PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Winkelen  |  Dynamis: ‘Beleving’ voor winkels belangrijker dan ooit
AMSTERDAM - Door de veranderende bevolkingssamenstelling en de toename van online shoppen is de manier waarop winkels in de markt. Ook moeten stadscentra zich als concept profileren.
Nieuws  |  Jongen neemt activiteiten Meulen over
AMSTERDAM - Bouwbedrijven Jongen (VolkerWessels) heeft de intentie om de bouw- en ontwikkelingsactiviteiten van Meulen Groep over te nemen.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
Nieuws  |  Groter verlies voor Heijmans
Amsterdam - Heijmans heeft in H1 2014 het verlies zien oplopen naar -€ 8 mln (H1 2013: -€ 5 mln), vooral door de wegenbouw. Alleen utiliteitsbouw liet een mager plusje zien. Vastgoed en Woningbouw lieten margeverbeteringen zien.
Transacties  |  Hanos opent experience center in Zwolle
ZWOLLE - Hanos internationale horeca groothandel opent op 7 oktober Studio Senses, een experience center voor inrichting, interieur en identiteit.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Winkelen  |  Primark Enschede geopend
ENSCHEDE - Primark Enschede is open voor publiek. De modegigant zit in het pand waar voorheen de Bijenkorf gevestigd was.
Nieuws  |  Essent voegt kantoren samen
kantoor Essent in Den BoschAMSTERDAM - Essent wil de kantoorlocaties Groningen en Zwolle per 1 januari 2015 samenvoegen op het kantoor in Zwolle. De kantoorlocaties Roermond en Den Bosch zullen vanaf 1 april 2015 één geheel gaan vormen op het hoofdkantoor in Den Bosch.
Nieuws  |  INTERVIEW CBRE GI ziet nog kansen in de Nederlandse markt
AMSTERDAM - Na een reeks van verkopen in Nederland ziet CBRE Global Investors nog steeds kansen voor nieuwe overnames. Dat zegt Pieter Hendrikse, directeur Europa, in een interview met PropertyEU.
Transacties  |  Lidl opent non-food winkel in Terneuzen
TERNEUZEN - Lidl opent in een nieuwe non-foodwinkel in Terneuzen, Now or Never. Dit meldt BN De Stem.
Vestigingslocaties.nl  |  Koetze ontwikkelt bedrijfsverzamelgebouwen in Delfzijl
DELFZIJL - Vastgoed Koetze bouwt op het bedrijvenpark De Delta te Farmsum/Delfzijl twee bedrijfsverzamelgebouwen. Het eerste is inmiddels gereed en verhuurd, het tweede wordt momenteel gebouwd.
Transacties  |  MediaMarkt verlengt huur in Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Altera Vastgoed heeft het huurcontract van MediaMarkt in Alphen aan den Rijn voor een nieuwe periode verlengd.
PropertyProfs  |  Marc Vriens commercieel manager Heembouw
ROELOFARENDSVEEN - Marc Vriens is bij Heembouw in dienst getreden als senior commercieel manager bedrijfsruimten.
PropertyProfs  |  Van den Hamer partner bij Corten De Geer
AMSTERDAM - Jeroen van den Hamer (40) is toegetreden als partner bij het in vastgoed gespecialiseerde Amsterdamse advocatenkantoor Corten De Geer Advocaten.
Nieuws  |  ACHTERGROND Maatschappelijk verantwoord bankieren in de huurwoningsector
Peter GŲbelPeter Göbel en Arie Hubers waarschuwen voor opportunisme bij de massale verkoop van Nederlandse corporatiewoningen
Nieuws  |  Ace Hotel vestigt zich aan Amsterdamse Karspeldreef
AMSTERDAM - De hotelgroep Ace Hotel opent een hotel aan de Amsterdamse Karspeldreef 2. Een private belegger kocht eerder dit jaar het leegstaande kantoorpand voor bijna € 2,8 mln van Rochdale. Het pand zal worden herontwikkeld tot hotel.
Nieuws  |  CIZ sluit kantoren
AMSTERDAM - In de loop van 2015 verdwijnen er bij de tien regionale vestingen van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) circa 300 fulltime banen. Ook sluit het CIZ 6 kantoren.
Nieuws  |  Siemens naar Healthy Ageing Campus
GRONINGEN – Het Duitse technologieconcern Siemens opent een vestiging op de Healthy Ageing Campus in Groningen. In het researchcentrum gaan ongeveer 30 medewerkers aan de slag. Dit heeft Siemens Nederland bekend gemaakt.
PropertyProfs  |  Van Gijtenbeek in dienst bij CBRE Industrial & Logistics
AMSTERDAM - Dennis van Gijtenbeek RT (32) komt per 1 september 2014 het landelijke Industrial & Logistics team van CBRE versterken.
Transacties  |  Hanzevast verlengt huur Nictiz en vZVZ
DEN HAAG - Namens verhuurder vastgoedmaatschap MPC Holland 27 heeft Hanzevast Real Estate overeenstemming bereikt met Stichting Nictiz en vZVZ inzake een meerjarige verlenging van de huidige huurovereenkomsten.
Nieuws  |  Kadaster registreert in juli meer verkochte woningen
APELDOORN - In juli 2014 registreerde het Kadaster 13.883 verkochte woningen. Dit is een stijging van 43,7% ten opzichte van juli 2013 (9659).
Nieuws  |  Verbouwd Student Hotel Rotterdam geopend
ROTTERDAM – The Student Hotel heeft haar eerste Nederlandse vestiging verdubbeld. De combinatie van de oude locatie en het aangrenzende leegstaande kantoorgebouw aan de Willem Ruyslaan wordt vandaag geopend.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Bouwinvest breidt acquisitieteam uit
AMSTERDAM - Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft als doelstelling te groeien van de huidige € 2,6 mrd naar € 3,2 mrd in 2016. Om dit te realiseren is het acquisitieteam uitgebreid met Christian Schouten.
PropertyProfs  |  Nieuwe medewerkers Dynamis
AMSTERDAM - Bert Deen RMT RT (46) heeft als senior taxateur het team van Dynamis Taxaties Nederland (DTN) versterkt. Marjolein Scheeringa is bij Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars benoemd tot marketing & communicatie manager.
PropertyProfs  |  De Boorder Bedrijfshuisvesting failliet verklaard
UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland, vestiging Utrecht, heeft De Boorder Bedrijfshuisvesting te Utrecht failliet verklaard.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Joint venture M7 en Starwood koopt voor € 71 mln 10 Nederlandse magazijnen
AMSTERDAM - MStar Europe heeft voor € 71 mln een Nederlandse portefeuille met tien magazijnen voor licht industrieel gebruik overgenomen van een fonds dat werd geadviseerd door Rockspring Property Investment Managers.
Transacties  |  Telstar opent deuren in De Voorwaarts
APELDOORN - Telstar Megastore opent haar deuren in winkelcentrum De Voorwaarts in Apeldoorn. De winkel heeft een vloeroppervlak van ruim 3000 m².
Transacties  |  VVD huurt aan Mauritskade Den Haag
DEN HAAG - De politieke partij VVD is met een particuliere belegger een langjarig huurcontract overeengekomen voor circa 965 m² kantoorruimte aan de Mauritskade 21-23 in Den Haag.
Deal Focus
Deal Focus  |  APG krijgt belang van 13,6% in nieuwe retailreus
APG krijgt na fusie tussen het Franse Klépierre en Corio een direct belang van 13,6% in de Europese retailbelegger. Simon Property Group heeft op dit moment 29,4% van de Klépierre-aandelen in handen. De andere grote aandeelhouder is de Franse bank BNP Paribas (21,7%). Na de overname wordt de verhouding: Simon 18,5%, BNP 13,7% en APG 13,6%.
Nu bezit APG 30,6% van Corio, andere grote aandeelhouders zijn Blackrock, Amundi en State Street Corporation. Daarnaast heeft investment manager voor pensioenfonds ABP ook een belang in Simon Property Group.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Amsterdam-Zuidoost begint aan tweede leven
Steigenberger Hotel, AmsterdamEen gebied waar ooit eindeloze betonnen woonkazernes aaneen geregen werden, krijgt door menging van functies een tweede leven
Vestigingslocaties.nl  |  Veghel stap dichter bij realisatie Foodpark
VEGHEL - De gemeente Veghel mag starten met de aanleg van Foodpark Veghel. De Raad van State heeft de bezwaren van een actiecomité tegen de aanleg verworpen.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Verkoop nieuwe koopwoningen stijgt met 52%
VOORBURG - In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is 52% meer dan een jaar eerder. Volgens NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, zet het herstel op de woningmarkt door.
Wonen/werken  |  Etten-Leur heeft plannen voor 120 huurhuizen
ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur ontwikkelt samen met Woonstichting Etten-Leur en bouwbedrijven een bouwplan in de Streek dat bijna vierhonderd woningen omvat. Als eerste zijn 120 huurwoningen aan de beurt.
Winkelen
Winkelen  |  Blokker presenteert nieuwe formule
AMSTERDAM - Huishoudspecialist Blokker presenteert een vernieuwde winkelformule in een pilotwinkel op de Jodenbreestraat in Amsterdam. Dit is de eerste in een reeks van zes pilotwinkels die de komende weken hun deuren openen.
Winkelen  |  Omzet non-foodwinkels valt in juni fors terug
AMSTERDAM - De omzet van de detailhandel was in juni van dit jaar 1,9% lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Klanten kochten minder dan een jaar geleden en ook de prijzen daalden licht.
Financieel
Financieel  |  ACHTERGROND Jacht op trophy buildings losgebroken
Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft met het Qatarese Katara Hospitality een nieuwe eigenaar. Slechts de helft van de aankoop wordt gedekt door de kamerprijzen
Financieel  |  Delin herinvesteert in Nederlands logistiek vastgoed
AMSTERDAM - Delin Capital Asset management heeft een leningfaciliteit van Deutsche Pfandbriefbank gekregen van € 88 mln. De faciliteit zal gebruikt worden om logistiek vastgoed te kopen in Nederland en Groot-Brittannië.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 7
- Woningen lichtpunt in bouwmalaise
- Quatarezen kopen Amstel Hotel
- PropertyNL Top-10 Woningontwikkelaars
- Belegger ontdekt flexibele bouw
- Van Wijnen zet in op transformatie
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG