PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Koops Furness op randje van totaal faillissement
AMSTERDAM - Een aantal onderdelen van autobedrijf Koops Furness is failliet verklaard. Voor de bedrijfsonderdelen die nog niet door de rechter failliet waren verklaard, is vrijdag door de bewindvoerders faillissement aangevraagd.
Winkelen  |  Dynamis: Waarom bezoeken we nog fysieke winkels?
AMSTERDAM - In de winkelmarkt staan consumenten centraal. Doordat de bevolkingssamenstelling anders wordt, verandert ook de doelgroep van winkeliers. Nederland gaat namelijk verder vergrijzen en de beroepsbevolking dreigt te krimpen. Op lange termijn is de verwachting dat dit een dalende consumptie tot gevolg heeft.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Vestigingslocaties.nl  |  Nieuw bedrijventerrein in Ridderkerk
RIDDERKERK - Het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk gaat er komen. De Raad van State heeft de meeste klachten van de bewoners naast zich neergelegd. Het terrein krijgt een omvang van 100 hectare.
Nieuws  |  Consumptie krimpt al drie maanden niet meer
AMSTERDAM - Huishoudens hebben in juni evenveel besteed aan goederen en diensten als in juni 2013. Ook in april en mei lagen de bestedingen ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar eerder. De stabilisatie volgt op bijna drie jaar van vrijwel onafgebroken krimp. Ten opzichte van de hoogconjunctuur in het tweede kwartaal van 2008 ligt de consumptie ongeveer 5% lager.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Nieuws  |  NVM: Positieve ontwikkelingen Amsterdamse en Haagse kantorenmarkt
AMSTERDAM - In de regio Amsterdam heeft de kantorenmarkt het in het eerste halfjaar van 2014 relatief goed gedaan. Ook in de Haagse regio, qua kantoren de op een na grootste van Nederland, ontwikkelde de markt zich positief.
Vestigingslocaties.nl  |  Oostelijk Brabant en Noord-Limburg hotspots voor logistiek en de agrifoodsector
AMSTERDAM - In het oosten van Brabant en Noord-Limburg worden initiatieven ontplooid om de positie van de regio’s op logistiek gebied voor de komende jaren zeker te stellen en te versterken.
Nieuws  |  Citroën ziet af van aanhuur zuidelijk gebouw Stadionplein
AMSTERDAM - De Citroëngebouwen aan het Stadionplein 20-22 en 24-26 in Amsterdam worden zonder huurder verkocht. Deze wijziging in de verkoop is het gevolg van het besluit van Citroën om haar vestigingen aan het Stadionplein en de Lemelerbergweg in Amsterdam samen te voegen op een locatie.
Nieuws  |  Beter Wonen Vechtdal koopt 191 Vestia-woningen
Een van de door Vestia verkochte woningcomplexen in HardenbergROTTERDAM - Vestia en corporatie Beter wonen Vechtdal hebben een principeovereenkomst getekend over de verkoop van 191 woningen van Vestia in Hardenberg en Lutten. Dit heeft Vestia bekendgemaakt.
Transacties  |  OP=OP Voordeelshop opent in Winkelcentrum Zuidplein
ROTTERDAM -Binnenkort opent OP=OP haar deuren aan het Zuidplein Hoog 659 in Rotterdam. De winkelruimte ligt in het winkelcentrum Zuidplein. De winkel heeft een oppervlakte van circa 283 m².
Transacties  |  Stichting Consortium Beroepsonderwijs verlengt huur in Amersfoort
AMERSFOORT - Stichting Consortium Beroepsonderwijs heeft haar huurovereenkomst voor 898 m² kantoorruimte aan de Disketteweg 11 in Amersfoort verlengd. Bij het gehuurde horen ook 18 parkeerplaatsen.
Nieuws  |  CFV: Voorlopig geen nieuwe 'Vestia'-heffing nodig
DEN HAAG - Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) heeft een aangepast en aangescherpt verbeterplan van Vestia goedgekeurd. Een nieuwe ‘Vestia-heffing’ is hiermee voorlopig van de baan. Toch sluit het CFV een tweede heffing in de toekomst niet uit.
Nieuws  |  Rabobank: toename van dubieuze vastgoedleningen
Bestuursvoorzitter Rinus MinderhoudUTRECHT - Rabobank heeft in de eerste zes maanden in 2014 het niveau van de voorzieningen op de kredietportefeuille commercieel vastgoed verhoogd van € 1,30 mrd per 31 december 2013 tot € 1,84 mrd per 30 juni 2014. Het aandeel van onvolwaardige leningen in de kredietportefeuille nam toe van € 3,74 mrd per 31 december 2013 naar € 5,21 mrd per 30 juni 2014.
Dit blijkt uit de cijfers van het eerste halfjaar 2014 die de Rabobank heeft gepubliceerd.
Nieuws  |  Rotterdam wil alleen maatschappelijk vastgoed in portefeuille
ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam is bezig om haar vastgoedportefeuille af te slanken. Op termijn wil de gemeente alleen een kernportefeuille van maatschappelijk vastgoed, waaronder schoolgebouwen, sport- en cultuurgebouwen en eigen kantoren in bezit houden.
Transacties  |  Greenhouse Group huurt kantoorruimte in Eindhoven
EINDHOVEN - Greenhouse Group heeft langjarig circa 2600 m² kantoorruimte gehuurd binnen monumentaal kantoorgebouw ‘De Admirant’ in hartje centrum Eindhoven. Met deze transactie is het gebouw 100% verhuurd.
Wonen/werken  |  Bestaande koopwoningen voor de vierde maand op rij duurder
AMSTERDAM - Bestaande koopwoningen waren in juli 1,9% duurder dan in juli 2013. Al vier maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Winkelen  |  IVBN: Huurrecht winkels moet veranderen
AMSTERDAM - De vastgoedsector wil meer maatwerk in huurcontracten met retailers. Daarom pleit de vastgoedsector voor een grondige vernieuwing van het huurrecht winkelruimte.
Nieuws  |  Topman Nico de Vries vertrekt per 1 oktober
AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter Nico de Vries vertrekt per 1 oktober 2014 bij de BAM Groep. Gisteren kwamen analisten van Kempen & Co met een zeer negatief niet-openbaar rapport over het bedrijf.
Transacties  |  Cupcakechic huurt winkel in Koopgoot Rotterdam
ROTTERDAM - Cupcakechic Dutch Urban Bakery heeft met CBRE Global Investors een huurovereenkomst voor 10 jaar gesloten. De winkelruimte aan de Beurstraverse 178 in Rotterdam is 50 m² groot.
Transacties  |  Syntrus verhuurt winkels in winkelcentrum Velperbroek
VELP - In het winkelcentrum Velperbroek te Velp zijn drie winkelunits verhuurd in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.
Nieuws  |  Altera: betere resultaten door lagere afwaarderingen
AMSTELVEEN - Doordat de grootste afwaarderingen achter de rug zijn, verbeterden in het eerste halfjaar 2014 de meeste totale beleggingsresultaten van Altera's sectorale fondsen.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Marc Vriens commercieel manager Heembouw
ROELOFARENDSVEEN - Marc Vriens is bij Heembouw in dienst getreden als senior commercieel manager bedrijfsruimten.
PropertyProfs  |  Van den Hamer partner bij Corten De Geer
AMSTERDAM - Jeroen van den Hamer (40) is toegetreden als partner bij het in vastgoed gespecialiseerde Amsterdamse advocatenkantoor Corten De Geer Advocaten.
PropertyProfs  |  Van Gijtenbeek in dienst bij CBRE Industrial & Logistics
AMSTERDAM - Dennis van Gijtenbeek RT (32) komt per 1 september 2014 het landelijke Industrial & Logistics team van CBRE versterken.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Hanos opent experience center in Zwolle
ZWOLLE - Hanos internationale horeca groothandel opent op 7 oktober Studio Senses, een experience center voor inrichting, interieur en identiteit.
Transacties  |  Lidl opent non-food winkel in Terneuzen
TERNEUZEN - Lidl opent in een nieuwe non-foodwinkel in Terneuzen, Now or Never. Dit meldt BN De Stem.
Transacties  |  MediaMarkt verlengt huur in Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Altera Vastgoed heeft het huurcontract van MediaMarkt in Alphen aan den Rijn voor een nieuwe periode verlengd.
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Koetze ontwikkelt bedrijfsverzamelgebouwen in Delfzijl
DELFZIJL - Vastgoed Koetze bouwt op het bedrijvenpark De Delta te Farmsum/Delfzijl twee bedrijfsverzamelgebouwen. Het eerste is inmiddels gereed en verhuurd, het tweede wordt momenteel gebouwd.
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Amsterdam-Zuidoost begint aan tweede leven
Steigenberger Hotel, AmsterdamEen gebied waar ooit eindeloze betonnen woonkazernes aaneen geregen werden, krijgt door menging van functies een tweede leven
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Verkoop nieuwe koopwoningen stijgt met 52%
VOORBURG - In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is 52% meer dan een jaar eerder. Volgens NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, zet het herstel op de woningmarkt door.
Wonen/werken  |  Etten-Leur heeft plannen voor 120 huurhuizen
ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur ontwikkelt samen met Woonstichting Etten-Leur en bouwbedrijven een bouwplan in de Streek dat bijna vierhonderd woningen omvat. Als eerste zijn 120 huurwoningen aan de beurt.
Winkelen
Winkelen  |  Dynamis: ‘Beleving’ voor winkels belangrijker dan ooit
AMSTERDAM - Door de veranderende bevolkingssamenstelling en de toename van online shoppen is de manier waarop winkels in de markt profileren van belang. Ook moeten stadscentra zich als concept profileren.
Winkelen  |  Primark Enschede geopend
ENSCHEDE - Primark Enschede is open voor publiek. De modegigant zit in het pand waar voorheen de Bijenkorf gevestigd was.
Financieel
Financieel  |  ACHTERGROND Jacht op trophy buildings losgebroken
Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft met het Qatarese Katara Hospitality een nieuwe eigenaar. Slechts de helft van de aankoop wordt gedekt door de kamerprijzen
Financieel  |  Delin herinvesteert in Nederlands logistiek vastgoed
AMSTERDAM - Delin Capital Asset management heeft een leningfaciliteit van Deutsche Pfandbriefbank gekregen van € 88 mln. De faciliteit zal gebruikt worden om logistiek vastgoed te kopen in Nederland en Groot-Brittannië.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG