PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  ACHTERGROND Beleggers schrikken terug voor blackbox
Het meeste maatschappelijke vastgoed, zoals de Bibliotheek Almere, is gemeentebezitBeleggers en gemeenten kennen elkaars rekenmethoden niet en eisen liggen ver uiteen. Verkoop gebeurt daarom nauwelijks
Nieuws  |  Sectie5 sleept Saturn voor de rechter
Satun in Winkelhart SpijkenisseSPIJKENISSE - De verhuurder Sectie5 Investments spant opnieuw een kort geding aan over het sluiten van de Saturn-vestiging in Winkelhart Spijkenisse.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Nieuws  |  Hoogvliet bouwt distributiecentrum in Lansingerland
LANSINGERLAND - Op 3 september start de realisatie van de Hoogvliet-bakkerij in Bleiswijk.
Transacties  |  Luiten Food huurt koel-/vrieshuis te Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Luiten Food uit Leidschendam heeft zijn intrek genomen in het koel-/ vrieshuis aan de Linnaeusweg 2 te Alphen aan den Rijn.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Nieuws  |  Starbucks opent vestiging in Shell-station
Linda van Schaik (Shell) en Arjan Oudejans (Starbucks) - Foto: Tychoís Eye PhotographyBREUKELEN - Starbucks Coffee Company heeft de eerste Starbucks retail store in Nederland geopend. Deze is gevestigd bij Shell-station Haarrijn aan de A2 nabij Breukelen.
Transacties  |  B&S verhuurt 1100 m² in gerenoveerd Eclipse Building
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Silverside en AND Products hebben onlangs een langjarige huurovereenkomst getekend aan het Rivium Quadrant 75 (Eclipse Building) in Capelle aan den IJssel.
Wonen/werken  |  WOZ-waarde woningen onder niveau van 2007
DEN HAAG - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen lag begin dit jaar op € 211.000, ruim 5% lager vergeleken met een jaar eerder. Daarmee ligt de woningwaarde onder het niveau van 2007. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) die dinsdag zijn gepubliceerd.
Transacties  |  Game Mania huurt winkel in Den Bosch
’s-HERTOGENBOSCH - GM Company Store (Game Mania) heeft in het centrum van ’s-Hertogenbosch circa 120 m² winkelruimte gehuurd.
PropertyProfs  |  Nominatie verkiezing DWire Vastgoedvrouw van start
Bianca Seekles, winnares award 2013AMSTERDAM - Voor de achtste achtereenvolgende keer organiseert DWire de verkiezing Vastgoedvrouw van het jaar. Tijdens de najaarsbijeenkomst van DWire op 20 november 2014 zal de jury bekend maken wie de award zal ontvangen.
Transacties  |  ANWB huurt winkel in Oss
OSS - De ANWB opent op 10 september de deuren van de nieuwe vestiging in Oss.
Transacties  |  Engelsing koopt monumentaal winkelpand in Arnhem
ARNHEM - Delta Lloyd Vastgoed Winkels heeft een monumentaal winkelpand in het centrum van Arnhem verkocht aan Engelsing Beleggingen.
Deal Focus  |  ANALYSE Ontwikkeling kantoren Zuidas versnelt verder
Zuidas bij avondAMSTERDAM - De nieuwbouw en herontwikkeling van kantoren aan de Zuidas komen in een stroomversnelling.
PropertyProfs  |  CBRE versterkt Global Corporate Services
AMSTERDAM – CBRE Global Corporate Services is versterkt met Johan van Dijk en Wander de Vries.
PropertyProfs  |  Riemer Smink benoemd tot CIO Wereldhave
AMSTERDAM - Riemer Smink is per 1 oktober benoemd tot Chief Investment Officer bij Wereldhave. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de aankopen en desinvesteringen van het fonds.
Financieel  |  Nederlandse hotelprijzen gestegen
In De Rotterdam opende een Nhowl, een nieuw merk van NH hotelsAMSTERDAM - De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Nieuws  |  Kinepolis trekt meer bezoekers dankzij overname Wolff bioscopen
GENT - De beursgenoteerde Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste halfjaar 5,5% meer bezoekers getrokken, 8,8 mln. In juli werd bekend dat Kinepolis alle negen bioscopen van de Wolff-roep in Nederland over neemt voor € 16,8 mln.
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Veghel en Venlo bereiden zich voor op agrifoodsector
Impressie van de mogelijkheden van het Foodpark VeghelOostelijk Brabant en Noord-Limburg zijn hotspots voor logistiek en de agrifoodsector. Uitbreiding is nodig om de te verwachten groei op te vangen
Transacties  |  Stichting kringloopbedrijf Wawollie huurt in Utrecht
UTRECHT - Eind augustus is de kringloopwinkel aan de Maarssenbroeksedijk 59 te Utrecht van in totaal ca. 3800 m² (ca. 1.500 m² detailhandel, 1500 m² bedrijfsruimte en 800 m² kantoorruimte) met een ruim buitenterrein geopend.
Transacties  |  WP Retail Invest koopt winkelcentrum Duinzigt
Winkelcentrum Duinzigt RoyaardspleinDEN HAAG – Vlak voor de zomervakantie heeft WP Retail Invest (WPRI) haar tweede winkelvastgoedproject verworven. Het betreft winkelcentrum Duinzigt – beter bekend als het Willem Royaardsplein – in de wijk Benoordenhout in Den Haag.
 
Haalt, vergelijkt en berekent info uit 28 databases
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers voor CBRE Agency en Tenant Representation
AMSTERDAM - Ter versterking van het Agency en Tenant Representation team heeft CBRE drie nieuwe collega’s aangetrokken. Het gaat om Merel van Oudvorst, Vera de Bruin en Martijn van Eeden.
PropertyProfs  |  Chantal Martens als advocaat verbonden aan Stijl advocaten
AMSTERDAM - Met ingang van 1 september 2014 heeft Chantal Martens haar loopbaan in de advocatuur voortgezet bij Stijl advocaten te Amsterdam.
PropertyProfs  |  Robbert van Dijk van CBRE GI naar ASR
AMSTERDAM - ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft per 1 november 2014 drs. Robbert van Dijk MRE MRICS (44) aangesteld als managing director Woningen. Voor zijn overstap naar ASR was Van Dijk als fund manager en statutair directeur van het CBRE Dutch Residential Fund werkzaam bij CBRE Global Investors.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Kantoorpand in Apeldoorn wordt getransformeerd naar appartementen
APELDOORN - Het kantoorpand gelegen aan de Kanaalstraat 170-192 te Apeldoorn, ter grootte van 1368 m² bvo met eigen parkeerterrein, is recent verkocht aan drie particuliere beleggers uit Apeldoorn.
Transacties  |  Modemerk Hope opent eerste winkel buiten Scandinavië in Amsterdam
AMSTERDAM - Het Zweedse modemerk Hope heeft vorige week zijn eerste winkel buiten Scandinavië geopend in de Hartenstraat 26 in de binnenstad van Amsterdam.
Transacties  |  Merin verhuurt 773 m² kantoorruimte aan het CIR in Velp
VELP - Merin heeft de huurovereenkomst met het CIR voor 680 m² kantoorruimte aan de President Kennedylaan 104 langjarig verlengd en uitgebreid naar 773 m².
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Financiering rond voor nieuwbouw RIVM, CBG
De beoogde nieuwbouw van RIVM en CBG op het Utrecht Science ParkUTRECHT - Het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans hebben op 27 augustus Financial Close bereikt voor het op 17 juli jl. afgesloten DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting van VWS/RIVM en CBG op het Utrecht Science Park.
Vestigingslocaties.nl  |  Eerste paal geslagen van Harbour Village in Plaspoelpolder
Impressie van Harbour Village in de PlaspoelpolderRIJSWIJK - Wethouder van economie, citymarketing en toerisme, verkeer en vervoer, sport en maatschappelijk vastgoed van de gemeente Rijswijk, René van Hemert, heeft de eerste paal geslagen voor Harbour Village.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Meininger Hotel Amsterdam breidt uit
AMSTERDAM - Pal naast het Station Amsterdam Sloterdijk gaat het Meininger hotel dat gevestigd is in het kantoorgebouw Busitel III aan het Orlyplein 1-67 te Amsterdam uitbreiden. Voor 2016 zal de gehele herontwikkeling gerealiseerd zijn.
Wonen/werken  |  Tweede appartementengebouw Regent’s Park opgeleverd
AMERSFOORT - Vrijdag 5 september wordt gebouw Kennedy, het tweede appartementencomplex op Regent’s Park in het Bergkwartier in Amersfoort, officieel geopend.
Winkelen
Winkelen  |  City Outlet Bad Münstereifel werkt als katalysator binnenstad
City Outlet Bad MŁnstereifelBAD MÜNSTEREIFEL - In de Duitse stad Bad Münstereifel opende 14 augustus een uniek winkelconcept: City Outlet Bad Münstereifel.

Door Ronald de Blauw
PropertyNL Magazine nr. 8, 29 augustus 2014
Winkelen  |  Dynamis: Waarom bezoeken we nog fysieke winkels?
AMSTERDAM - In de winkelmarkt staan consumenten centraal. Doordat de bevolkingssamenstelling anders wordt, verandert ook de doelgroep van winkeliers. Nederland gaat namelijk verder vergrijzen en de beroepsbevolking dreigt te krimpen. Op lange termijn is de verwachting dat dit een dalende consumptie tot gevolg heeft.
Financieel
Financieel  |  Vastgoedportefeuille Schiphol groeit verder
AMSTERDAM - De omzet van Schiphol Group nam in de eerste zes maanden van dit jaar met 10% tot € 712 mln. Deze groei was deels te danken door de volledige overname van het vastgoedfonds AREB eerder dit jaar. Schiphol hield na belastingen en kosten een winst over van € 127 mln.
Financieel  |  Sterker resultaat Eurocommercial Properties
AMSTERDAM - Eurocommercial Properties heeft in het afgelopen boekjaar het directe resultaat met 1,7% zien groeien. De like-for-like huurgroei kwam uit op 1,5%.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie