PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  NDM koopt 13.000 m² bouwgrond
De ontwikkelingsmaatschappij Noordelijke Deelnemingen Maatschappij (NDM) heeft onlangs aan Wethouder Buitenhuisstraat te Staphorst circa 13.000 m² bouwgrond gekocht voor eigen gebruik.
Transacties  |  Boekenvoordeel huurt A1-locatie in Tilburg
Heuvelstraat 105B TilburgTILBURG - Boekenvoordeel heeft voor haar formule in Tilburg een A1-locatie gehuurd. Het winkelpand is gelegen in het centrum van Tilburg aan de Heuvelstraat 105b.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Transacties  |  Cars Store opent winkel in voormalige Bandolera unit in Leeuwarden
De Cars Store komt in de voormalige Bandolera winkelIPMMC Projecten Holding en Scar Jeans zijn een langjarige huurovereenkomst overeengekomen voor de voormalige Bandolera unit aan het Ruiterskwartier 26 te Leeuwarden.
Transacties  |  Van Dam verlengt huurovereenkomst in Bodegraven
Van Dam Bodegraven heeft met de verhuurder overeenstemming bereikt over een meerjarige verlenging van de huurovereenkomst voor circa 7130 m² bedrijfsruimte en 410 m² kantoorruimte aan de Beneluxweg 6 – 8 op bedrijventerrein Broekvelden in Bodegraven.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  VU bouwt Het Nieuwe Universiteitsgebouw van 31.000 m²
Het Nieuwe Universiteitsgebouw is ontworpen door Team VDe Vrije Universiteit Amsterdam bouwt aan de De Boelelaan (Zuidas) Het Nieuwe Universiteitsgebouw, een multifunctioneel complex van 31.000 m²
Nieuws  |  OVG en IVG verkopen Pollux pand aan Blackstone
OVG Investment Management en eigenaar IVG Institutional Funds hebben het kantoorgebouw Pollux in Frankfurt am Main verkocht aan Blackstone Group International Partners. Finch Properties is tijdens deze transactie namens Blackstone opgetreden als co-investeerder en asset manager.
Nieuws  |  Mariott en Ikea starten met hotelketen voor jongeren
Het eerste Moxy hotel opende in MilaanMarriott heeft samen met Inter Hospitality, een zusterbedrijf van Ikea, een nieuwe budget hotelketen opgericht. Moxy wil over 10 jaar 150 vestigingen hebben in Europa.
PropertyProfs  |  Mark Nieuwenbroek aan de slag bij Amvest
Mark Nieuwenbroek (34) is aangesteld als Manager Investor Relations bij de afdeling Investment Management van Amvest.
Nieuws  |  Breevast start kantoorontwikkeling Dropbox in VS
De Amerikaanse dochteronderneming van Breevast gaat het kantoorgebouw van Dropbox in San Francisco realiseren. Het pand krijgt een omvang vna 12.500 m² en een ondergrondse parkeergarage. Breevast US verwierf deze locatie in 2004 als parkeerterrein.
Transacties  |  Merin verhuurt kantoorruimte aan het CIR in Zwolle
Merin verhuurt 943 m² kantoorruimte aan het CIR aan de Dr. Stolteweg 42 in Zwolle. Het CIR heeft hier haar hoofdkantoor gevestigd.
Wonen/werken  |  Start bouw volgende fase de Groene tuinen Driebergen
In het project de Groene tuinen in Driebergen wordt op 29 september gestart met de bouw van de eerste 10 woningen van het type Kijkers in het groen. In totaal komen er 250 duurzame woningen. Inmiddels zijn aan de Lange Dreef al 108 eengezinswoningen gebouwd.
Nieuws  |  Omzet detailhandel in juli hoger
In juli heeft de detailhandel 0,7 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet was hoger doordat klanten meer producten kochten (groter volume). De prijzen daalden iets sterker dan in voorgaande maanden. Klanten gaven meer geld uit in winkels in voedings- en genotmiddelen, non-foodwinkels noteerden een kleine omzetdaling.
Transacties  |  Calvin Klein huurt winkel aan Lijnbaan
uitzicht over de LijnbaanC. Van As Beheer heeft ten behoeve van het internationale Calvin Klein een huurovereenkomst gesloten met Altera Vastgoed voor de winkel aan de Lijnbaan 47 te Rotterdam.
Transacties  |  Syntrus Achmea investeert € 120 mln in Frans vastgoed
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een klant de aandelen in Grosvenor Retail Properties III overgenomen voor € 120 mln.
Nieuws  |  Van Wijnen neemt positie Rijnsburgerblok Leiden over van OVG
Van Wijnen Projectontwikkeling West en Syntrus Achmea Real Estate & Finance werken samen verder aan de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok in Leiden. De eerdere combinatie Syntrus Achmea-OVG bij dit project viel uit elkaar omdat er onenigheid ontstond over de waarde van de woningen.
Wonen/werken  |  Nederlandse woningen populair bij Duitse financiers
Duitse banken willen voor honderden miljoenen Nederlandse huurwoningen financieren. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken.
Nieuws  |  Bouw woningen oostelijk Oostpoort Amsterdam van start
Bouwfonds, Ymere en Stadsgenoot gaan deze week beginnen met de bouw van het oostelijk deel van het nieuwe centrumgebied Oostpoort in Amsterdam.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerker Blauwhoed
Nadia van Zoest (37) versterkt vanaf september 2014 het verkoopteam van Blauwhoed.
Nieuws  |  Aanvangsrendementen logistiek vastgoed verscherpen
Aanvangsrendementen voor verhuurd logistiek vastgoed in Nederland zijn scherper geworden. Voor eersteklas goed verhuurd vastgoed gaat de BAR richting 6,5%.
Winkelen  |  Hema vernieuwt 520 winkels in 3 maanden
Hoofdkantoor Hema in AmsterdamMet meer aandacht voor gemaksvoeding, 620 nieuwe cadeautjesartikelen en een betere presentie begon de Hema maandag aan een nieuwe levensfase.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Rob van der Jagt toegetreden tot directie Trebbe West
Rob van der Jagt gaat samen met Gerrit van Wijgerden leiding geven aan Trebbe West.
PropertyProfs  |  Jérôme Descamps wordt cfo van Cofinimmo
Jérôme Descamps wordt per 1 oktober benoemd tot cfo van Cofinimmo.
PropertyProfs  |  Nieuwe associate bij Savills
Philippine Bogaardt is als associate bij Savills begonnen. Zij versterkt het team Property Management.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Prologis verhuurt 12.000 m² distributieruimte in Born
Prologis heeft een huurovereenkomst gesloten voor de verhuur van 12.079 m² bedrijfsruimte en 561 m² kantoorruimte aan de Holtum Noordweg 5 in Born. De huurder is een logistieke dienstverlener.
Transacties  |  Avans breidt uit naar De Hooge Donken in Den Bosch
Avans Hogeschool huurt circa 1600 m² onderwijs en kantoorruimte in het gebouw De Hooge Donken in ’s-Hertogenbosch. Door het toenemende aantal studenten heeft de hogeschool behoefte aan extra ruimte voor onder andere haar chemieopleiding.
Transacties  |  Zicht verlengt huur in Capelle aan den IJssel
Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs en Maatschap Walvis Vastgoed zijn een langjarige verlenging van de huurovereenkomst voor kantoorruimte in Capelle aan den IJssel overeengekomen.
Deal Focus
Deal Focus  |  Verhuurders onzeker door eliminatie Saturn
De geplande Saturn in Cool63De strategische heroriëntatie van elektronicaketen Media Markt/Saturn krijgt een steeds grotere impact op de Nederlandse winkelmarkt.
Deal Focus  |  Victory toont lef met forse uitbreiding Atrium
AMSTERDAM - Victory Advisors, eigenaar van het Atrium aan de Zuidas, toont lef door het bestaande kantorencomplex van 35.000 m² met maar liefst 20.000 m² uit te breiden en te moderniseren, terwijl elders de kantorenmarkt worstelt met hoge leegstand. De verklaring is een tekort aan kwalitatieve kantoorruimte op de toplocaties in Nederland.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw datacenter op Amsterdam Science Park
Deze week is gestart met de bouw van het TelecityGroup datacenter op het Science Park in Amsterdam Watergraafsmeer.
Vestigingslocaties.nl  |  Tynaarlo stemt in met bouw Van der Valk hotel
Ontwerp van het Van der Valk hotel op Kranenburg-ZuidDe gemeente Tynaarlo heeft ingestemd met de bouw van een hotel en de uitbreiding van het transferium op bedrijventerrein Kranenburg-Zuid. De verwachting is dat exploitant Van der Valk in de eerste helft van 2015 met de bouw van het hotel kan beginnen.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Prologis realiseert 36.000 m² logistiek vastgoed op risico
VENLO - Inspelend op de aantrekkende verhuurmarkt gaat Prologis op Trade Port Noord in Venlo 36.000 m² logistieke ruimte bouwen, op te leveren in februari 2015. Er is nog geen huurcontract getekend.
Wonen/werken  |  WOZ-waarde woningen onder niveau van 2007
DEN HAAG - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen lag begin dit jaar op € 211.000, ruim 5% lager vergeleken met een jaar eerder. Daarmee ligt de woningwaarde onder het niveau van 2007. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) die dinsdag zijn gepubliceerd.
Winkelen
Winkelen  |  Nieuwe lingerieketen verkoopt 'soft beha's' aan Herengracht
AMSTERDAM - De nieuwe lingerieketen Lovestories heeft een winkel geopend aan de Herengracht 296 in Amsterdam.
Winkelen  |  Rituals opent eerste winkels in Frankrijk
Rituals opent volgend jaar zijn eerste twee winkels in Frankrijk. De cosmetica- en lifestyleketen krijgt een vestiging in winkelcentrum Les Halles en één in Le Marais.
Financieel
Financieel  |  VolkerWessels sluit eerste halfjaar met kleine winst af
VolkerWessels realiseerde in het eerste half jaar van 2014 een hoger operationeel resultaat dan vorig jaar in dezelfde periode. De nettowinst nam iets toe bij een onveranderde omzet. De orderportefeuille nam iets af.
Financieel  |  Progress investeert nog eens € 250 mln in Nederlandse hypotheken
AMSTERDAM - Univest gaat namens Progress € 250 mln extra investeren in Nederlandse woninghypotheken. Volgens cio Martin Sanders van Univest is het een te mooi rendement om te laten liggen.
Juridisch
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie