PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  Kantongerechtsgebouw in Sittard verkocht
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige kantongerechtsgebouw in Sittard verkocht aan een particuliere belegger.
Transacties  |  STL huurt kantoorgebouw van 2500 m² in Gouda
Nijkerk Holding uit Amsterdam heeft overeenstemming bereikt met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) over de verhuur van het kantoorgebouw De Goudse Hoek aan de Kampenringweg 43 te Gouda.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
PropertyProfs  |  Synchroon stelt Dennis van Hunen aan als projectontwikkelaar
Synchroon heeft vanwege groei van haar portefeuille Dennis van Hunen aangesteld als projectontwikkelaar. Hij gaat zich met name toeleggen op twee grote gebiedsontwikkelingen van Synchroon: Stappegoor in Tilburg en Waterfront in Harderwijk.
Nieuws  |  Beurs Rotterdam boekt 7% minder bedrijfsopbrengsten
In het eerste halfjaar 2014 boekte Beurs Rotterdam 7% minder bedrijfsopbrengsten (€ 656.000) dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De bedrijfskosten daalden met 4,8% (€ 311.000). Dat blijkt uit de publicatie van de halfjaarcijfers van Beurs Rotterdam.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  GPR 250 Europe Index 2,2% lager in september
De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector – zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index – eindigde afgelopen maand 2,2% lager, waardoor het totaalrendement voor het derde kwartaal op 0,1% positief is uitgekomen.
Transacties  |  Vitaminstore opent winkel in Stadshart Zoetermeer
Vitaminstore heeft een nieuwe vestiging geopend in het hart van Zoetermeer. In deze winkel van 54 m² kunnen consumenten terecht voor gezondheidsproducten en sapjes.
Nieuws  |  Loek Sibbing benoemd tot ceo NII
Op 1 oktober is de Nederlandse Investeringsinstelling (NII) opgericht. Loek Sibbing is benoemd tot ceo.
PropertyProfs  |  Peter de Clercq Zubli overleden
Onlangs is Peter de Clercq Zubli (1932–2014) overleden. Hij leidde na het vertrek van oprichter Piet Zanstra in 1980 het architectenbureau Zanstra, De Clercq Zubli, Van Den Oever en Partners, beter bekend als ZZOP, dat tegenwoordig gecontinueerd wordt onder de naam ZZDP Architecten.
Transacties  |  Bouwfonds IM verwerft nieuwbouwprojecten in Duitsland
Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft drie nieuwbouwprojecten aangekocht in drie aparte transacties. De aankoopprijs bedraagt in totaal circa € 60,3 mln.
Nieuws  |  Change-is en Start People ontwikkelen jongerenwoningen in Amsterdam
woningcomplex aan Postjesweg in Amsterdam WestChange-is en uitzendorganisatie Start People zijn een meerjarige samenwerking aangegaan om werkende jongeren te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.
Nieuws  |  Mario Ridder start restaurant in Hilton Rotterdam
Hilton RotterdamMario Ridder, eigenaar en chef-kok van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden, opent een restaurant in Hilton Rotterdam.
Transacties  |  Aldi huurt winkelruimte in Bigshops Dakpark in Rotterdam
WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH heeft een huurovereenkomst met Aldi Vastgoed gesloten voor de vestiging van een Aldi-supermarkt ter grootte van 1332 m² in het winkelcentrum Bigshops Dakpark in Rotterdam.
Transacties  |  PostNL huurt 8500 m² bij in Districenter Amersfoort
Districenter AmersfoortAltera Vastgoed heeft het Districenter Amersfoort, gelegen aan de Basicweg 10 op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort, volledig verhuurd.
Transacties  |  Shapeways huurt nieuwe ruimte in Eindhoven
Shapeways verhuist naar een nieuwe locatie aan de Kanaaldijk-Zuid 3 in Eindhoven. In totaal huurt Shapeways circa 850 m² kantoorruimte en 900 m² bedrijfsruimte.
Transacties  |  Helicon huurt kantoorruimte in ’s-Hertogenbosch
Helicon Opleidingen heeft 1200 m² kantoorruimte gehuurd aan de Kooikersweg 2 in ’s-Hertogenbosch.
Transacties  |  Donna Li opent nieuwe vestiging in Eindhoven
Donna Li, een formule in damesmode en accessoires, heeft het winkelpand aan de Rechtestraat 19 in Eindhoven gehuurd.
PropertyProfs  |  Wouter Barkey Wolf in dienst bij De Mik Bedrijfshuisvesting
Wouter Barkey Wolf RT (33 jaar) is in dienst getreden bij De Mik Bedrijfshuisvesting. Hij is makelaar/taxateur, en zal taxeren en het verhuurteam versterken.
Nieuws  |  Prologis bouwt distributiecentrum in Tilburg voor Coolblue
Prologis gaat circa 25.000 m² distributieruimte bouwen voor Coolblue op Prologis Park Tilburg.
Nieuws  |  Ballast Nedam ontwikkelt woningen in Kloostertuin Nijmegen
Ballast Nedam heeft van De Nederlandse Provincie Der Paters Jezuïeten opdracht ontvangen voor de nieuwbouw van het Hofgebouw in de Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen. Beide partijen willen een nieuwe maatschappelijke invulling bereiken voor deze historische locatie.
Transacties  |  H&M opent flagship stores in Bonneterie-panden
Maison de Bonneterie AmsterdamH&M heeft met Maison de Bonneterie Onroerend Goed een langjarig huurcontract afgesloten voor twee monumentale winkels in Amsterdam en Den Haag.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Pouw naar retail agency Cushman & Wakefield
Drs. Mathijs Pouw (31) is in dienst getreden bij de internationale onroerend goed adviseur Cushman & Wakefield op de afdeling Retail Agency.
PropertyProfs  |  Erik Tillemans gestart bij Colliers International
Ir. Erik Tillemans heeft het project management team van Colliers International REMS in Rotterdam versterkt.
PropertyProfs  |  Paul Oortwijn is CRE Executive van het jaar
Paul Oortwijn is door CoreNet Global uitgeroepen tot Corporate Real Estate Executive of the Year.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Fletcher wordt exploitant van Trivium Hotel
Het hotel in het Triviumgebouw van ROC West-Brabant is langjarig verhuurd aan de Fletcher Hotel Group. Het ligt langs de snelweg A58 bij Etten-Leur.
Transacties  |  Nationale Nederlanden koopt winkelcentrum in Spanje
El Boulevard in VitoriaCBRE Global Investors heeft voor een 'separate account client' een ruim 63.000 m² groot winkelcentrum in de Spaanse stad Vitoria aangekocht voor € 153 mln.
Transacties  |  Kurhaus Scheveningen verkocht aan grootaandeelhouder Amrath
Het Kurhaus in Scheveningen is verkocht aan een particuliere belegger. De nieuwe exploitant wordt Amrath. De koopsom bedraagt naar verluidt € 25 mln à € 30 mln.
Deal Focus
Deal Focus  |  Rotterdam: Meer herontwikkelingsdeals door kenniscentrum met markt
De gemeente Rotterdam wil de komende jaren meer herontwikkelingsdeals faciliteren door de vorming van een Kenniscentrum Leegstand dat zich naast leegstaande kantoorruimte ook richt op andere vormen van andere vormen van leegstand, bijvoorbeeld winkelstraten en bedrijfsterreinen, maar ook verzorgingshuizen en schoolgebouwen.
Deal Focus  |  Rijk: ‘Geen aanvaardbare biedingen’ op Willem Witsenplein
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de verkoop van het kantoorgebouw aan het Willem Witsenplein 6 (voormalige huisvesting Octrooiraad) stilgelegd omdat er ‘geen aanvaardbare biedingen’ op het object zijn uitgebracht.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  'Vraag naar industrieel vastgoed zal stijgen'
Producenten willen in de toekomst dichter bij hun afzetmarkten gaan zitten. Voor Nederlands industrieel vastgoed en hoogwaardige bedrijventerreinen biedt dit nieuwe kansen.
Vestigingslocaties.nl  |  Google investeert € 600 mln in datacenter in Eemshaven
Ligging van het nieuwe datacenter van Google in de EemshavenbGoogle gaat een groot datacenter bouwen bij de Eemshaven in de provincie Groningen. Het is een investering van € 600 mln. Het datacentrum levert ongeveer 100 fte's op. Dat heeft minister Kamp vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie. Tevens is de eerste paal geslagen voor de bouw.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Bedrijfsruimtemarkt profiteert nog niet van economisch herstel
Ondanks een verbeterd economisch klimaat daalde de opname van niet-logistieke bedrijfsruimte in het eerste halfjaar van 2014 met 16% ten opzichte van dezelfde periode in 2013.
Wonen/werken  |  Megadeal voor verduurzaming koopwoningen
175 partijen sluiten maandag een overeenkomst om 1,8 mln particuliere eengezinswoningen gebouwd tussen 1950 en 1980 te verduurzamen. De Deal Stroomversnelling Koopwoningen komt voort uit het innovatieprogramma Energiesprong van Platform31.
Winkelen
Winkelen  |  Social media minder belangrijk voor koopgedrag
Social media zijn minder belangrijk voor het koopgedrag van consumenten dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Capgemini.
Winkelen  |  Twee derde kooplieden Markthal tekent 10-jarig contract
Ruim 85% van alle winkelruimte in de woensdag te openen Markthal Rotterdam is verhuurd, zowel de winkels als de versunits op de marktvloer. Ruim twee derde van de marktkooplieden tekende een 10-jarig contract.
Financieel
Financieel  |  Hans Copier: nog wel geld om verhuurkansen te verhogen
Hans CopierHoewel Propertize geen bankstatus meer heeft, wil ze voor investeringen om de verhuurkansen te verbeteren nog wel geld vrij maken. De investering moet echter wel proportioneel zijn. Dat zegt Hans Copier in een exclusief interview met PropertyNL.
Financieel  |  OTB: bouwsparen leidt tot beter functionerende woningmarkt
Een nieuw systeem om te sparen voor een huis in plaats van te lenen leidt tot een beter functionerende Nederlandse woningmarkt. Dat stelt onderzoeksinstituut OTB in een onderzoek naar bouwsparen in opdracht van SNS Bank.
Juridisch
Juridisch  |  Vastgoedjuristen breiden praktijk uit
Vastgoedafdelingen van juristenkantoren konden ondanks de crisis hun praktijk uitbreiden. Dat was een van de trends die besproken werden tijdens het rondetafelgesprek met vastgoedjuristen dat PropertyNL organiseerde.
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 9
- PropertyNL Top Vastgoedjuristen
- Leegstandsbeleid Rotterdam:
Alleen lokale partijen transformeren
- WPM: target tegen wil en dank
- Lelijk Propertize-eendje wordt zwaan
- Markthal: Neerlands meest gedurfde project
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’