PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Vestigingslocaties.nl  |  Eerste paal geslagen van Harbour Village in Plaspoelpolder
Impressie van Harbour Village in de PlaspoelpolderRIJSWIJK - Wethouder van economie, citymarketing en toerisme, verkeer en vervoer, sport en maatschappelijk vastgoed van de gemeente Rijswijk, René van Hemert, heeft de eerste paal geslagen voor Harbour Village.
Nieuws  |  Bouwfonds Ontwikkeling verandert naam in BPD
Het logo van BPDHOEVELAKEN - Bouwfonds Ontwikkeling verandert de naam van haar organisatie per 1 januari 2015 in BPD. BPD is afgeleid van de naam van de Europese holding Bouwfonds Property Development als aanduiding voor de activiteiten van de onderneming in Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Transacties  |  Amsterdam Cheese Company opent derde winkel in Amsterdam
AMSTERDAM - Amsterdam Cheese Company heeft een huurovereenkomst afgesloten voor de winkel aan de Kalverstraat 132 te Amsterdam.
Transacties  |  Zes nieuwe huurders voor de Houthavens
AMSTERDAM - Magic Group Media, Fresh Communications, Siteimprovement en INKstrategy tekenen voor het nieuw pand in de Houthavens aan de Danzigerkade 221-227.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Nieuws  |  Ballast Nedam en Landal realiseren Strand Resort Ouddorp Duin
De GrasduinOUDDORP - Ballast Nedam en Landal GreenParks realiseren samen Strand Resort Ouddorp Duin op het Zeeuwse eiland Goeree Overflakkee.
Nieuws  |  De Boorder Bedrijfshuisvesting start door
UTRECHT - De Boorder Bedrijfshuisvesting, dat eerder deze maand failliet werd verklaard, maakt een doorstart.
Transacties  |  Dela ontwikkelt full concept store voor Zara in Zwolle
Diezerstraat 80 ZwolleZWOLLE - Op de locatie van Openbare Bibliotheek aan Diezerstraat 80 in Zwolle komt een 'full concept' vestiging van modeketen Zara van 4000 m².
Transacties  |  Interparking koopt parkeergarage Tournooiveld
Tournooiveld, huidige situatieDEN HAAG - Het van oorsprong Belgische Interparking koopt van de ontwikkelcombinatie Sens Real Estate en Dura Vermeer een van de modernste parkeergarages van Den Haag.
Transacties  |  Hilfiger Stores opent winkel in Kalverstraat
In Kalverstraat 117 was vroeger schoenenwinkel Dolcis gevestigdAMSTERDAM - Hilfiger Stores Netherlands heeft een huurovereenkomst afgesloten met verhuurder RJB Group voor de winkel aan de Kalverstraat 117 te Amsterdam.
Transacties  |  Mitros sluit huurovereenkomst voor kantoren- en zorgcomplex De Zusters
De Zusters op KanaleneilandUTRECHT - Woningcorporatie Mitros heeft voor de periode van dertig jaar een huurovereenkomst gesloten met Stichting Volkshuisvesting Utrecht voor het kantoren- en zorgcomplex ‘De Zusters’ in Utrecht.
Transacties  |  Eriks huurt bedrijfscomplex van 5808 m² in Eindhoven
Industrieweg 15 EindhovenEINDHOVEN – Eriks verplaatst haar vestiging aan de Collse Hoefdijk in Nuenen naar Eindhoven. Industrieweg 15 is een bedrijfscomplex bestaande uit totaal 5804 m² bedrijfs-, opslag- en kantoorruimte en overige ruimte.
Transacties  |  Twee nieuwe winkels vestigen zich in Zevenaar
In Didamsestraat 6 zat voorheen een SchoenenreusZEVENAAR - In het centrum van Zevenaar vestigen zich de komende weken twee nieuwe winkels: Wijnhuis Zevenaar en Kik-textielen.
Nieuws  |  Prologis bouwt op eigen risico DC van 36.000 m² in Venlo
Een impressie van DC6 dat Prologis in Venlo gaat bouwenVENLO - Prologis gaat van start met de bouw van een distributiecentrum van 36.000 m² op Trade Port Noord in Venlo, op het Prologis Park. Het is voor het eerst dat Prologis dit op eigen risico doet, want voor DC6 is nog geen huurder gecontracteerd.
Nieuws  |  ACHTERGROND Vechten om logistiek vastgoed
Het nieuwe pand van Prologis in VenloBeleggers in logistieke ruimte sorteren voor op een verwachte run van gebruikers op A-klasse vastgoed
Nieuws  |  DOF onderzoekt uitbreiding WTC Amsterdam, Schiphol; WTC bij Jaarbeurs concreter
AMSTERDAM - Het Dutch Office Fund onderzoekt momenteel mogelijkheden om te investeren in het WTC Schiphol en WTC Amsterdam. Het gaat hierbij niet alleen om kwalitatieve verbetering van beide gebouwen, maar wellicht ook in uitbreiding van het metrage.
Winkelen  |  City Outlet Bad Münstereifel werkt als katalysator binnenstad
City Outlet Bad MŁnstereifelBAD MÜNSTEREIFEL - In de Duitse stad Bad Münstereifel opende 14 augustus een uniek winkelconcept: City Outlet Bad Münstereifel.
Nieuws  |  Nieuwe uitbreiding Radboud Universiteit opent deuren
Grotiusgebouw exterieur. Fotografie: Jannes LindersNIJMEGEN - Het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit van Nijmegen opent donderdag officieel haar deuren. Deze uitbreiding van de universiteit, een ontwerp van Benthem Crouwel Architects, zal voornamelijk gebruikt worden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.
Transacties  |  Distributiecentrum in Best verkocht
BEST – Het distributiecentrum aan de Zandstraat 30 in Best nabij Rijksweg A2 is verkocht aan Kantoormeubelland uit Eindhoven.
Transacties  |  Kult, Starbucks en andere formules tekenen voor De Passage
DEN HAAG - Multi Vastgoed en AM Real Estate Development (AM RED) hebben onlangs een huurovereenkomst gesloten met de Duitse modeketen Kult voor een vestiging in de Nieuwe Haagse Passage; hun eerste winkel in Nederland.
Nieuws  |  NVM: Zet corporatiewoningen gecontroleerd in de markt
NIEUWEGEIN - De verkoop van corporatiewoningen is een goede zaak, zolang de transacties geleidelijk plaatsvinden en deze niet zwaar onder de kostprijs worden aangeboden.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Marc Vriens commercieel manager Heembouw
ROELOFARENDSVEEN - Marc Vriens is bij Heembouw in dienst getreden als senior commercieel manager bedrijfsruimten.
PropertyProfs  |  Van den Hamer partner bij Corten De Geer
AMSTERDAM - Jeroen van den Hamer (40) is toegetreden als partner bij het in vastgoed gespecialiseerde Amsterdamse advocatenkantoor Corten De Geer Advocaten.
PropertyProfs  |  Van Gijtenbeek in dienst bij CBRE Industrial & Logistics
AMSTERDAM - Dennis van Gijtenbeek RT (32) komt per 1 september 2014 het landelijke Industrial & Logistics team van CBRE versterken.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Provincie Zuid-Holland huurt kantoorruimte
Koninginnegracht 12 Den HaagDEN HAAG - Provincie Zuid-Holland huurt in totaal circa 3100 m² kantoorruimte verdeeld over Koninginnegracht 12 (2164 m²) en Koninginnegracht 12B/13 (936 m²), alsmede parkeerplaatsen.
Transacties  |  OP=OP Voordeelshop opent in Winkelcentrum Zuidplein
ROTTERDAM -Binnenkort opent OP=OP haar deuren aan het Zuidplein Hoog 659 in Rotterdam. De winkelruimte ligt in het winkelcentrum Zuidplein. De winkel heeft een oppervlakte van circa 283 m².
Transacties  |  Stichting Consortium Beroepsonderwijs verlengt huur in Amersfoort
AMERSFOORT - Stichting Consortium Beroepsonderwijs heeft haar huurovereenkomst voor 898 m² kantoorruimte aan de Disketteweg 11 in Amersfoort verlengd. Bij het gehuurde horen ook 18 parkeerplaatsen.
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw bedrijventerrein in Ridderkerk
RIDDERKERK - Het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk gaat er komen. De Raad van State heeft de meeste klachten van de bewoners naast zich neergelegd. Het terrein krijgt een omvang van 100 hectare.
Vestigingslocaties.nl  |  Oostelijk Brabant en Noord-Limburg hotspots voor logistiek en de agrifoodsector
AMSTERDAM - In het oosten van Brabant en Noord-Limburg worden initiatieven ontplooid om de positie van de regio’s op logistiek gebied voor de komende jaren zeker te stellen en te versterken.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Grotere rol voor TMT-sector op kantorenmarkt
AMSTERDAM - De gebruikersmarkt voor kantoorruimte kent voor het derde jaar op rij een dalend opnamecijfer. Uit het Office Market Report H1 2014 van Colliers International blijkt dat Amsterdam en Eindhoven de enige grote steden zijn waar de opnamecijfers zijn gestegen, met respectievelijk 19% en 21%.
Wonen/werken  |  Bestaande koopwoningen voor de vierde maand op rij duurder
AMSTERDAM - Bestaande koopwoningen waren in juli 1,9% duurder dan in juli 2013. Al vier maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Winkelen
Winkelen  |  Dynamis: Waarom bezoeken we nog fysieke winkels?
AMSTERDAM - In de winkelmarkt staan consumenten centraal. Doordat de bevolkingssamenstelling anders wordt, verandert ook de doelgroep van winkeliers. Nederland gaat namelijk verder vergrijzen en de beroepsbevolking dreigt te krimpen. Op lange termijn is de verwachting dat dit een dalende consumptie tot gevolg heeft.
Winkelen  |  IVBN: Huurrecht winkels moet veranderen
AMSTERDAM - De vastgoedsector wil meer maatwerk in huurcontracten met retailers. Daarom pleit de vastgoedsector voor een grondige vernieuwing van het huurrecht winkelruimte.
Financieel
Financieel  |  ACHTERGROND Jacht op trophy buildings losgebroken
Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft met het Qatarese Katara Hospitality een nieuwe eigenaar. Slechts de helft van de aankoop wordt gedekt door de kamerprijzen
Financieel  |  Delin herinvesteert in Nederlands logistiek vastgoed
AMSTERDAM - Delin Capital Asset management heeft een leningfaciliteit van Deutsche Pfandbriefbank gekregen van € 88 mln. De faciliteit zal gebruikt worden om logistiek vastgoed te kopen in Nederland en Groot-Brittannië.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG