PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Sloop voormalige Fortis hoofdkantoor aan Rokin Amsterdam van start
AMSTERDAM - Afgelopen week is een start gemaakt met de tweede fase van de sloop van het voormalige Fortis hoofdkantoor op het Rokin in Amsterdam. Hier komt onder meer Marks & Spencer.
Nieuws  |  BMG mag Tuincentrum Overvecht overnemen van Blokker
Tuincentrum Overvecht in MontfoortDEN HAAG - Borgeld Management Group (BMG) neemt Tuincentrum Overvecht over van Blokker Holding. Autoriteit Consument en Markt heeft hiervoor toestemming gegeven. De keten bestaat uit 15 filialen, vooral in het westen van Nederland, en 1 franchisevestiging in Boxtel.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Nieuws  |  CRA en Woonveste ontwikkelen Schrijverskwartier
EINDHOVEN - CRA Vastgoed en Woonveste Bouw en Vastgoed hebben het eerste deel van locatie Den Elzent verworven van Stichting Vitalis.
Transacties  |  DP Wonen koopt 22 eengezinswoningen in Goes
GOES - De particuliere belegger DP Wonen uit Barendrecht koopt 22 turn-key eengezinswoningen in de wijk Mannee in Goes aan van Aannemingsbedrijfbedrijf Fraanje uit Lewedorp.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Transacties  |  Alliantie koopt 66 woningen op IJburg van Synchroon
AMSTERDAM - Woningcorporatie de Alliantie heeft 66 nieuwbouwwoningen gekocht in Blok 20 op IJburg van Synchroon. Het gaat om 32 woningen voor de sociale huur en 34 huurwoningen ten behoeve van het middensegment.
Wonen/werken  |  Verkoopprijs woning ligt 11% lager dan vraagprijs
DELFT - De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning ligt in 2014 11,5% lager dan de initiële vraagprijs. Een koper betaalt hiermee gemiddeld € 34.000 minder voor een koopwoning dan de vraagprijs. Dat blijkt uit een analyse van Calcasa.
Nieuws  |  Interesse bedrijven in terrein Philip Morris
Philip Morris fabriek in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom onderhandelt op dit moment met drie partijen over de mogelijke vestiging op het terrein van Philip Morris, dat eind deze week stopt met de productie van sigaretten in de Brabantse stad.
Nieuws  |  Tien Duthler-filialen omgebouwd tot Houtbrox
Impressie van de Houtbrox-vestiging die in De Barones in Breda gaat openenSCHIJNDEL - De Houtbrox-formule heeft er tien filialen bij gekregen. Het moederbedrijf heeft besloten tien vestigingen van het label Duthler, verspreid over het land, om te bouwen tot Houtbrox. Deze week worden de nieuwe vestigingen officieel geopend.
Nieuws  |  NVB hekelt wetsontwerp Kwaliteitsborging in bouw
VOORBURG - De maatregelen waarmee minister Blok (wonen) de kwaliteit van de bouw wil verbeteren hebben een averechts effect. Maar ze zijn vooral een gevaar voor de bouwkwaliteit, die nu juist door bouwproducenten in de woningbouw via de huidige Woningborg en SWK garantieregelingen al goed geregeld is.
Transacties  |  Dudok Wonen verhuurt 2000 m2 aan Sherpa
HILVERSUM - Dudok Wonen verhuurt circa 2000 m² aan Sherpa in het kantoorgebouw Larenseweg 30 in Hilversum, alsmede 53 parkeerplaatsen. Sherpa huurt voor een periode van vijf jaar.
Transacties  |  ASML huurt 2800 m² in Veldhoven
VELDHOVEN - ASML, leverancier van productiesystemen voor de chipindustrie, heeft een kantoorgebouw gehuurd op hightech park De Run in Veldhoven. Het gebouw bestaat uit twee separate vleugels in drie bouwlagen met een totaal vloeroppervlak van 2838 m².
Transacties  |  Scapino verlengt in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Huurwel te Naarden heeft middels heronderhandelingen de huurovereenkomst in Vlaardingen verlengd met de huidige huurder, Scapino.
Vestigingslocaties.nl  |  Eerste paal geslagen van Harbour Village in Plaspoelpolder
Impressie van Harbour Village in de PlaspoelpolderRIJSWIJK - Wethouder van economie, citymarketing en toerisme, verkeer en vervoer, sport en maatschappelijk vastgoed van de gemeente Rijswijk, René van Hemert, heeft de eerste paal geslagen voor Harbour Village.
Nieuws  |  Bouwfonds Ontwikkeling verandert naam in BPD
Het logo van BPDHOEVELAKEN - Bouwfonds Ontwikkeling verandert de naam van haar organisatie per 1 januari 2015 in BPD. BPD is afgeleid van de naam van de Europese holding Bouwfonds Property Development als aanduiding voor de activiteiten van de onderneming in Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Transacties  |  Amsterdam Cheese Company opent derde winkel in Amsterdam
AMSTERDAM - Amsterdam Cheese Company heeft een huurovereenkomst afgesloten voor de winkel aan de Kalverstraat 132 te Amsterdam.
Transacties  |  Zes nieuwe huurders voor de Houthavens
AMSTERDAM - Magic Group Media, Fresh Communications, Siteimprovement en INKstrategy tekenen voor het nieuw pand in de Houthavens aan de Danzigerkade 221-227.
Nieuws  |  Ballast Nedam en Landal realiseren Strand Resort Ouddorp Duin
De GrasduinOUDDORP - Ballast Nedam en Landal GreenParks realiseren samen Strand Resort Ouddorp Duin op het Zeeuwse eiland Goeree Overflakkee.
Nieuws  |  De Boorder Bedrijfshuisvesting start door
UTRECHT - De Boorder Bedrijfshuisvesting, dat eerder deze maand failliet werd verklaard, maakt een doorstart.
Transacties  |  Dela ontwikkelt full concept store voor Zara in Zwolle
Diezerstraat 80 ZwolleZWOLLE - Op de locatie van Openbare Bibliotheek aan Diezerstraat 80 in Zwolle komt een 'full concept' vestiging van modeketen Zara van 4000 m².
Transacties  |  Interparking koopt parkeergarage Tournooiveld
Tournooiveld, huidige situatieDEN HAAG - Het van oorsprong Belgische Interparking koopt van de ontwikkelcombinatie Sens Real Estate en Dura Vermeer een van de modernste parkeergarages van Den Haag.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Marc Vriens commercieel manager Heembouw
ROELOFARENDSVEEN - Marc Vriens is bij Heembouw in dienst getreden als senior commercieel manager bedrijfsruimten.
PropertyProfs  |  Van den Hamer partner bij Corten De Geer
AMSTERDAM - Jeroen van den Hamer (40) is toegetreden als partner bij het in vastgoed gespecialiseerde Amsterdamse advocatenkantoor Corten De Geer Advocaten.
PropertyProfs  |  Van Gijtenbeek in dienst bij CBRE Industrial & Logistics
AMSTERDAM - Dennis van Gijtenbeek RT (32) komt per 1 september 2014 het landelijke Industrial & Logistics team van CBRE versterken.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Hilfiger Stores opent winkel in Kalverstraat
In Kalverstraat 117 was vroeger schoenenwinkel Dolcis gevestigdAMSTERDAM - Hilfiger Stores Netherlands heeft een huurovereenkomst afgesloten met verhuurder RJB Group voor de winkel aan de Kalverstraat 117 te Amsterdam.
Transacties  |  Mitros sluit huurovereenkomst voor kantoren- en zorgcomplex De Zusters
De Zusters op KanaleneilandUTRECHT - Woningcorporatie Mitros heeft voor de periode van dertig jaar een huurovereenkomst gesloten met Stichting Volkshuisvesting Utrecht voor het kantoren- en zorgcomplex ‘De Zusters’ in Utrecht.
Transacties  |  Eriks huurt bedrijfscomplex van 5808 m² in Eindhoven
Industrieweg 15 EindhovenEINDHOVEN – Eriks verplaatst haar vestiging aan de Collse Hoefdijk in Nuenen naar Eindhoven. Industrieweg 15 is een bedrijfscomplex bestaande uit totaal 5804 m² bedrijfs-, opslag- en kantoorruimte en overige ruimte.
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw bedrijventerrein in Ridderkerk
RIDDERKERK - Het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk gaat er komen. De Raad van State heeft de meeste klachten van de bewoners naast zich neergelegd. Het terrein krijgt een omvang van 100 hectare.
Vestigingslocaties.nl  |  Oostelijk Brabant en Noord-Limburg hotspots voor logistiek en de agrifoodsector
AMSTERDAM - In het oosten van Brabant en Noord-Limburg worden initiatieven ontplooid om de positie van de regio’s op logistiek gebied voor de komende jaren zeker te stellen en te versterken.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Grotere rol voor TMT-sector op kantorenmarkt
AMSTERDAM - De gebruikersmarkt voor kantoorruimte kent voor het derde jaar op rij een dalend opnamecijfer. Uit het Office Market Report H1 2014 van Colliers International blijkt dat Amsterdam en Eindhoven de enige grote steden zijn waar de opnamecijfers zijn gestegen, met respectievelijk 19% en 21%.
Wonen/werken  |  Bestaande koopwoningen voor de vierde maand op rij duurder
AMSTERDAM - Bestaande koopwoningen waren in juli 1,9% duurder dan in juli 2013. Al vier maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Winkelen
Winkelen  |  City Outlet Bad Münstereifel werkt als katalysator binnenstad
City Outlet Bad MŁnstereifelBAD MÜNSTEREIFEL - In de Duitse stad Bad Münstereifel opende 14 augustus een uniek winkelconcept: City Outlet Bad Münstereifel.
Winkelen  |  Dynamis: Waarom bezoeken we nog fysieke winkels?
AMSTERDAM - In de winkelmarkt staan consumenten centraal. Doordat de bevolkingssamenstelling anders wordt, verandert ook de doelgroep van winkeliers. Nederland gaat namelijk verder vergrijzen en de beroepsbevolking dreigt te krimpen. Op lange termijn is de verwachting dat dit een dalende consumptie tot gevolg heeft.
Financieel
Financieel  |  ACHTERGROND Jacht op trophy buildings losgebroken
Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft met het Qatarese Katara Hospitality een nieuwe eigenaar. Slechts de helft van de aankoop wordt gedekt door de kamerprijzen
Financieel  |  Delin herinvesteert in Nederlands logistiek vastgoed
AMSTERDAM - Delin Capital Asset management heeft een leningfaciliteit van Deutsche Pfandbriefbank gekregen van € 88 mln. De faciliteit zal gebruikt worden om logistiek vastgoed te kopen in Nederland en Groot-Brittannië.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG