PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
PropertyProfs  |  Frank Hendriksen benoemd als directeur bij Dela Vastgoed
Per heden treedt Frank Hendriksen in dienst bij Dela Vastgoed. Samen met directeur Pieter Loeffen vormt hij de tweehoofdige statutaire directie van Dela Vastgoed.
PropertyProfs  |  Rick van der Veen in dienst getreden bij Centrum Projecten
Per 1 augustus 2014 is Rick van der Veen in dienst getreden bij Centrum Projecten in de functie van projectontwikkelaar.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Wonen/werken  |  Villex huisvest studenten op UCR
Villex Vastgoedbescherming is de vaste leverancier voor studentenhuisvesting op de campus van UCR (UCR is onderdeel van de Universiteit Utrecht). In opdracht van gebouweigenaren zorgaanbieder WVO Zorg en woningcorporatie Woongoed Middelburg beheert Villex in totaal 600 studenteenheden.
Wonen/werken  |  Tweede fase Louis Davidscarré in Zandvoort van start
Zaterdag 27 september 2014 gaat de tweede fase van het Louis Davidscarré in Zandvoort van start. De opening vindt plaats op het Carréplein, gelegen in het hart van het Louis Davidscarré.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Woon-Zooi huurt winkel in Groningen
Woon-Zooi heeft zich gevestigd in de voormalige Elle winkel in de Zwanestraat 27 in Groningen.
Transacties  |  Kantoorruimte verhuurd op Stationsplein Enschede
Stichting Saxion heeft wegens uitbreiding twee langjarige huurovereenkomsten gesloten voor kantoorruimte aan het Stationsplein 10 e.v. te Enschede. Het betreft hier in totaliteit 1821 m² kantoorruimte in combinatie met 7 parkeerplaatsen in de kelderruimte.
PropertyProfs  |  Nieuwe ontwikkelaars bij Dura Vermeer Bouw Zuid West
Ter versterking van het Vastgoedontwikkeling team heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West twee nieuwe senior ontwikkelaars aangetrokken.
Transacties  |  De Werkplaats Maastricht opent haar deuren
De Werkplaats Maastricht opent per direct haar deuren aan de Sint Annalaan 60 in Maastricht. Dit kantoorpand, bestaande uit 1300 m² kantoorruimte verdeeld over 3 verdieping, zal in gebruik genomen gaan worden als businesscenter met flexibel te huren kantoorruimten.
PropertyProfs  |  Cyclus Property breidt uit met 2 nieuwe medewerkers
Cyclus Property heeft twee nieuwe medewerkers in dienst genomen. Oprichters André Halm en Martien van Deursen versterken zich met de analisten Anna Jaike Hut en Roger Heaver.
Nieuws  |  Inter Ikea brengt vastgoeddivisies onder bij Vastint
Inter Ikea brengt vastgoedonderdelen samen onder de nieuwe naam Vastint, de nieuwe naam van de Inter Ikea Property Division.
Wonen/werken  |  Bestaande koopwoningen opnieuw duurder
Bestaande koopwoningen waren in augustus 1,7% duurder dan in augustus 2013. Al vijf maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
PropertyProfs  |  Erik Beets Head of Asset Management bij Patrizia Netherlands
Erik Beets (42) is benoemd tot Head of Asset Management van Patrizia Netherlands. Beets komt over van Vesteda Investment Management en heeft ervaring opgedaan in onder meer ontwikkelingen, transacties en asset management bij Vesteda en daarvoor ING Real Estate Investment Management.
Nieuws  |  Bayside Capital slaat voor € 70 mln slag in Nederland
Bayside Capital heeft 6 kantoorgebouwen en 1 winkelcentrum gekocht van IVG Institutional Funds. Het totale metrage van deze portfolio bedraagt circa 52.000 m2 en de aankoopsom circa € 70 mln.
Nieuws  |  Leegstand Groningen loopt terug
Hoewel de vastgoedsector het nog steeds moeilijk heeft, neemt de leegstand in Groningen in alle segmenten van de markt - kantoren, bedrijfsruimte en detailhandel - af. Dat blijkt uit de Vastgoedmonitor 2014. van gemeente Groningen.
Nieuws  |  Novelle herziening woningwet half jaar uitgesteld
De Novelle van minister Blok zal zeker niet per 1 januari 2015 worden ingevoerd. Eerder had de Tweede Kamer al aangegeven met behandeling van de Novelle te willen wachten totdat het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties is gepubliceerd.
Transacties  |  8tea5 vestigt zich in De Passage
8tea5 heeft een huurovereenkomst gesloten van circa 28 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag. Met de huur van de winkel in De Passage, heeft 8tea5 op 18 september 2014 haar tweede winkel in Den Haag geopend.
Vestigingslocaties.nl  |  Den Haag scoort steeds beter onder internationale organisaties
De inspanningen die de gemeenten Den Haag de afgelopen jaren heeft gedaan om een positie op te bouwen als internationale vestigingsplaats op het gebied van vrede en recht werpt omvangrijke economische vruchten af. In totaal besteden de in de stad aanwezige internationale organisaties jaarlijks ruim € 5,5 mrd.
Transacties  |  Dungelmann opent derde vestiging in De Passage
Traiteur Dungelmann heeft een huurovereenkomst gesloten voor circa 30 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag.
Nieuws  |  Hoofdkantoor Unica behaalt Breeam-NL In-Use certificaat
Het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken is gecertificeerd met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat. Op 18 september reikte Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, het certificaat uit aan Daan van Vliet, eigenaar van UniVastgoed, en John Quist, CEO van Unica Groep en Jan Maarten Elias, directeur Ecopower.
Nieuws  |  Excellente score Breeam voor Schiphol Trade Park
Schiphol Trade Park heeft een excellente score behaald bij de duurzaamheids-certificering van Breeam-NL. Maandag 22 september ontvangt directeur Dick van der Harst het Breeam-NL certificaat voor gebiedsontwikkeling met 4 sterren, tijdens de openingsconferentie van de Dutch Green Building Week in Arnhem.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Kees de Boo treedt toe tot Raad van Commissarissen Propertize
Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Propertize is de heer Kees de Boo (70) door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.
PropertyProfs  |  Arno van Geet nieuwe financieel directeur bij Bouwinvest
Arno van Geet (1973) treedt per 1 oktober in dienst bij Bouwinvest als Chief Financial Officer. In deze functie wordt Arno van Geet verantwoordelijk voor de financiële – en riskmanagement processen waaronder accounting, reporting, control, audits, business proces management, IT en research.
PropertyProfs  |  DTN start eigen academy
Dynamis Taxaties Nederland is gestart met de Academy (DTN Academy). Achttien (junior-)taxateurs, allen werkzaam een partner in Dynamis, krijgen een jaar lang college op het gebied van Real Estate Valuation.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Monique Collignon huurt kantoorruimte in Zuidoost
Merin verhuurt het kantoorgebouw van 2398 m² aan de Paasheuvelweg 8 in Amsterdam in z’n geheel aan Monique Collignon. Hier zal haar kantoor, atelier en showroom worden gehuisvest.
Transacties  |  Winkelcentrum Fuormanderij in Hardegarijp verkocht
Winkelcentrum Fuormanderij in Hardegarijp is verkocht aan een Friese particuliere belegger. Het Kadaster meldt een koopsom van € 3,55 mln. Hardegarijp ligt circa 10 km ten oosten van Leeuwarden.
Transacties  |  De Nederlandse Obesitas Kliniek huurt in ‘De Bordewijk’ Den Haag
OVG Real Estate en de Nederlandse Obesitas Kliniek West zijn een huurovereenkomst overeengekomen voor het kantoorgebouw aan de Bordewijklaan 3 in Den Haag.
Deal Focus
Deal Focus  |  Rijk: ‘Geen aanvaardbare biedingen’ op Willem Witsenplein
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de verkoop van het kantoorgebouw aan het Willem Witsenplein 6 (voormalige huisvesting Octrooiraad) stilgelegd omdat er ‘geen aanvaardbare biedingen’ op het object zijn uitgebracht.
Deal Focus  |  WTC Papendorp: in twee jaar van leegstand naar verhuursucces
Met de komst van bol.com met 18.000 m2 naar het nieuwe WTC Papendorp boekt de kersverse eigenaar Lone Star meteen een groot verhuursucces op de Nederlandse kantorenmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw datacenter op Amsterdam Science Park
Deze week is gestart met de bouw van het TelecityGroup datacenter op het Science Park in Amsterdam Watergraafsmeer.
Vestigingslocaties.nl  |  Tynaarlo stemt in met bouw Van der Valk hotel
Ontwerp van het Van der Valk hotel op Kranenburg-ZuidDe gemeente Tynaarlo heeft ingestemd met de bouw van een hotel en de uitbreiding van het transferium op bedrijventerrein Kranenburg-Zuid. De verwachting is dat exploitant Van der Valk in de eerste helft van 2015 met de bouw van het hotel kan beginnen.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Kwart meer woningen verkocht in augustus
Woningbouwproject in de WaalsprongIn augustus 2014 registreerde het Kadaster 12.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 23,6% ten opzichte van augustus 2013 (9.977). Vergeleken met de voorgaande maand, juli 2014, is er sprake van een daling van 11,2%. Het Kadaster registreerde toen 13.883 verkochte woningen.
Wonen/werken  |  Start bouw volgende fase de Groene tuinen Driebergen
In het project de Groene tuinen in Driebergen wordt op 29 september gestart met de bouw van de eerste 10 woningen van het type Kijkers in het groen. In totaal komen er 250 duurzame woningen. Inmiddels zijn aan de Lange Dreef al 108 eengezinswoningen gebouwd.
Winkelen
Winkelen  |  Hema vernieuwt 520 winkels in 3 maanden
Hoofdkantoor Hema in AmsterdamMet meer aandacht voor gemaksvoeding, 620 nieuwe cadeautjesartikelen en een betere presentie begon de Hema maandag aan een nieuwe levensfase.
Winkelen  |  Nieuwe lingerieketen verkoopt 'soft beha's' aan Herengracht
AMSTERDAM - De nieuwe lingerieketen Lovestories heeft een winkel geopend aan de Herengracht 296 in Amsterdam.
Financieel
Financieel  |  Deutsche Bank zet CMBS met Nederlands vastgoed in de markt
Deutsche Bank heeft voor € 250 mln Deco Tulip CMBS in de markt gezet. Het betreft een combinatie van een lening voor Nederlands vastgoed van PPF en een lening voor de door Mount Kellett en Sectie 5 gekochte Corio-portefeuille.
Financieel  |  VolkerWessels sluit eerste halfjaar met kleine winst af
VolkerWessels realiseerde in het eerste half jaar van 2014 een hoger operationeel resultaat dan vorig jaar in dezelfde periode. De nettowinst nam iets toe bij een onveranderde omzet. De orderportefeuille nam iets af.
Juridisch
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie