PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
PropertyProfs  |  Riemer Smink CIO Wereldhave
AMSTERDAM - Riemer Smink is per 1 oktober benoemd tot Chief Investment Officer bij Wereldhave. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de aankopen en desinvesteringen van het fonds.
Financieel  |  Nederlandse hotelprijzen gestegen
In De Rotterdam opende een Nhowl, een nieuw merk van NH hotelsAMSTERDAM - De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Nieuws  |  Kinepolis trekt meer bezoekers dankzij overname Wolff bioscopen
GENT - De beursgenoteerde Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste halfjaar 5,5% meer bezoekers getrokken, 8,8 mln. In juli werd bekend dat Kinepolis alle negen bioscopen van de Wolff-roep in Nederland over neemt voor € 16,8 mln.
Juridisch  |  Faillissement geeft verhuurder geen vrije hand
Als een huurder failliet gaat, geeft dat de verhuurder niet automatisch het recht om de ruimte aan een nieuwe huurder toe te wijzen.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Veghel en Venlo bereiden zich voor op agrifoodsector
Impressie van de mogelijkheden van het Foodpark VeghelOostelijk Brabant en Noord-Limburg zijn hotspots voor logistiek en de agrifoodsector. Uitbreiding is nodig om de te verwachten groei op te vangen
Transacties  |  Stichting kringloopbedrijf Wawollie huurt in Utrecht
UTRECHT - Eind augustus is de kringloopwinkel aan de Maarssenbroeksedijk 59 te Utrecht van in totaal ca. 3800 m² (ca. 1.500 m² detailhandel, 1500 m² bedrijfsruimte en 800 m² kantoorruimte) met een ruim buitenterrein geopend.
Transacties  |  Winkelpand en woningen verkocht in Arnhem
AMSTERDAM - Delta Lloyd Vastgoed Winkels heeft het monumentale winkelpand met bovengelegen woningen (6), gelegen in het centrum van Arnhem, verkocht aan Engelsing Beleggingen Winkels. De winkels zijn langjarig verhuurd aan La Ligna, Lensen Tabak en Subway.
Transacties  |  WP Retail Invest koopt winkelcentrum Duinzigt
Winkelcentrum Duinzigt RoyaardspleinDEN HAAG – Vlak voor de zomervakantie heeft WP Retail Invest (WPRI) haar tweede winkelvastgoedproject verworven. Het betreft winkelcentrum Duinzigt – beter bekend als het Willem Royaardsplein – in de wijk Benoordenhout in Den Haag.
Transacties  |  Kantoorpand in Apeldoorn wordt getransformeerd naar appartementen
APELDOORN - Het kantoorpand gelegen aan de Kanaalstraat 170-192 te Apeldoorn, ter grootte van 1368 m² bvo met eigen parkeerterrein, is recent verkocht aan drie particuliere beleggers uit Apeldoorn.
Transacties  |  Modemerk Hope opent eerste winkel buiten Scandinavië in Amsterdam
AMSTERDAM - Het Zweedse modemerk Hope heeft vorige week zijn eerste winkel buiten Scandinavië geopend in de Hartenstraat 26 in de binnenstad van Amsterdam.
Transacties  |  Merin verhuurt 773 m² kantoorruimte aan het CIR in Velp
VELP - Merin heeft de huurovereenkomst met het CIR voor 680 m² kantoorruimte aan de President Kennedylaan 104 langjarig verlengd en uitgebreid naar 773 m².
Nieuws  |  BAM neemt plein aan Zuidas onder handen
BUNNIK - BAM heeft een contract getekend voor de bouw van een ondergrondse fietsparkeergarage en de herinrichting van het Gustav Mahlerplein aan de Amsterdamse Zuidas. Dat maakte de bouwer maandag bekend.
Nieuws  |  Europese vastgoedaandelen bijna 3% hoger
AMSTERDAM - De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector - zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index - eindigde afgelopen maand 2.9% hoger met slechts Israël als negatieve uitschieter.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers voor CBRE Agency en Tenant Representation
AMSTERDAM - Ter versterking van het Agency en Tenant Representation team heeft CBRE drie nieuwe collega’s aangetrokken. Het gaat om Merel van Oudvorst, Vera de Bruin en Martijn van Eeden.
Transacties  |  Scotch & Soda huurt aan Heiligeweg Amsterdam
AMSTERDAM - Kroonenberg Groep heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Scotch & Soda voor het winkelpand aan de Heiligeweg 43-45 te Amsterdam.
Nieuws  |  C&A in winkelcentrum ’t Loon geopend
HEERLEN - Het nieuw gebouwde deel van de C&A winkel in winkelcentrum 't Loon in Heerlen is voor het publiek geopend. De casco nieuwbouw (circa 2500 m²) was in juni 2014 al opgeleverd.
Transacties  |  Holland Property Development verwerft Bolwerk in Gouda
GOUDA - Holland Property Development uit Warmond heeft het project Bolwerk in Gouda verworven. Het Bolwerk is de entree van de historische stad Gouda.
Transacties  |  Cavallaro huurt aan Groningse Brugstraat
GRONINGEN - Cavallaro heeft een nieuwe winkel aan de Brugstraat in Groningen geopend. In Nederland heeft Cavallaro circa 13 winkels.
PropertyProfs  |  Chantal Martens als advocaat verbonden aan Stijl advocaten
AMSTERDAM - Met ingang van 1 september 2014 heeft Chantal Martens haar loopbaan in de advocatuur voortgezet bij Stijl advocaten te Amsterdam.
Transacties  |  Prénatal opent in voormalig Bruynzeelfabriek in Zaandam
ZAANDAM - Prénatal opent op dinsdag 2 september een nieuw warenhuis. De nieuwe, 1700 m² grote vestiging zal haar deuren openen in het gerestaureerde historische fabriekspand Bruynzeel II aan De Stormhoek 6 in Zaandam.
 
Haalt, vergelijkt en berekent info uit 28 databases
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Robbert van Dijk van CBRE GI naar ASR
AMSTERDAM - ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft per 1 november 2014 drs. Robbert van Dijk MRE MRICS (44) aangesteld als managing director Woningen. Voor zijn overstap naar ASR was Van Dijk als fund manager en statutair directeur van het CBRE Dutch Residential Fund werkzaam bij CBRE Global Investors.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Wonen bij Verwey Vastgoed
AMSTERDAM - Verwey Vastgoed heeft Rebecca Haasdijk aangesteld als accountmanager en Maurice Crauciuc als junior vastgoedmanager bij de business unit Wonen. Zij zijn aangetrokken in verband met uitbreiding van de woningportefeuille.
PropertyProfs  |  Mark Siezen van NSI naar Multi
AMSTERDAM - Mark Siezen wordt per 1 oktober Europese directeur verhuur bij Multi Corporation. Hij is momenteel chief operating officer bij NSI.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Hogeschool Rotterdam sluit nieuwe huurovereenkomst aan het Vasteland
ROTTERDAM - Hogeschool Rotterdam en NSI Kantoren hebben overeenstemming bereikt over het afsluiten van een nieuwe huurovereenkomst voor het Vasteland 78 in Rotterdam. Totaal huurt de Hogeschool Rotterdam 969 m² op de 5e verdieping.
Transacties  |  Sqills huurt op het Kennispark van Enschede
ENSCHEDE - Sqills heeft een kantoorobject van circa 1084 m² groot en 26 parkeerplaatsen gehuurd in Enschede.
Transacties  |  Fit for Free huurt kantoorruimte in Zwijndrecht
ZWIJNDRECHT - Fit for Free heeft voor meerdere jaren 1498 m² kantoorruimte met 40 parkeerplaatsen gehuurd in het Twister complex (voormalige hoofdkantoor van Reed Elsevier) aan de Westelijke Parallelweg 54 te Zwijndrecht.
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Financiering rond voor nieuwbouw RIVM, CBG
De beoogde nieuwbouw van RIVM en CBG op het Utrecht Science ParkUTRECHT - Het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans hebben op 27 augustus Financial Close bereikt voor het op 17 juli jl. afgesloten DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting van VWS/RIVM en CBG op het Utrecht Science Park.
Vestigingslocaties.nl  |  Eerste paal geslagen van Harbour Village in Plaspoelpolder
Impressie van Harbour Village in de PlaspoelpolderRIJSWIJK - Wethouder van economie, citymarketing en toerisme, verkeer en vervoer, sport en maatschappelijk vastgoed van de gemeente Rijswijk, René van Hemert, heeft de eerste paal geslagen voor Harbour Village.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Meininger Hotel Amsterdam breidt uit
AMSTERDAM - Pal naast het Station Amsterdam Sloterdijk gaat het Meininger hotel dat gevestigd is in het kantoorgebouw Busitel III aan het Orlyplein 1-67 te Amsterdam uitbreiden. Voor 2016 zal de gehele herontwikkeling gerealiseerd zijn.
Wonen/werken  |  Tweede appartementengebouw Regent’s Park opgeleverd
AMERSFOORT - Vrijdag 5 september wordt gebouw Kennedy, het tweede appartementencomplex op Regent’s Park in het Bergkwartier in Amersfoort, officieel geopend.
Winkelen
Winkelen  |  City Outlet Bad Münstereifel werkt als katalysator binnenstad
City Outlet Bad MŁnstereifelBAD MÜNSTEREIFEL - In de Duitse stad Bad Münstereifel opende 14 augustus een uniek winkelconcept: City Outlet Bad Münstereifel.

Door Ronald de Blauw
PropertyNL Magazine nr. 8, 29 augustus 2014
Winkelen  |  Dynamis: Waarom bezoeken we nog fysieke winkels?
AMSTERDAM - In de winkelmarkt staan consumenten centraal. Doordat de bevolkingssamenstelling anders wordt, verandert ook de doelgroep van winkeliers. Nederland gaat namelijk verder vergrijzen en de beroepsbevolking dreigt te krimpen. Op lange termijn is de verwachting dat dit een dalende consumptie tot gevolg heeft.
Financieel
Financieel  |  Vastgoedportefeuille Schiphol groeit verder
AMSTERDAM - De omzet van Schiphol Group nam in de eerste zes maanden van dit jaar met 10% tot € 712 mln. Deze groei was deels te danken door de volledige overname van het vastgoedfonds AREB eerder dit jaar. Schiphol hield na belastingen en kosten een winst over van € 127 mln.
Financieel  |  Sterker resultaat Eurocommercial Properties
AMSTERDAM - Eurocommercial Properties heeft in het afgelopen boekjaar het directe resultaat met 1,7% zien groeien. De like-for-like huurgroei kwam uit op 1,5%.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 8
- Buitenlandse zomer-run op Nederland
- Woningcorporaties slijpen messen
- Provincie tegen FOC Zevenaar
- Logistiek: vechtmarkt
- Kamminga: ‘Fors ingrijpen bij corporaties’
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie