PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Openbare Bibliotheek Amsterdam voegt vestigingen in oost samen
Nobillon Vastgoed, eigenaar van de Linnaeusstraat 40-44, heeft met ingang van 1 oktober 2014 een 15 jarige huurovereenkomst afgesloten met de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het OBA heft met deze aanhuur al haar overige vestigingen in Amsterdam Oost op.
Nieuws  |  Ruijters Groep koopt retail en woningen in 'Aan de Kei’
VALKENBURG - Ruijters Groep koopt 5100 m2 winkelruimte en twintig appartementen in het project ‘Aan de Kei’ in Valkenburg van Hurks vastgoedontwikkeling.
PROPERTYTV | Interviews - Beleggen in Woningen
Transacties  |  Ahold Europe RE koopt winkelruimte
EINDHOVEN - De reeds jaren bij Albert Heijn in gebruik zijnde winkelruimte welke gelegen is aan de Sint Petrus Canisiuslaan 43 te Eindhoven is verkocht aan Ahold Europe Real Estate.
Nieuws  |  Woningtransacties stijgen met 40%
AMSTERDAM - De gemiddelde koopsom van alle, door het Kadaster geregistreerde, woningtransacties is in het tweede kwartaal van 2014 4,6% gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2013. Het aantal woningtransacties in het eerste halfjaar met 40% gestegen.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Transacties  |  Basic Fit opent vestiging in de Schinkel
AMSTERDAM - Tasman Properties en sportschoolketen Basic Fit zijn een langjarig huurcontract overeengekomen voor een nieuwe vestiging van ongeveer 1500 m² in kantoorgebouw de Schinkel in Amsterdam.
Transacties  |  Blokker koopt Tuincentrum Overvecht
AMSTERDAM - Blokker Holding heeft overeenstemming bereikt met Borgeld Management Group (BMG)over de verkoop van alle activiteiten van Tuincentrum Overvecht (TCO).
Financieel  |  Nettowinst Wereldhave gedaald
AMSTERDAM - In het eerste halfjaar van 2014 zag Wereldhave de nettowinst afnemen en het direct beleggingsresultaat licht dalen.
PropertyProfs  |  Robert Bolier voorgedragen als CFO Wereldhave
AMSTERDAM - Wereldhave draagt Robert Bolier voor als nieuwe CFO en lid van de Raad van Bestuur. Momenteel is Blier ad interim CFO bij Wereldhave.
Deal Focus  |  ‘Doorbraak buitenlandse instituten op Nederlandse woningmarkt’
AMSTERDAM - De aankoop door Duitse belegger Patrizia van de Vestia-portefeuille van 5.500 woningen is volgens betrokkenen een doorbraak die er toe leidt dat buitenlandse institutionele beleggers een grotere rol gaan spelen op de Nederlandse huurwoningmarkt.
Transacties  |  COD koopt Prinsengrachtziekenhuis Amsterdam
voormalig Prinsengrachtziekenhuis wordt herontwikkeldAMSTERDAM - COD wordt de nieuwe eigenaar van het Prinsengrachtziekenhuis te Amsterdam. Het voormalige ziekenhuis zal worden herontwikkeld tot een levendig complex voor wonen en werken.
Transacties  |  Kantoorgebouw Jodenbreestraat verkocht voor € 80 mln
AMSTERDAM - LaSalle Investment Management koopt namens haar klant Bayerische Ärzteversorgung het kantoorgebouw aan de Jodenbreestraat 25 van Life Fund Syndication.
Transacties  |  BAM verkoopt opnieuw Brits vastgoedontwikkelingsproject
BUNNIK - BAM Properties (de vastgoeddochter van het Britse utiliteitsbouwbedrijf BAM Construct UK) heeft het kantorenpark Fore Business Park nabij Solihull (ten zuiden van Birmingham) verkocht aan de Britse vastgoedonderneming IM Properties voor circa € 25 mln.
Financieel  |  Verbeterd sentiment hand in hand met investeringsvolume
AMSTERDAM - In de eerste helft van 2014 is in totaal voor € 4,1 mrd aan Nederlands vastgoed geïnvesteerd, blijkt uit onderzoek van DTZ Zadelhoff.
Transacties  |  Renpart koopt winkelcentra in Duiven en Voorhout
Jacoba van Beierenhof VoorhoutDEN HAAG - Het private fund Renpart Retail XV heeft op 22 juli twee wijkwinkelcentra aangekocht. De centra bevinden zich in Duiven en in Voorhout.
Nieuws  |  Ymere en Master City Developer sluiten overeenkomst
Viviane Regout van Ymere (l) en Geurt Randeraat (midden)ROTTERDAM - Woningcorporatie Ymere en Master City Developer opleiding (MCD) hebben een partnerschap gesloten waarin zij zich duurzaam verbinden.
Transacties  |  Restaurant huurt ruim 1000 m² in ZEP Middelburg
ZEP MiddelburgMIDDELBURG - Vanaf juni huurt Restaurant Tafelen in totaal ruim 1000 m² in één van de vijf gebouwen op Vrijetijdspark ZEP Middelburg. Eerder vestigden zich een onderdeel van Scalda (voorheen ROC Zeeland) en kinderdagverblijf De Zeppelin hier.
Transacties  |  H&M breidt winkels in Rotterdam en Eindhoven uit
Bestaande H&M in de KoopgootROTTERDAM - Hennes & Mauritz (H&M) opent in De Koopgoot in Rotterdam zijn grootste winkel in Europa. De vestiging van 6250 m² - een uitbreiding van de bestaande winkel - opent in oktober dit jaar. De bestaande H&M-winkel in de Heuvel Galerie in Eindhoven wordt eveneens uitgebreid.
Transacties  |  Vestia verkoopt 5500 woningen aan Patrizia voor € 578 mln
ROTTERDAM - De Duitse belegger Patrizia koopt voor € 578 mln een portefeuille van circa 5500 woningen van corporatie Vestia. Nooit eerder werd er in Nederland een woningportefeuille van dit formaat verkocht.
PropertyProfs  |  Gerard Stevers overleden
Gerard Stevers in de StationsbuurtDEN HAAG - Gerard Stevers, oprichter en eigenaar van de Geste Groep uit Den Haag, is deze week overleden.
Financieel  |  Wereldhave plaatst onderhandse lening van € 265 mln
AMSTERDAM - Wereldhave heeft voor € 265 mln een onderhandse lening (senior unsecured notes) geplaatst bij vijf institutionele beleggers in de VS.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Frans van Toor verantwoordelijk voor Retail Services DTZ Zadelhoff
Karen StrijkerAMSTERDAM - De afdeling Retail Services van DTZ Zadelhoff staat sinds deze maand onder nieuwe leiding.
PropertyProfs  |  Jeroen Visser wordt CFO bij Blokker
LAREN - Drs Jeroen Visser RT RC is per 1 november benoemd tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Blokker Holding.
PropertyProfs  |  Nieuwe werknemers voor CBRE
AMSTERDAM - Ter versterking van het Asset Services team heeft CBRE nieuwe collega’s aangetrokken voor de divisie Shopping Centre Management. Per 1 juli 2014 zijn Marijn de Hoog en Diana Baard begonnen als Commercial Manager. Linda van Son-Bos zal vanaf 1 augustus de rol van Centre Manager gaan invullen voor het winkelcentrum Haaglanden Megastores.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  EkoPlaza huurt 708 m² in Eindhoven
EINDHOVEN - Biotoop Zuid heeft voor de EkoPlaza-formule 708 m² winkelruimte gehuurd aan de Stratumsedijk 34 te Eindhoven. Eigenaar van deze winkelstrip is Vemid Group of Companies.
Transacties  |  LokinTamse koopt woningen te Deventer
DEVENTER - LokinTamse heeft 13 nog te bouwen woningen gekocht op het TD Terrein te Deventer voor haar Fonds Oost Nederland. Verkoper is Nijhuis Bouw uit Rijssen.
Transacties  |  Drie verhuren in Makado Schagen
SCHAGEN - In het Makado Centrum in Schagen hebben Nelson, Douglas en Xenos gehuurd.
Deal Focus
Deal Focus  |  Koopgolf van opportunistische fondsen rolt over Nederland
De Haagse Arc zit in de portefeuille die Lone Star heeft gekochtAMSTERDAM - Recente aankopen van Angelsaksische partijen als Lone Star en Blackstone illustreren dat de Nederlandse markt de komende maanden een koopgolf van opportunistische fondsen kan verwachten.
Deal Focus  |  ANALYSE Hoge biedingen verwacht op corporatiewoningen
Private equity-partijen doen naar verwachting relatief hoge biedingen op de grote pakketten corporatiewoningen die nu aan de markt komen. Institutionele partijen blijven achter bij biedingen op corporatiewoningen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  ProDelta verhuurt 12.915 m² bedrijfsruimte op Commodity Park Rotterdam
Hat pand van ProDelta op het Commodity park in RotterdamROTTERDAM - ProDelta heeft overeenstemming bereikt met een nieuwe huurder over 12.915 m² bedrijfsruimte. Het betreft 5 units op Commodity Park Rotterdam.
Vestigingslocaties.nl  |  Alimak Hek verhuist naar Tilburg
TILBURG - Alimak Hek, fabrikant van onder andere bouwliften en hefsteigers, verhuist naar bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Johan Conijn: geen massale verkoop middeldure corporatiewoningen
Johan ConijnAMSTERDAM - Hoogleraar Johan Conijn verwacht niet dat corporaties massaal over gaan op verkoop van het commerciële deel van hun vastgoed. Eerder zullen ze dochters oprichten waarin ze middeldure huurwoningen, winkels en ander commercieel vastgoed onderbrengen.
Wonen/werken  |  Tekort Spoorzone Delft kan oplopen tot € 30 mln
DELFT - Het college van Delft neemt extra maatregelen om de kosten en financiële risico’s bij de verdere ontwikkeling en inrichting van het spoorzonegebied te beheersen.
Winkelen
Winkelen  |  Te weinig omzet deed Superdirect.com de das om
Het inmiddels gesloten afhaalpunt in EindhovenAMSTERDAM - Vanaf de start heeft online supermarkt Superdirect.com gekampt met liquiditeitsproblemen. De eerste 7 maanden bedroeg de gemiddelde weekomzet € 9000 en was het verlies € 3,7 mln.
Winkelen  |  UPS introduceert nieuwe naam voor afhaalpunten
AMSTERDAM - UPS gaat zijn pick-up points omdopen tot UPS Acces Points.
Financieel
Financieel  |  Unibail-Rodamco realiseert 8% meer winst
Shopping City SŁd in WenenAMSTERDAM - Unibail-Rodamco heeft in het eerste halfjaar 2014 een 8% hoger resultaat geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De huurinkomsten gaan vooral in de grotere winkelcentra omhoog.
Financieel  |  Canadees pensioenfonds koopt 39% van Interparking
Parkeergarage IJdock wordt ook geŽxploiteerd door InterparkingBRUSSEL - De Belgische verzekeraar AG verkoopt een belang van 39% in Interparking, één van de grootste beleggers in parkeergarages in Europa én in Nederland, aan Canada Pension Plan Investment Board.
Juridisch
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG
Uit het magazine  |  In magazine nr. 5
- Stoelendans bij beleggingen
- Gertjan van der Baan: ‘Het roer is om’
- Onderzoek: Campus meer dan een gimmick
- Peter Keur: bankier die niet gemist kon worden
- Jonathan Greenwood: ‘ABN Amro terug in regio’