PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  Het Slimste Huis en Beatlesmuseum in Noorder Arcade
Gemeente Alkmaar heeft een huurovereenkomst voor vijf jaar ondertekend met AM Real Estate Development voor 330 m² in winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar.
Transacties  |  Kantoorgebouw van 1800 m² in Elst volledig verhuurd
Nieuwe Aamsestraat 90 ElstRecentelijk heeft Lacto Trade de laatste beschikbare kantoorvloer in het kantoorgebouw aan de Nieuwe Aamsestraat 90 in Elst gehuurd.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
PropertyProfs  |  Mark Lim wordt partner bij Legaltree
Mark Lim (1975) is toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legaltree. Lim is sinds 2001 specialist in civiel bouwrecht.
Transacties  |  Conceptstore Loft huurt 550 m² in Weverstraat 39
Weverstraat 39 ArnhemConceptstore Loft huurt een winkelruimte van 550 m² in de voormalige St. Aloysiusschool aan de Weverstraat 39, een rijksmonument.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Melis Internationaal Transport verhuist naar Duiven
Het Arnhemse transportbedrijf Melis en het Duivense dochterbedrijf Truckherstel zullen medio februari 2015 verhuizen naar de Dijkgraaf 38 te Duiven.
Nieuws  |  Hans de Boer: 'verhuur kantoren tegen rotprijzen belemmert herontwikkeling'
Hans de BoerDe verhuur van kantoorpanden in de periferie van steden tegen ramsjprijzen belemmert de herontwikkeling van verouderd vastgoed. Dat stelt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW en voormalig CEO van LSI.
Nieuws  |  ProDelta ontwikkelt tweede woningcomplex in Berlijn
ProDelta heeft een tweede ontwikkellocatie gekocht in de Duitse hoofdstad Berlijn. Onderhavig grondstuk is gelegen in de wijk Prenzlauer Berg. Deze binnenstedelijke ontwikkeling zal plaatsvinden op een grondstuk van circa 2.500 m².
Vestigingslocaties.nl  |  Google investeert € 600 mln in datacenter in Eemshaven
Ligging van het nieuwe datacenter van Google in de EemshavenbGoogle gaat een groot datacenter bouwen bij de Eemshaven in de provincie Groningen. Het is een investering van € 600 mln. Het datacentrum levert ongeveer 100 fte's op. Dat heeft minister Kamp vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie. Tevens is de eerste paal geslagen voor de bouw
Transacties  |  Kantoorgebouw Arnhem-Zuid volledig verhuurd
Vlaardingenweg 7 ArnhemDe Gelderse Stichting tot Beheer & Bewindvoering ter bescherming van meerderjarigen (GSBB) huurt het singel tenant kantoor van ca. 1000 m² aan de Vlaardingenweg 7 in Arnhem.
Transacties  |  Merin en BounceSpace breiden samenwerking uit
Merin en Bouncespace zijn sinds april een samenwerking aangegaan. In juni opende BounceSpace haar deuren in Eindhoven aan de Bogert in het centrum van Eindhoven. Nu breidt Bouncespace de gehuurde ruimte uit naar 1000 m².
Winkelen  |  Uitgesloten ontwikkelaars: herijk programma Leidsche Rijn Centrum
De vier consortia die niet mee mochten doen met de tender voor Leidsche Rijn Centrum destijds hebben een brief gestuurd aan het college van Utrecht. Evenals ontwikkelaar ASR en belegger Corio vinden zij dat het winkelprogramma herijkt moet worden.
PropertyProfs  |  Frank Hendriksen benoemd als directeur bij Dela Vastgoed
Frank Hendriksen is in dienst getreden bij Dela Vastgoed. Samen met directeur Pieter Loeffen vormt hij de tweehoofdige statutaire directie van Dela Vastgoed.
PropertyProfs  |  Rick van der Veen in dienst getreden bij Centrum Projecten
Rick van der Veen is in dienst getreden bij Centrum Projecten in de functie van projectontwikkelaar.
Wonen/werken  |  Villex huisvest studenten op UCR
Villex Vastgoedbescherming is de vaste leverancier voor studentenhuisvesting op de campus van UCR (UCR is onderdeel van de Universiteit Utrecht). In opdracht van gebouweigenaren zorgaanbieder WVO Zorg en woningcorporatie Woongoed Middelburg beheert Villex in totaal 600 studenteenheden.
Wonen/werken  |  Tweede fase Louis Davidscarré in Zandvoort van start
Zaterdag 27 september 2014 gaat de tweede fase van het Louis Davidscarré in Zandvoort van start. De opening vindt plaats op het Carréplein, gelegen in het hart van het Louis Davidscarré.
Transacties  |  Woon-Zooi huurt winkel in Groningen
Woon-Zooi heeft zich gevestigd in de voormalige Elle winkel in de Zwanestraat 27 in Groningen.
Transacties  |  Kantoorruimte verhuurd op Stationsplein Enschede
Stichting Saxion heeft wegens uitbreiding twee langjarige huurovereenkomsten gesloten voor kantoorruimte aan het Stationsplein 10 te Enschede. Het betreft hier in totaliteit 1821 m² kantoorruimte in combinatie met 7 parkeerplaatsen in de kelderruimte.
PropertyProfs  |  Nieuwe ontwikkelaars bij Dura Vermeer Bouw Zuid West
Ter versterking van het Vastgoedontwikkeling team heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West twee nieuwe senior ontwikkelaars aangetrokken.
Transacties  |  De Werkplaats Maastricht opent haar deuren
De Werkplaats Maastricht opent per direct haar deuren aan de Sint Annalaan 60 in Maastricht. Dit kantoorpand, bestaande uit 1300 m² kantoorruimte verdeeld over 3 verdieping, zal in gebruik genomen gaan worden als businesscenter met flexibel te huren kantoorruimten.
PropertyProfs  |  Cyclus Property breidt uit met 2 nieuwe medewerkers
Cyclus Property heeft twee nieuwe medewerkers in dienst genomen. Oprichters André Halm en Martien van Deursen versterken zich met de analisten Anna Jaike Hut en Roger Heaver.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Erik Beets Head of Asset Management bij Patrizia Netherlands
Erik Beets (42) is benoemd tot Head of Asset Management van Patrizia Netherlands. Beets komt over van Vesteda Investment Management en heeft ervaring opgedaan in onder meer ontwikkelingen, transacties en asset management bij Vesteda en daarvoor ING Real Estate Investment Management.
PropertyProfs  |  Kees de Boo treedt toe tot Raad van Commissarissen Propertize
Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Propertize is de heer Kees de Boo (70) door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.
PropertyProfs  |  Arno van Geet nieuwe financieel directeur bij Bouwinvest
Arno van Geet (1973) treedt per 1 oktober in dienst bij Bouwinvest als Chief Financial Officer. In deze functie wordt Arno van Geet verantwoordelijk voor de financiële – en riskmanagement processen waaronder accounting, reporting, control, audits, business proces management, IT en research.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  8tea5 vestigt zich in De Passage
8tea5 heeft een huurovereenkomst gesloten van circa 28 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag. Met de huur van de winkel in De Passage, heeft 8tea5 op 18 september 2014 haar tweede winkel in Den Haag geopend.
Transacties  |  Dungelmann opent derde vestiging in De Passage
Traiteur Dungelmann heeft een huurovereenkomst gesloten voor circa 30 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag.
Transacties  |  Monique Collignon huurt kantoorruimte in Zuidoost
Merin verhuurt het kantoorgebouw van 2398 m² aan de Paasheuvelweg 8 in Amsterdam in z’n geheel aan Monique Collignon. Hier zal haar kantoor, atelier en showroom worden gehuisvest.
Deal Focus
Deal Focus  |  Rijk: ‘Geen aanvaardbare biedingen’ op Willem Witsenplein
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de verkoop van het kantoorgebouw aan het Willem Witsenplein 6 (voormalige huisvesting Octrooiraad) stilgelegd omdat er ‘geen aanvaardbare biedingen’ op het object zijn uitgebracht.
Deal Focus  |  WTC Papendorp: in twee jaar van leegstand naar verhuursucces
Met de komst van bol.com met 18.000 m2 naar het nieuwe WTC Papendorp boekt de kersverse eigenaar Lone Star meteen een groot verhuursucces op de Nederlandse kantorenmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Den Haag scoort steeds beter onder internationale organisaties
De inspanningen die de gemeenten Den Haag de afgelopen jaren heeft gedaan om een positie op te bouwen als internationale vestigingsplaats op het gebied van vrede en recht werpt omvangrijke economische vruchten af. In totaal besteden de in de stad aanwezige internationale organisaties jaarlijks ruim € 5,5 mrd.
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw datacenter op Amsterdam Science Park
Deze week is gestart met de bouw van het TelecityGroup datacenter op het Science Park in Amsterdam Watergraafsmeer.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Bestaande koopwoningen opnieuw duurder
Bestaande koopwoningen waren in augustus 1,7% duurder dan in augustus 2013. Al vijf maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Wonen/werken  |  Kwart meer woningen verkocht in augustus
Woningbouwproject in de WaalsprongIn augustus 2014 registreerde het Kadaster 12.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 23,6% ten opzichte van augustus 2013 (9.977). Vergeleken met de voorgaande maand, juli 2014, is er sprake van een daling van 11,2%. Het Kadaster registreerde toen 13.883 verkochte woningen.
Winkelen
Winkelen  |  Hema vernieuwt 520 winkels in 3 maanden
Hoofdkantoor Hema in AmsterdamMet meer aandacht voor gemaksvoeding, 620 nieuwe cadeautjesartikelen en een betere presentie begon de Hema maandag aan een nieuwe levensfase.
Winkelen  |  Nieuwe lingerieketen verkoopt 'soft beha's' aan Herengracht
AMSTERDAM - De nieuwe lingerieketen Lovestories heeft een winkel geopend aan de Herengracht 296 in Amsterdam.
Financieel
Financieel  |  Deutsche Bank zet CMBS met Nederlands vastgoed in de markt
Deutsche Bank heeft voor € 250 mln Deco Tulip CMBS in de markt gezet. Het betreft een combinatie van een lening voor Nederlands vastgoed van PPF en een lening voor de door Mount Kellett en Sectie 5 gekochte Corio-portefeuille.
Financieel  |  VolkerWessels sluit eerste halfjaar met kleine winst af
VolkerWessels realiseerde in het eerste half jaar van 2014 een hoger operationeel resultaat dan vorig jaar in dezelfde periode. De nettowinst nam iets toe bij een onveranderde omzet. De orderportefeuille nam iets af.
Juridisch
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie