PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Leegstand Groningen loopt terug
Hoewel de vastgoedsector het nog steeds moeilijk heeft, neemt de leegstand in Groningen in alle segmenten van de markt - kantoren, bedrijfsruimte en detailhandel - af. Dat blijkt uit de Vastgoedmonitor 2014. van gemeente Groningen.
Nieuws  |  Novelle herziening woningwet half jaar uitgesteld
De Novelle van minister Blok zal zeker niet per 1 januari 2015 worden ingevoerd. Eerder had de Tweede Kamer al aangegeven met behandeling van de Novelle te willen wachten totdat het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties is gepubliceerd.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Transacties  |  8tea5 vestigt zich in De Passage
8tea5 heeft een huurovereenkomst gesloten van circa 28 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag. Met de huur van de winkel in De Passage, heeft 8tea5 op 18 september 2014 haar tweede winkel in Den Haag geopend.
Vestigingslocaties.nl  |  Den Haag scoort steeds beter onder internationale organisaties
De inspanningen die de gemeenten Den Haag de afgelopen jaren heeft gedaan om een positie op te bouwen als internationale vestigingsplaats op het gebied van vrede en recht werpt omvangrijke economische vruchten af. In totaal besteden de in de stad aanwezige internationale organisaties jaarlijks ruim € 5,5 mrd.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Transacties  |  Dungelmann opent derde vestiging in De Passage
Traiteur Dungelmann heeft een huurovereenkomst gesloten voor circa 30 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Passage te Den Haag.
Nieuws  |  Hoofdkantoor Unica behaalt Breeam-NL In-Use certificaat
Het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken is gecertificeerd met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat. Op 18 september reikte Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, het certificaat uit aan Daan van Vliet, eigenaar van UniVastgoed, en John Quist, CEO van Unica Groep en Jan Maarten Elias, directeur Ecopower.
Nieuws  |  Excellente score Breeam voor Schiphol Trade Park
Schiphol Trade Park heeft een excellente score behaald bij de duurzaamheids-certificering van Breeam-NL. Maandag 22 september ontvangt directeur Dick van der Harst het Breeam-NL certificaat voor gebiedsontwikkeling met 4 sterren, tijdens de openingsconferentie van de Dutch Green Building Week in Arnhem.
PropertyProfs  |  Kees de Boo treedt toe tot Raad van Commissarissen Propertize
Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Propertize is de heer Kees de Boo (70) door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.
Nieuws  |  Belastingmaatregelen 2015: weinig nieuws onder de zon
Op Prinsjesdag 2014 is het Belastingplan 2015 gepresenteerd. Het Belastingplan 2015 bevat voor de vastgoedsector weinig belangrijke wijzigingen. De belangrijkste onderwerpen uit het Belastingplan heeft Rechtstaete op een rijtje gezet.
Transacties  |  Monique Collignon huurt kantoorruimte in Zuidoost
Merin verhuurt het kantoorgebouw van 2398 m² aan de Paasheuvelweg 8 in Amsterdam in z’n geheel aan Monique Collignon. Hier zal haar kantoor, atelier en showroom worden gehuisvest.
Nieuws  |  GrabaMelt en Villa Chocola vestigen zich in Citymall Almere
Unibail-Rodamco, eigenaar van Citymall Almere, heeft overeenkomsten getekend met eigenaren van twee winkelconcepten. Het tosti-concept GrabaMelt en chocolade cadeauzaak Villa Chocola openen mid-oktober hun winkels.
Nieuws  |  Burgemeester Van Aartsen: 'De Passage is een icoon voor de stad'
De Passage in Den Haag - voorheen de Nieuwe Haagse Passage - is donderdag door burgemeester Van Aartsen officieel geopend.
Nieuws  |  Woningbouw op noordelijke sportvelden Leiden
In 2015 start de bouw van circa 200 woningen op de noordelijke sportvelden in het Haagwegkwartier in Leiden. De gemeente en Amvest hebben onlangs een koopovereenkomst gesloten voor circa 1,4 ha grond. Amvest ontwikkelt hierop ongeveer 200 koop- en huurwoningen in het middensegment. Het gaat om eengezinswoningen en appartementen.
Transacties  |  Winkelcentrum Fuormanderij in Hardegarijp verkocht
Winkelcentrum Fuormanderij in Hardegarijp is verkocht aan een Friese particuliere belegger. Het Kadaster meldt een koopsom van € 3,55 mln. Hardegarijp ligt circa 10 km ten oosten van Leeuwarden.
Transacties  |  De Nederlandse Obesitas Kliniek huurt in ‘De Bordewijk’ Den Haag
OVG Real Estate en de Nederlandse Obesitas Kliniek West zijn een huurovereenkomst overeengekomen voor het kantoorgebouw aan de Bordewijklaan 3 in Den Haag.
Nieuws  |  Minister Blok opent naar woningen getransformeerd kantoor
In Westerhoek zijn 185 appartementen gerealiseerdWesterhoek, het getransformeerde kantoor in Amsterdam, zal woensdag officieel worden geopend door minister Stef Blok. Syntrus Achmea realiseerde hier 185 appartementen.
Transacties  |  Surf huurt kantoorruimte in Hoog Catharijne
Corio heeft met Surf een nieuwe huurovereenkomst voor kantoorruimte afgesloten voor drie verdiepingen met een totaal vloeroppervlak van 4318 m² in gebouw Overborch.
Deal Focus  |  Rijk: ‘Geen aanvaardbare biedingen’ op Willem Witsenplein
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de verkoop van het kantoorgebouw aan het Willem Witsenplein 6 (voormalige huisvesting Octrooiraad) stilgelegd omdat er ‘geen aanvaardbare biedingen’ op het object zijn uitgebracht.
Nieuws  |  Nog enkele rotte kiezen aan te pakken in Grote Marktstraat
Het pand van Zeeman en BristolNa de feestelijke opening van De Passage in Den Haag resteren er nog enkele gedateerde panden in de Grote Marktstraat die aangepakt zouden kunnen worden.
Nieuws  |  VGM houdt lustrumcongres Evolutie in vastgoed(management)
Op 25 september houdt Vastgoed Management Nederland in Amsterdam haar 5-jarig lustrumcongres. Een divers gezelschap van praktijkmensen en deskundigen geeft vanuit ieders specifieke invalshoek een blik op de actuele en toekomstige ontwikkelingen in de vastgoedsector:
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Arno van Geet nieuwe financieel directeur bij Bouwinvest
Arno van Geet (1973) treedt per 1 oktober in dienst bij Bouwinvest als Chief Financial Officer. In deze functie wordt Arno van Geet verantwoordelijk voor de financiële – en riskmanagement processen waaronder accounting, reporting, control, audits, business proces management, IT en research.
PropertyProfs  |  DTN start eigen academy
Dynamis Taxaties Nederland is gestart met de Academy (DTN Academy). Achttien (junior-)taxateurs, allen werkzaam een partner in Dynamis, krijgen een jaar lang college op het gebied van Real Estate Valuation.
PropertyProfs  |  Kok neemt plaats in RvC Staedion
De heer L.H. Kok (1964) is toegetreden tot de raad van commissarissen van woningcorporatie Staedion in Den Haag.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Nederlands Octrooibureau huurt 2230 m² in New Babylon Den Haag
NLO, het Nederlandsch Octrooibureau huurt in totaal 2231 m2 kantoorruimte op de 2de en 3de verdieping van bouwdeel City Offices in het complex New Babylon, gelegen aan het Anna van Buerenplein te Den Haag.
Transacties  |  Sligro verlengt huur in Den Haag
Een particuliere belegger heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Sligro. Het betreft de 13.161 m² tellende Sligro Zelfbedieningsgroothandel in Den Haag, gelegen aan de Linge 2.
Transacties  |  Hendriks Schoenen verlengt overeenkomst voor Venestraat
Venestraat 39ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft in opdracht van het ASR Dutch Prime Retail Fund een nieuwe langdurige huurovereenkomst gesloten met de huidige huurder Hendriks Schoenen voor haar formule Shoeline.
Deal Focus
Deal Focus  |  WTC Papendorp: in twee jaar van leegstand naar verhuursucces
Met de komst van bol.com met 18.000 m2 naar het nieuwe WTC Papendorp boekt de kersverse eigenaar Lone Star meteen een groot verhuursucces op de Nederlandse kantorenmarkt.
Deal Focus  |  Verhuurders onzeker door eliminatie Saturn
De geplande Saturn in Cool63De strategische heroriëntatie van elektronicaketen Media Markt/Saturn krijgt een steeds grotere impact op de Nederlandse winkelmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw datacenter op Amsterdam Science Park
Deze week is gestart met de bouw van het TelecityGroup datacenter op het Science Park in Amsterdam Watergraafsmeer.
Vestigingslocaties.nl  |  Tynaarlo stemt in met bouw Van der Valk hotel
Ontwerp van het Van der Valk hotel op Kranenburg-ZuidDe gemeente Tynaarlo heeft ingestemd met de bouw van een hotel en de uitbreiding van het transferium op bedrijventerrein Kranenburg-Zuid. De verwachting is dat exploitant Van der Valk in de eerste helft van 2015 met de bouw van het hotel kan beginnen.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Kwart meer woningen verkocht in augustus
Woningbouwproject in de WaalsprongIn augustus 2014 registreerde het Kadaster 12.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 23,6% ten opzichte van augustus 2013 (9.977). Vergeleken met de voorgaande maand, juli 2014, is er sprake van een daling van 11,2%. Het Kadaster registreerde toen 13.883 verkochte woningen.
Wonen/werken  |  Start bouw volgende fase de Groene tuinen Driebergen
In het project de Groene tuinen in Driebergen wordt op 29 september gestart met de bouw van de eerste 10 woningen van het type Kijkers in het groen. In totaal komen er 250 duurzame woningen. Inmiddels zijn aan de Lange Dreef al 108 eengezinswoningen gebouwd.
Winkelen
Winkelen  |  Hema vernieuwt 520 winkels in 3 maanden
Hoofdkantoor Hema in AmsterdamMet meer aandacht voor gemaksvoeding, 620 nieuwe cadeautjesartikelen en een betere presentie begon de Hema maandag aan een nieuwe levensfase.
Winkelen  |  Nieuwe lingerieketen verkoopt 'soft beha's' aan Herengracht
AMSTERDAM - De nieuwe lingerieketen Lovestories heeft een winkel geopend aan de Herengracht 296 in Amsterdam.
Financieel
Financieel  |  Deutsche Bank zet CMBS met Nederlands vastgoed in de markt
Deutsche Bank heeft voor € 250 mln Deco Tulip CMBS in de markt gezet. Het betreft een combinatie van een lening voor Nederlands vastgoed van PPF en een lening voor de door Mount Kellett en Sectie 5 gekochte Corio-portefeuille.
Financieel  |  VolkerWessels sluit eerste halfjaar met kleine winst af
VolkerWessels realiseerde in het eerste half jaar van 2014 een hoger operationeel resultaat dan vorig jaar in dezelfde periode. De nettowinst nam iets toe bij een onveranderde omzet. De orderportefeuille nam iets af.
Juridisch
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie