PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
PropertyProfs  |  Arno van Geet nieuwe financieel directeur bij Bouwinvest
Arno van Geet (1973) treedt per 1 oktober in dienst bij Bouwinvest als Chief Financial Officer. In deze functie wordt Arno van Geet verantwoordelijk voor de financiële – en riskmanagement processen waaronder accounting, reporting, control, audits, business proces management, IT en research.
Transacties  |  Nederlands Octrooibureau huurt 2230 m² in New Babylon Den Haag
NLO, het Nederlandsch Octrooibureau huurt in totaal 2231 m2 kantoorruimte op de 2de en 3de verdieping van bouwdeel City Offices in het complex New Babylon, gelegen aan het Anna van Buerenplein te Den Haag.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Financieel  |  Deutsche Bank zet CMBS met Nederlands vastgoed in de markt
Deutsche Bank heeft voor € 250 mln Deco Tulip CMBS in de markt gezet. Het betreft een combinatie van een lening voor Nederlands vastgoed van PPF en een lening voor de door Mount Kellett en Sectie 5 gekochte Corio-portefeuille.
PropertyProfs  |  DTN start eigen academy
Dynamis Taxaties Nederland is gestart met de Academy (DTN Academy). Achttien (junior-)taxateurs, allen werkzaam een partner in Dynamis, krijgen een jaar lang college op het gebied van Real Estate Valuation.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
PropertyProfs  |  Kok neemt plaats in RvC Staedion
De heer L.H. Kok (1964) is toegetreden tot de raad van commissarissen van woningcorporatie Staedion in Den Haag.
PropertyProfs  |  Math Beelen wordt property manager bij Kadans
Onlangs is Math Beelen (32) in dienst getreden als (technisch) property manager voor de kennisintensieve vastgoedportefeuille binnen Kadans.
Transacties  |  Sligro verlengt huur in Den Haag
Een particuliere belegger heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Sligro. Het betreft de 13.161 m² tellende Sligro Zelfbedieningsgroothandel in Den Haag, gelegen aan de Linge 2.
Wonen/werken  |  Kwart meer woningen verkocht in augustus
Woningbouwproject in de WaalsprongIn augustus 2014 registreerde het Kadaster 12.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 23,6% ten opzichte van augustus 2013 (9.977). Vergeleken met de voorgaande maand, juli 2014, is er sprake van een daling van 11,2%. Het Kadaster registreerde toen 13.883 verkochte woningen.
Transacties  |  Hendriks Schoenen verlengt overeenkomst voor Venestraat
Venestraat 39ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft in opdracht van het ASR Dutch Prime Retail Fund een nieuwe langdurige huurovereenkomst gesloten met de huidige huurder Hendriks Schoenen voor haar formule Shoeline.
Nieuws  |  ASR investeert fors in Willemswerf
ROTTERDAM - Het kantoorgebouw Willemswerf is gerenoveerd. De verhuurder ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft fors geïnvesteerd in dit 38.000 m² grote gebouw.
Transacties  |  Reggeborgh belegt in woningen in Paleiskwartier
Reggeborgh neemt 36 huurappartementen af in De Livin'Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van Dik Wessels, neemt als belegger huurwoningen af in het Paleiskwartier in Den Bosch.
Nieuws  |  Bouw appartementencomplex met 266 woningen in Paleiskwartier Den Bosch gestart
Paleiskwartier bv is gestart met de ontwikkeling van een nieuw woningproject met 266 appartementen, waarvan 220 voor de vrije sector huur.
Nieuws  |  'Vastgoedsector nog steeds kwetsbaar voor fraude'
De wereld van het commercieel vastgoed is erg kwetsbaar voor fraude en andere onregelmatigheden: het is een wereld van ongebreidelde ambities, grote transacties en sterke onderlinge banden tussen de actoren. Het onderscheid tussen zakelijke en persoonlijke overwegingen in de besluitvorming is moeilijk te bepalen.
Nieuws  |  Prinses Laurentien bij opening Dutch Green Building Week
Voor het openingscongres en het slotevent van de Dutch Green Building Week heeft de Dutch Green Building Council toonaangevende sprekers weten vast te leggen.
PropertyProfs  |  Nieuwe besturen en RvC voor Fresh
bestuur Fresh StudentsDe besturen en de raad van commissarissen (RvC) van Fresh zijn gewisseld.
Nieuws  |  Blackstone wint Gouden Baksteen
Drť van Leeuwen (rechts), directeur Capital Markets JLL, overhandigt de Gouden Baksteen aan Duco Merkens van BlackstoneThe Blackstone Group is gisteren tijdens het jaarlijkse Vastgoedsymposium van JLL door collega-vastgoedbeleggers uitgeroepen tot ‘vastgoedbelegger van het jaar’. Blackstone is hiermee de winnaar van de Gouden Baksteen.
Nieuws  |  Jagersma: ‘Falend overheidsbeleid belemmert woningproductie’
De komende jaren zijn in Nederland jaarlijks zeker 50.000 nieuwe woningen nodig om de snelle groei van het aantal huishoudens bij te houden, maar door haperend lokaal overheidsbeleid dreigt dit volume op geen stukken na te worden gehaald.
Transacties  |  Big Bazar XL en Intertoys openen deuren in Megastores
Megastores is recent gerestyledBig Bazar XL en Intertoys hebben onlangs hun deuren geopend in Megastores Den Haag, in het Laakhavengebied.
Transacties  |  VSVK koopt bedrijfscomplex in Berkel en Rodenrijs
VSVK Beheer heeft het bedrijfscomplex aan de Veilingweg 32 te Berkel en Rodenrijs gekocht.
Nieuws  |  Bouw starterswoningen Utrecht van start
Op 17 september wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van Twogether, een complex bestaande uit 257 startersappartementen aan het Merwedekanaal in Utrecht.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Mark Nieuwenbroek aan de slag bij Amvest
Mark Nieuwenbroek (34) is aangesteld als manager investor relations bij de afdeling Investment Management van Amvest.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerker Blauwhoed
Nadia van Zoest (37) versterkt vanaf september 2014 het verkoopteam van Blauwhoed.
PropertyProfs  |  Rob van der Jagt toegetreden tot directie Trebbe West
Rob van der Jagt gaat samen met Gerrit van Wijgerden leiding geven aan Trebbe West.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Kapper Yes! huurt winkel in Dukenburg
Kappersformule Yes! heeft een winkelruimte van circa 100 m² bvo gehuurd aan Zwanenveld 90-62 te Nijmegen, in winkelcentrum Dukenburg.
Transacties  |  Bloemenshop huurt in Nieuw Centrum Waddinxveen
VOF Henk-Jan van Gils Bloemen- en Kadoshop en ASR Vastgoed Ontwikkeling hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van een winkel van circa 75 m² in het nieuwe centrum van Waddinxveen.
Transacties  |  Nieuwe huurders in Haagse Passage
De afgelopen tijd heeft ASR Vastgoed Vermogensbeheer, namens het ASR Dutch Prime Retail Fund, zeven nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor het monumentale gedeelte van De Passage. Onlangs opende ook Apple er een winkel van circa 2000 m², in de voormalige winkel van boekhandel Verwijs.
Deal Focus
Deal Focus  |  Verhuurders onzeker door eliminatie Saturn
De geplande Saturn in Cool63De strategische heroriëntatie van elektronicaketen Media Markt/Saturn krijgt een steeds grotere impact op de Nederlandse winkelmarkt.
Deal Focus  |  Victory toont lef met forse uitbreiding Atrium
AMSTERDAM - Victory Advisors, eigenaar van het Atrium aan de Zuidas, toont lef door het bestaande kantorencomplex van 35.000 m² met maar liefst 20.000 m² uit te breiden en te moderniseren, terwijl elders de kantorenmarkt worstelt met hoge leegstand. De verklaring is een tekort aan kwalitatieve kantoorruimte op de toplocaties in Nederland.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw datacenter op Amsterdam Science Park
Deze week is gestart met de bouw van het TelecityGroup datacenter op het Science Park in Amsterdam Watergraafsmeer.
Vestigingslocaties.nl  |  Tynaarlo stemt in met bouw Van der Valk hotel
Ontwerp van het Van der Valk hotel op Kranenburg-ZuidDe gemeente Tynaarlo heeft ingestemd met de bouw van een hotel en de uitbreiding van het transferium op bedrijventerrein Kranenburg-Zuid. De verwachting is dat exploitant Van der Valk in de eerste helft van 2015 met de bouw van het hotel kan beginnen.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Start bouw volgende fase de Groene tuinen Driebergen
In het project de Groene tuinen in Driebergen wordt op 29 september gestart met de bouw van de eerste 10 woningen van het type Kijkers in het groen. In totaal komen er 250 duurzame woningen. Inmiddels zijn aan de Lange Dreef al 108 eengezinswoningen gebouwd.
Wonen/werken  |  Nederlandse woningen populair bij Duitse financiers
Duitse banken willen voor honderden miljoenen Nederlandse huurwoningen financieren. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken.
Winkelen
Winkelen  |  Hema vernieuwt 520 winkels in 3 maanden
Hoofdkantoor Hema in AmsterdamMet meer aandacht voor gemaksvoeding, 620 nieuwe cadeautjesartikelen en een betere presentie begon de Hema maandag aan een nieuwe levensfase.
Winkelen  |  Nieuwe lingerieketen verkoopt 'soft beha's' aan Herengracht
AMSTERDAM - De nieuwe lingerieketen Lovestories heeft een winkel geopend aan de Herengracht 296 in Amsterdam.
Financieel
Financieel  |  VolkerWessels sluit eerste halfjaar met kleine winst af
VolkerWessels realiseerde in het eerste half jaar van 2014 een hoger operationeel resultaat dan vorig jaar in dezelfde periode. De nettowinst nam iets toe bij een onveranderde omzet. De orderportefeuille nam iets af.
Financieel  |  Progress investeert nog eens € 250 mln in Nederlandse hypotheken
AMSTERDAM - Univest gaat namens Progress € 250 mln extra investeren in Nederlandse woninghypotheken. Volgens cio Martin Sanders van Univest is het een te mooi rendement om te laten liggen.
Juridisch
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie