, maar dan zou hij niets meer met de conclusies van de enquêtecommissie corporaties kunnen doen.
Wonen/werken  |  Junoblok Binckhorst wordt woonlocatie
Junoblok op de BinckhorstHet Junoblok, een voormalig kantoorgebouw in de Binckhorst, wordt vanaf oktober door de gemeente Den Haag klusrijp gemaakt. Het grootste kluscomplex van Den Haag gaat plek bieden aan kluskavels voor appartementen, werkruimtes of een combinatie ervan.
Winkelen
Winkelen  |  Winkelhuur Amsterdamse Damrak stijgt, huurprijs Kalvertoren daalt
Het aantal Amsterdamse winkelgebieden met een gedaalde markthuurprijs is gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Winkelen  |  NVM: Huurprijzen winkelruimte nog steeds te hoog
Ginnekenstraat in BredaDetaillisten die in binnensteden winkelruimte huren, vinden de huurprijs in relatie tot de omzet nog steeds aan de hoge kant.
Financieel
Financieel  |  Bezettingsgraad retailportefeuille Wereldhave is 98,5%
De bezettingsgraad van de retailportefeuille van Wereldhave lag op 98,5%. Dit is beduidende hoger dan de gemiddelde bezettingsgraad van de nog te verwerven 6 winkelcentra in Frankrijk (gemiddeld 91%). Dat blijkt uit de cijfers van het derde kwartaal.
Financieel  |  NSI verwacht weer nieuwe aankopen te kunnen doen
Johan BuijsJohan Buijs, directeur van NSI, verwacht dat de vastgoedbelegger binnenkort weer nieuwe aankopen kan doen. Na enkele financieel moeilijke jaren met uitgifte van extra aandelen en waardedaling, veert de markt nu weer op.
Juridisch
Juridisch  |  Vastgoedjuristen breiden praktijk uit
Vastgoedafdelingen van juristenkantoren konden ondanks de crisis hun praktijk uitbreiden. Dat was een van de trends die besproken werden tijdens het rondetafelgesprek met vastgoedjuristen dat PropertyNL organiseerde.
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’